Τρίτη 30 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Αντιδρούν οπισθοδρομικοί φοιτητές, αχάριστοι αγρότες και ο γυαλός γιατί με εντολή Μητσοτάκη κρίθηκε στραβός

Αντιδρούν οπισθοδρομικοί φοιτητές, αχάριστοι αγρότες και ο γυαλός γιατί με εντολή Μητσοτάκη κρίθηκε στραβός

Ένας γάμος (ομοφύλων) και τέσσερις κηδείες. «Υπερ Αναπαύσεως»: σχέση με φοιτητές, σχέση με αγρότες, μάχη κατά ακρίβειας, ενότητα της ΝΔ. Η Αντιπολίτευση ασχολείται με κουκιά: στον ΣΥΡΙΖΑ σπέρνουν, στο ΠΑΣΟΚ μετράνε

Τρία στα τρία…

Ενός (;) κακού μύρια έπονται! Κι ενώ η νομοθέτηση του γάμου των ομόφυλων ζευγαριών βρίσκεται σε εξέλιξη – και σε δύο εβδομάδες θα έχει ολοκληρωθεί – με τη Νέα Δημοκρατία να βρίσκεται σε χειρότερη φάση από το … 2015! Το Μέγαρο Μαξίμου διαπίστωσε, προφανώς όχι … ατάραχο, ότι το φοιτητικό κίνημα «αναστήθηκε» με όλο και περισσότερες χιλιάδες φοιτητές στους δρόμους κάθε εβδομάδα και έτσι έβαλε μπροστά τον εισαγγελέα – κι οι αγρότες, το πηγαίνουν «γλυκά – γλυκά». Αρχίζουν τα «καλαμπούρια» με το ανοιγοκλείσιμο της εθνικής οδού!

Σύσκεψη

Όπως αντιλαμβάνεστε στο επιτελείο του Μαξίμου επικρατεί «πολεμικός συναγερμός». Και χθες με επικεφαλής τον υπουργό Επικρατείας κ. Ακη Σκέρτσο – μιλάμε για άνθρωπο «πολυεργαλείο», αν δεν υπήρχε θα έπρεπε να τον … εφεύρει! ο πρωθυπουργός – και παρόντα φυσικά τον κ. Κυριάκο Μητσοτάκη, κάλεσε σε σύσκεψη για το θέμα των αγροτών. Την ανακοίνωσε κιόλας για να δείξει ότι Κυριακή βράδυ και … σκύβει πάνω από τα προβλήματα των ανθρώπων του κάμπου!

Σύνθεση

Η σύνθεση της σύσκεψης όμως έχει ενδιαφέρον. Συμμετείχαν ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης, κ. Λευτέρης Αυγενάκης, ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη κ. Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, ο υπουργός Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, κ. Βασίλης Κικίλιας, ο υφυπουργός, κ. Χρήστος Τριαντόπουλος, ο υφυπουργός Εσωτερικών, κ. Θοδωρής Λιβάνιος, καθώς και ο υφυπουργός Υποδομών, κ. Νίκος Ταχιάος. Μάλιστα!

Απουσίες!

Οπως βλέπετε μεταξύ των συμμετεχόντων δεν υπάρχει πρώτον, ο υπουργός Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών κ. Κωστής Χατζηδάκης και δεύτερον, ούτε κανείς από το επιτελείο του – πχ ο χαριτωμένος κ. Χάρης Θεοχάρης! Δηλαδή δεν υπάρχει κανένας από αυτούς που μπορεί να κάνει μία … «δημοσιονομική ταρζανιά»….

Εδώκαμεν!

Ως εκ τούτου λοιπόν λεφτά δεν πρόκειται να δοθούν. Και η διαρροή πως οι αποζημιώσεις των πληγέντων στη Θεσσαλία συνεχίζονται κανονικά, σημαίνει ότι «εδώκαμεν, εδώκαμεν». Κι αυτό επιβεβαιώνεται από το γεγονός ότι μετά από την σύσκεψη το Μέγαρο Μαξίμου διέρρευσε πως από το 2019 οι κυβερνήσεις Μητσοτάκη έλαβαν 19 μέτρα για την στήριξη των αγροτών – «ότι πήρατε, πήρατε». Αλλά βεβαίως η «πόρτα του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων είναι ανοικτή». Πολύ ωραία!

Συμβολική (;)

Τώρα η συμμετοχή του υπουργού Προστασίας του Πολίτη κ. Χρυσοχοΐδη ήταν συμβολική(;) και να υποθέσω ότι αφορούσε την καταστολή. Δεν ξέρω αν υπάρχει τμήμα της ΕΛ.ΑΣ. που έχει την ειδικότητα να … ξεφουσκώνει λάστιχα τρακτέρ. Μήπως το άφησε παρακαταθήκη ο αλήστου μνήμης κ. Θόδωρος Τσουκάτος;

Υπέροχα

Εν τω μεταξύ το Μέγαρο Μαξίμου κάνει απελπισμένες διαρροές ότι σχετικά με το θέμα του γάμου των ομόφυλων ζευγαριών, τα πράγματα στην κυβέρνηση και την κοινοβουλευτική ομάδα εξελίσσονται ομαλά. Ολα!

Επί προσωπικού

Οι εκβιασμοί δίνουν και παίρνουν. Κόσμος και κοσμάκης «μπαινοβγαίνει» στην black list του Μαξίμου. Μόνο που στην προκειμένη περίπτωση ο κ. Μητσοτάκης το θέμα των αντιδράσεων το παίρνει επί προσωπικού, δηλαδή ότι αμφισβητείται το πρωθυπουργικό του imperium. Τόσο καλά. Και φυσικά διαθέτει … μνήμη ελέφαντα!

«Ομορφιές»

Να σας θυμίσω πάντως ότι την άλλη Κυριακή, στις 4 Φεβρουαρίου στους ναούς όλης της χώρας θα διαβαστεί η εγκύκλιος της Ιεράς Συνόδου επί του συγκεκριμένου θέματος και πρόκειται να σταλεί και επιστολή σε όλους του βουλευτές. Εκεί να δεις «ομορφιές»… και δράματα.

Την Κική ή την Κοκό

Αρκετοί βουλευτές από μία πλευρά έχουν τις πιέσεις του Μεγάρου Μαξίμου και από την άλλη πλευρά τις πιέσεις των τοπικών μητροπολιτών, από τους οποίους σε ένα βαθμό εξαρτάται η πολιτική τους επιβίωση. Και θυμήθηκα ένα παλιό τραγουδάκι που έλεγε ο Γιάννης Βογιατζής «Μα θαρρώ πως θα τα μπλέξω απ’ την Κική και την Κοκο πια να διαλέξω την Κική την αγαπώ μα μ’ αρέσει κι Κοκο». Και το τραγουδάκι κατέληγε «τι σκεφτήκανε ποιος ξέρει και μου δώσαν τα παπούτσια μου στο χέρι και έχω χάσει και τις δυο την Κική και την Κοκο»! Σπαραγμοί….

Ο κ. Π. Πολάκης

Βέβαια στη διάρκεια των τελευταίων ημερών έχει ανακυκλωθεί το «θέμα Πολάκη» στο ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ. Δηλαδή ότι η αντίδραση του χανιώτη βουλευτή στο θέμα του γάμου των ομόφυλων ζευγαριών θα τον οδηγήσει στη διαγραφή.

Τρεις

Ρώτησα όμως και έμαθα τα εξής: Στο κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης, μεταξύ των βουλευτών διαφωνούν η κυρία Αθηνά Λινού, ο κ. Παύλος Πολάκης και τις τελευταίες μέρες εξέφρασε τον «προβληματισμό» του ο κ. Βασίλης Κόκκαλης. Παράλληλα ο πρόεδρος του κόμματος κ. Στέφανος Κασσελάκης έθεσε θέμα κομματικής πειθαρχίας.

Απαρέσκεια

Είναι γεγονός ότι οι σχέσεις μεταξύ των κ.κ Πολάκη και Κασσελάκη το τελευταίο διάστημα για το συγκεκριμένο θέμα έχουν διαταραχθεί. Αλλά όμως μου εξήγησαν ότι δεν πρόκειται να γίνει διαγραφή του κ. Πολάκη – ο οποίος το πλέον πιθανό είναι να απέχει της ψηφοφορίας, δηλαδή να μην εμφανιστεί στη Βουλή – αλλά να εκφραστεί δημοσίως η απαρέσκεια του προέδρου του κόμματος. Μέχρις εκεί!

Επιρροή

Διότι, εκτός των άλλων, ο χανιώτης βουλευτής διαθέτει ισχυρή επιρροή σε συγκεκριμένο τμήμα της εκλογικής βάσης του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ, στον σκληρό του πυρήνα. Είναι ενδεικτικό το γεγονός ότι προ ημερών σε κομματική ομιλία του στην Πάτρα είχε τόσο κόσμο, που προκάλεσε κατάπληξη στην Κουμουνδούρου!

Πάλι;

Και νομίζω πως το τελευταίο που θέλει στην παρούσα φάση ο κ. Κασσελάκης είναι να ανοίξει ένα ακόμη εσωτερικό μέτωπο, ενώ προσπαθεί να σχεδιάσει την αντεπίθεση του!

Την Τρίτη

Εκεί όμως που τα πράγματα είναι δύσκολα, είναι στη Χαριλάου Τρικούπη. Διότι ίσως και πάνω από το 1/3 των βουλευτών του Πα.Σό.Κ./ΚΙΝΑΛ διαφωνούν με το προαναφερόμενο νομοσχέδιο. Κι εκεί έχουν «μασάζ», αλλά όπως μου έλεγαν, αν δει κανείς την «γεωγραφία» της κοινοβουλευτικής ομάδας μπορεί να αντιληφθεί όχι μόνο της αιτία, αλλά και το μέγεθος της δυσκολίας. Και την Τρίτη ξανασυνεδριάζει. Και φυσικά για κομματική πειθαρχία ούτε λόγος να γίνεται. Τι θα καταφέρει στο τέλος ο κ. Νίκος Ανδρουλάκη; Δύο εβδομάδες έμειναν και θα το μάθουμε….

Sports in

Άγριο ξύλο μεταξύ οπαδών πριν το Τζένοα – Κάλιαρι (vid)

Ακόμα ένα περιστατικό οπαδικής βίας έρχεται να ταράξει την Ιταλία.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τρίτη 30 Απριλίου 2024