Δευτέρα 29 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Οι πολίτες βλέπουν γεμάτα καλάθια μόνο στον Γάμο στην Κανά, στην ΝΔ ανοίγει βεντέτα για τον γάμο ομοφύλων

Οι πολίτες βλέπουν γεμάτα καλάθια μόνο στον Γάμο στην Κανά, στην ΝΔ ανοίγει βεντέτα για τον γάμο ομοφύλων

Το γνωστό ανέκδοτο «ευτυχώς που δεν πάθαμε και τίποτα» θύμισε η στάση Μητσοτάκη στο Υπουργικό. Κακεντρεχείς έλεγαν όμως το άλλο με τον Καραμήτρο: Όποιος έχει ενωμένο κόμμα να κάνει ένα βήμα μπροστά. Πού πας ρε δόλιε...;

Σχετικά

Χθες πάντως ο πρωθυπουργός κ. Κυριάκος Μητσοτάκης – διά ζώσης, συνήλθε τελικά! – στο υπουργικό συμβούλιο διατήρησε χαμηλούς τόνους και προσπάθησε να «σχετικοποιήσει» την διαφορά της κυβέρνησης με την Εκκλησία. Κάνοντας λόγο και για παλιότερες διαφορετικές προσεγγίσεις. Αλλά η κυβέρνηση ασκεί την πολιτική εξουσία. Και φυσικά έβγαλε μπροστά τα παιδιά και έδειξε ικανοποιημένος από την ευρύτητα της πολιτικής συναίνεσης!

Συναγερμός!

Από το γεγονός όμως ότι χθες προτίμησε να συγκαλέσει το υπουργικό συμβούλιο και να συζητήσει το νομοσχέδιο για τον γάμο των ομόφυλων ζευγαριών και να ακυρώσει την συμμετοχή του στο συνέδριο της JP Morgan στις Ηνωμένες Πολιτείες, που αφορούσε στο ελληνικό επενδυτικό περιβάλλον, καταλαβαίνετε ότι η κατάσταση στο Μέγαρο Μαξίμου είναι στα όρια του «πολεμικού συναγερμού»….

Να τελειώνει…

Εμεινε στην Αθήνα όχι μόνο για να τελειώνει με το θέμα, αλλά για να διαχειριστεί την ενότητα του κόμματος και την ασφάλεια της κυβέρνησης! Δηλαδή να επιβλέπει τον περιορισμό της διαφωνίας και τη διαχείριση των αντιδράσεων στην κυβέρνηση και κυρίως στην κοινοβουλευτική ομάδα. Και διότι θεωρεί πως το θέμα πρέπει να τελειώνει γρήγορα….

Δύο

Πάντως δύο κατηγορίες δημοσίων προσώπων βρίσκονται αυτές τις ημέρες στο «μικροσκόπιο» των επιτελών του Μεγάρου Μαξίμου και λοιπών παραγόντων εκτός της Ηρώδου του Αττικού – που κατοικοεδρεύουν είτε στη Βουλή, είτε στην Πειραιώς. Οι «αντιφρονούντες» βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας και πλέον σκληροί εκ των Μητροπολιτών, οι οποίοι υπολογίζονται περί τους είκοσι!

Πιέσεις και εκβιασμοί!

Μου έλεγαν λοιπόν ότι αν τελικώς «ο αριθμός των “αντιφρονούντων” βουλευτών ανέλθει στους είκοσι, θα είναι μεγάλη υπόθεση»! Διότι όπως μου εξηγούσαν τα τηλέφωνα έχουν «ανάψει» και οι συναντήσεις δίνουν και παίρνουν. Οι πιέσεις που ασκούνται στους βουλευτές και φτάνουν ακόμη και όρια του εκβιασμού, είναι αφόρητες….

Συνάρτηση

Κι ενώ ο κ. Μητσοτάκης δήλωσε πως η αποχή από την ψηφοφορία του νομοσχεδίου είναι μία «αξιοπρεπής στάση», στο παρασκήνιο και μακριά από τα φώτα της δημοσιότητα, «γίνονται όργια»! Κι αυτό είναι συνάρτηση του … «επί προσωπικού» του κ. Μητσοτάκη – όπως σας ενημέρωσα προ ημερών – και της political correct στάση του κυβερνώντος κόμματος!

Ο κ. Μάκης Βορίδης

Υπάρχει και η κατηγορία των μελών του υπουργικού συμβουλίου. Ο υπουργός Επικρατείας κ. Μάκης Βορίδης τελικώς «την γλύτωσε». Θα απέχει από την ψηφοφορία στη Βουλή, αλλά θα παραμείνει στη θέση του. Δεν ήταν λίγοι οι υπουργοί και βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας που δείχνοντας την … «αγάπη» του προς το πρόσωπο του, λένε πως είναι ασυμβίβαστη η θέση του υπουργού με την αποχή….

Διορθωτικές κινήσεις

Κι ενώ ο κ. Βορίδης θα παραμείνει στη θέση του, δεν είναι καθόλου βέβαιο ότι αυτό θα συμβεί και με τους υφυπουργούς που αντιδρούν. Και δεν είναι και λίγοι. Δηλαδή μετά από την ψήφιση θα έχουμε και ανασχηματισμό της κυβέρνησης; Εντάξει, ας τις πούμε «διορθωτικές κινήσεις». Μετά από τις 13 Φεβρουαρίου θα το ξανασυζητήσουμε. Καταλαβαίνετε φυσικά ότι οι διαρροές περί ασυμβίβαστου είναι εμφανής πολιτικός, αλλά και ψυχολογικός εκβιασμός!

«Ρηγμάτωση»

Παράλληλα έχουν επισημανθεί από μέρες οι Μητροπολίτες που αποτελούν το πιο σκληρό τμήμα της ιεραρχίας και σχεδιάζονται τρόποι εξουδετέρωσης του. Δεν γνωρίζω αν όλες αυτές οι εργώδεις – και φιλότιμες … – προσπάθειες που καταβάλει το κυβερνητικό και κομματικό επιτελείο, θα έχουν αποτέλεσμα και τι αποτέλεσμα θα έχουν, αλλά φαίνεται όμως ήδη μία «ρηγμάτωση», όπως μου την χαρακτήρισε ο άνθρωπος μου από την «βαθιά δεξιά». Η «ρηγμάτωση» αφορά βεβαίως «την παράταξη»….

Ο κ. Δημ. Νατσιός

Επ΄ αυτού να επισημάνω ότι προ των εκλογών του Μαΐου η «Νίκη» και ο πρόεδρος του κ. Δημήτρης Νατσιός, είχαν φιλοτεχνήσει ένα προφίλ πως πρόκειται για την πολιτική εκπροσώπηση τμήματος της Εκκλησίας. Και μάλιστα τότε είχε κάνει και δήλωση – αν δεν με απατά η μνήμη μου – ο Αρχιεπίσκοπος κ. Ιερώνυμος, ότι η Εκκλησία δεν εκπροσωπείται από κόμματα!

Πεσμένος

Στο εξάμηνο που πέρασε μετά από τις εκλογές του Ιουνίου ο κ. Νατσιός έδειχνε μάλλον «πολιτικά κατατονικός» και το «χαρτί» των δημοσκοπήσεων σ΄ αυτό το διάστημα το «μάζευε» η «Ελληνική Λύση του κ. Κυριάκου Βελόπουλου, που έκανε «πολύ φασαρία» παρά τα compromises με την κυβέρνηση σε διάφορα επίμαχα ζητήματα….

Προβάδισμα

Τώρα όμως νομίζω πως η συγκυρία είναι «φιλικά προσκείμενη» στον κ. Νατσιό. Κι η συμβολική κίνηση του να διαβάσει από το βήμα της Βουλής την εισήγηση που έκανε ο Μητροπολίτης Μεσογαίας κ. Νικόλαος, έχω την εντύπωση πως του δίνει ένα προβάδισμα για να αξιοποιήσει την περίοδο και να κεφαλαιοποιήσει την παρουσία του πολιτικά στις ευρωεκλογές! Και δεν είναι μόνο η Βόρειος Ελλάδα το προνομιακό περιβάλλον του κ. Νατσιού. Το επόμενο διάστημα θα φανεί!

Δίκτυο

Κι επίσης λάβετε υπόψη σας ότι το εν λόγω κόμμα διαθέτει ένα underground δίκτυο πανελλαδικής διάστασης, που άργησαν να το «πιάσουν» οι προεκλογικές δημοσκοπήσεις. Αυτό όμως δεν σημαίνει ότι αποκλείεται να αυξήσει την επιρροή της η «Ελληνική Λύση»….

Και το ΚΚΕ!

Γενικότερα πάντως ενισχύεται η κινητικότητα στο πολιτικό σύστημα. Κι είναι χαρακτηριστικό μάλιστα ότι ο άνθρωπος μου στη «βαθιά δεξιά» μου επισήμανε συγκεκριμένα «πρόσεξε την στάση του ΚΚΕ στο θέμα του γάμου των ομόφυλων ζευγαριών, ακόμη κι αυτό έχει λαμβάνειν εκλογικά από τα δεξιά, πολύ μικρό βέβαια ποσοστό, αλλά είναι ενδεικτικό της κινητικότητας που παρατηρείται»!

Κουμπώνει;

Τώρα βέβαια υπάρχει και η «κακή εκδοχή» των πραγμάτων, οι αντιδράσεις στο θέμα του γάμου των ομόφυλων ζευγαριών όχι μόνο να «κουμπώσουν» με την … όλο και αυξανόμενη δυσαρέσκεια από την ακρίβεια, αλλά και να την πυροδοτήσουν! Θα κάνουν το πολιτικό σύστημα να μοιάζει με «κινούμενη άμμο»!

Κινήσεις

Κι αυτόν τον κίνδυνο τον γνωρίζουν – όπως σας έχω ενημερώσει εγκαίρως – στο Μέγαρο Μαξίμου και προσπαθούν, με διάφορους τρόπους, να «απενεργοποιήσουν» την «βόμβα». Πρώτον, διατηρώντας χαμηλούς τόνους στο θέμα του γάμου και προβάλλοντας την υπεράσπιση των δικαιωμάτων. Δεύτερον, στο μέτρο των δυνατοτήτων του προϋπολογισμού – όπως τον έχουν διαμορφώσει… – δίνουν τα peanuts είτε στους συνταξιούχους, είτε στους δημοσίους υπαλλήλους και επίκειται και η αύξηση του κατώτατου μισθού. Τρίτον, ο κ. Μητσοτάκης όλο και πιο συχνά στη διάρκεια των τελευταίων εβδομάδων κυκλοφορεί – με ασφάλεια! – στο «δρόμο»! Κι ελπίζουν….

Στο κέντρο

Ακόμη ελπίζουν να διεμβολίσουν ακόμη μία φορά τον χώρο του ΠΑΣΟΚ/ΚΙΝΑΛ, παρά το γεγονός ότι είναι ισχυρή η άποψη σύμφωνα με την οποία «ότι ήταν να πάρει η Νέα δημοκρατία πήρε». Το δεξιό τμήμα του κόμματος της ελάσσονος αντιπολίτευσης δεν είναι δεδομένο για τον κ. Νίκο Ανδρουλάκη. Βέβαια όλα αυτά είναι υποθέσεις και κλίμα. Οι πρώτες ενδείξεις θα φανούν στην «παρτίδα» των επόμενων δημοσκοπήσεων. Και νομίζω πως δεν θα αργήσουν..,.

Ρήξη

Όμως το Μέγαρο Μαξίμου δεν την αντέχει την πολλή την συναίνεση – και αυτή την περίοδο σέρνονται και ιώσεις! Ετσι την «τίναξε στον αέρα» στο νομοσχέδιο για την «επιστολική ψήφο». Που ενώ αρχικά το νομοσχέδιο της υπουργού Εσωτερικών κυρίας Νίκης Κεραμέως, αφορούσε τις ευρωεκλογές, ξαφνικά από το … πουθενά εμφανίστηκε μία τροπολογία και για τις εθνικές εκλογές. Την τελευταία στιγμή! Κι όπως ήταν αναμενόμενο καταψηφίστηκε από τα κόμματα της αντιπολίτευσης. Ως εκ τούτου δεν θα αφορά τις εκλογές του 2027. Πάντως ο κ. Μητσοτάκης υποσχέθηκε να την ξαναφέρει δοθείσης ευκαιρίας….

Sports in

Σκάνδαλο: Δεν κλήθηκε σε απολογία ο Αλμέιδα για την επίθεση στην Τούμπα

Ο Ματίας Αλμέιδα επιτέθηκε και έπιασε από τον λαιμό άνθρωπο της ΥΑΒΑΧ μετά το τέλος του παιχνιδιού στην Τούμπα, παρόλα αυτά δεν κλήθηκε σε απολογία από τον αθλητικό δικαστή της Super League.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Δευτέρα 29 Απριλίου 2024