Τρίτη 30 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Παπάδες ψάχνουν τρόπο να σταματήσουν το γάμο ομοφύλων, τα νεογέννητα δουλειά

Παπάδες ψάχνουν τρόπο να σταματήσουν το γάμο ομοφύλων, τα νεογέννητα δουλειά

Βrain drain λόγω κόστους ζωής, baby... drain λόγω επιδόματος γέννησης. Χιούμορ αναγνωρίζουν οι πολίτες στα μέτρα της κυβέρνησης για την ακρίβεια και τη στήριξη της οικογένειας.

Σχέδιο

Το είχαν έτοιμο από την προηγούμενη εβδομάδα. Και σκόπευαν να το ανακοινώσει ο πρωθυπουργός κ. Κυριάκος Μητσοτάκης – διότι ως γνωστόν οποιοδήποτε θετικό μέτρο το ανακοινώνει ο κ. Μητσοτάκης! – είχαν όμως υπολογίσει χωρίς την εμφάνιση του Η1Ν1!

«Ο κλήρος έτυχε…»

Κι έτσι αφού το σκέφτηκαν και το ξανασκέφτηκαν στο Μέγαρο Μαξίμου τελικώς ο «κλήρος έτυχε» στον υπουργό Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών κ. Κωστή Χατζηδάκη και στην υπουργό Κοινωνικής Πρόνοιας και Οικογένειας κυρία Σοφία Ζαχαράκη. Η τύχη τους χαμογέλασε, έστω κι αν η ατυχία χτύπησε τον πρωθυπουργό! Κι είναι καλό να την εκμεταλλευτούν, γιατί δεν τους τυχαίνει κάθε μέρα τέτοιο «λαχείο»! Εγώ θα τους πρότεινα ακόμη να παίξουν τζόκερ αυτή την εβδομάδα….

Επίδομα!

Αναφέρομαι στην αύξηση του επιδόματος γέννησης από 2.000 ευρώ στα 2.400 ευρώ και αναδρομικά παρακαλώ από το 2023! Κι εν συνεχεία ο κ. Μητσοτάκης έκανε την κλασική ανάρτηση στο fb γράφοντας ότι «Η στήριξη των οικογενειών με παιδιά αποτελεί βασική μας προτεραιότητα. Γι’ αυτό και αυξάνουμε το επίδομα γέννησης μόνιμα και αναδρομικά για τις γεννήσεις που έγιναν από 1/1/2023». Και με εικαστική σύνθεση για να είναι πιο υποβλητική η ανάρτηση!

Την παραμονή

Ο σχεδιασμός είναι προφανής. Την παραμονή της συνεδρίασης της Ιεράς Συνόδου, η κυβέρνηση ανακοινώνει την στήριξη της «παραδοσιακής» οικογένειας, πρώτον, για να στείλει ένα μήνυμα στους πολίτες που διαφωνούν με τον γάμο των ομόφυλων ζευγαριών, και δεύτερον, για να βοηθήσει τον Αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο στους χειρισμούς του στη σημερινή συνεδρίαση. Γιατί απέναντι του έχει μία σκληρή ομάδα περί τους 20 μητροπολίτες.

Συσχετισμός

Κι ενώ όπως μου λέει μία εκκλησιαστική πηγή μου είναι σπάνιο το φαινόμενο Αρχιεπίσκοπος να έχει αναδείξει τόσους πολλούς μητροπολίτες, όσους ο κ. Ιερώνυμος – υπολογίζονται περί τους 60 – ωστόσο αυτό δεν σημαίνει ότι θα κάνει και … περίπατο στη Μονή Πετράκη. Διότι θα πρέπει να λάβετε υπόψη σας και τις – ευγενείς – φιλοδοξίες της διαδοχής του κ. Ιερώνυμου, που έχουν διάφοροι μητροπολίτες.

Επιστολή

Το μείζον θέμα εν προκειμένω – και μ΄ αυτό θα είναι ικανοποιημένο το Μέγαρο Μαξίμου – είναι να μην αποσταλεί επιστολή της Ιεράς Συνόδου στους 300 βουλευτές. Και καλά το Μέγαρο Μαξίμου δεν τον αφορά η αποστολή των 142 επιστολών. Αλλά των 158 που είναι η κυβερνητική πλειοψηφία.

Ανησυχία

Το άλλο θέμα, λιγότερο σπουδαίο, αλλά εξίσου σημαντικό, είναι το κείμενο που θα εκδοθεί και θα διαβαστεί στους ναούς όλης της χώρας να διακρίνεται για την ηπιότητα του. Δεν γνωρίζω και δεν μπορώ να προδικάσω τις αποφάσεις που θα ληφθούν στην Μονή Πετράκη. Αυτό όμως για το οποίο είμαι βέβαιος είναι πως στα «υψηλά πατώματα» της κυβέρνησης επικρατεί μεγάλη ανησυχία – να το πω ευγενικά….

Στη Μονή Πετράκη

Πάντως χθες ο υπουργός Υγείας κ. Αδωνις Γεωργιάδης, κατά τεκμήριο ειλικρινής, είτε με την εκφορά του λόγου του, είτε με τον … τόνο της φωνής του, μιλώντας στον real fm δήλωσε μεταξύ των άλλων ότι «Δεν είναι θέμα το οποίο θα έπρεπε να μας διχάσει σε τόσο μεγάλο βαθμό κατά τη γνώμη μου». Αυτή η αναφορά του κ. Γεωργιάδη υποδηλώνει το μέγεθος και το βάθος της αναστάτωσης που επικρατεί! Ετσι όλων τα μάτια σήμερα είναι στραμμένα στο Συνοδικό Μέγαρο!

Αναβολές!

Και με την ενσκύψασα ίωση του κ. Μητσοτάκη αναβάλλεται η σημερινή συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου, που θα παρουσιαζόταν το νομοσχέδιο για τον γάμο των ομόφυλων ζευγαριών. Και φαίνεται πως ακυρώνεται και το ταξίδι του στις Ηνωμένες Πολιτείες, που επρόκειτο να συμμετάσχει στο επενδυτικό συνέδριο της JP Morgan. Και φυσικά δεν θα γίνει και το – εξ αντικειμένου – contrast των δύο συνεδριάσεων, του υπουργικού συμβουλίου και της Ιεράς Συνόδου. Τελικά αυτός ο Η1Ν1 «έσκασε μύτη» στη χειρότερη στιγμή! Ετσι δεν είναι;

Θετικό;

Και πότε θα γίνει η συνεδρίαση; Από Τετάρτη και βλέπουμε, να αναρρώσει πρώτα ο πρωθυπουργός. Πάντως αν το το δει κανείς από μία άλλη πλευρά το θέμα της αναβολής, θα έλεγα ότι μπορεί να έχει και θετική επίδραση στις προσπάθειες του Μεγάρου Μαξίμου.

Κατευνασμός;

Δηλαδή απομακρύνει ένα κλίμα «μετωπικής σύγκρουσης» με την εκκλησία – εντύπωση μου προκάλεσε η παρέμβαση του Αρχιεπισκόπου Αλβανίας Αναστάσιου! – και μαζί με την αύξηση του επιδόματος γέννησης, η κυβέρνηση επιδεικνύει μία διάθεση προσέγγισης. Μάλιστα αν δεν ήταν στη μέση ο Η1Ν1 θα έλεγα πως πρόκειται για μία κατευναστική τακτική….

Τροπολογία

Είδε κλίμα συναίνεσης στη Βουλή – στον γάμο των ομόφυλων ζευγαριών και στην επιστολική ψήφο – η υπουργός Εσωτερικών κυρία Νίκη Κεραμέως και είπε να «τσοντάρει» και μία … τροπολογία! Και βγήκαν όλοι στα κεραμίδια….

Συναίνεση γιοκ!

Τι λέει η τροπολογία; Οτι η επιστολική ψήφος θα τεθεί σε εφαρμογή στις επόμενες εθνικές εκλογές – η συναίνεση με προϋποθέσεις φυσικά, αφορούσε τις ευρωεκλογές! Και χρειάζεται για να εφαρμοστεί την ψήφιση από τα 2/3 των βουλευτών, δηλαδή να αποσπάσει 200 ψήφους. Εχω όμως την εντύπωση ότι η κυρία Κεραμέως ή μάλλον το Μέγαρο Μαξίμου δεν έχει λαμβάνειν από συναίνεση τίποτα.

Κακομαθημένοι!

«Μας κακομαθαίνετε κύριε πρέσβη…». Την θυμάστε την διαφημιστική ατάκα για τα σοκολατάκια γνωστής φίρμας. Ε, κάπως έτσι συμβαίνει και με τον ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ! Η εκκωφαντική σιωπή που έχει επικρατήσει από τις Σπέτσες και εντεύθεν – δεν ξέρω πόσο θα κρατήσει, γιατί πρόκειται για ζωηρούς χαρακτήρες! – προκαλεί εντύπωση!

Συνέδρια

Βέβαια δεν έχουν μεγάλα περιθώρια. Εχουν αφοσιωθεί στο συνέδριο του κόμματος και ανακοίνωσαν και δύο περιφερειακά συνέδρια, στις 4 και 10 Φεβρουαρίου στην Κοζάνη και στη Λάρισα.

Ο κ. Νίκος Παππάς;

Εχει όμως ενδιαφέρον η μεταστροφή – 180 μοιρών – ορισμένων παραγόντων της Κουμουνδούρου, οι οποίοι πρωτοστάτησαν στην «ανταρσία των Σπετσών» – στο παρασκήνιο φυσικά! Οπως ο κ. Νίκος Παππάς και χθες σε συνέντευξη του στο ραδιοφωνικό σταθμό «στο Κόκκινο» δήλωσε μεταξύ των άλλων ότι όχι μόνο ήταν εξαιρετικά επιτυχημένο το τριήμερο, αλλά ότι θα γίνεται δύο με τρεις φορές τον χρόνο! Άνευ σχολίων….

Sports in

Άγριο ξύλο μεταξύ οπαδών πριν το Τζένοα – Κάλιαρι (vid)

Ακόμα ένα περιστατικό οπαδικής βίας έρχεται να ταράξει την Ιταλία.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τρίτη 30 Απριλίου 2024