Τρίτη 30 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Ο Μητσοτάκης διαφημίζει το ελληνικό οικονομικό θαύμα, οι πολίτες κάνουν τάμα να φτουρήσει ο μισθός

Ο Μητσοτάκης διαφημίζει το ελληνικό οικονομικό θαύμα, οι πολίτες κάνουν τάμα να φτουρήσει ο μισθός

Ο Μητσοτάκης κρέμεται από τα χείλη των επενδυτών, βουλευτές της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ των παπάδων, ο λαός από τα ψεύτικα τα λόγια τα μεγάλα

Για δουλειές…

Ο πρωθυπουργός «λείπει σε ταξίδι για δουλειές». Χθες ο κ. Κυριάκος Μητσοτάκης είχε ένα γεμάτο πρόγραμμα με συναντήσεις και συζητήσεις στο Νταβός. Παρουσίασε το success story της ελληνικής οικονομίας – δεν τον έβγαλε τελικά τον Economist στο τραπέζι, μπορεί να κρατούσε σκονάκια… – και προσπαθούσε να «γοητεύσει» μεγάλους ξένους επενδυτές.

Παράπονο

Όμως το κακό το φοβάται! Και σε ένα τέτοιο διεθνές περιβάλλον … Γι΄ αυτό και εξέφρασε δημοσίως τους φόβους του για την εξέλιξη του πληθωρισμού! Για την Ελλάδα βέβαια ήταν η αναφορά του. Η συζήτηση ήταν για τις επιπτώσεις στην Ερυθρά Θάλασσα – «τώρα που προσπαθούμε να μειώσουμε τον πληθωρισμό». Μάλλον με παράπονο….

Διάλειμμα

Σε κάθε περίπτωση όμως ο κ. Μητσοτάκης έδειχνε να απολαμβάνει την παρουσία του, μεταξύ των διεθνών οικονομικο – πολιτικών κύκλων του Νταβός, και εν πάση περιπτώσει πήρε μία ανάσα ο άνθρωπος! Εφυγε από την Αθήνα για δύο μέρες και γλίτωσε όχι μόνο από την δημόσια γκρίνια των βουλευτών του για τον γάμο των ομόφυλων ζευγαριών – μία εμβληματική μεταρρύθμιση είπε να κάνει και πάνε να του την βγάλουν ξινή! – αλλά και από την υποχρέωση κάθε μέρα να συναντά κι από τα έναν «άσχετο» άνθρωπο στον δρόμο! Δεν είναι κατάσταση αυτή….

Επενδυτές

Ευτυχώς που πήγε στο Νταβός και ξέσκασε! Στην Αθήνα έρχεται σήμερα και θα είναι τράνζιτ, γιατί την άλλη εβδομάδα αναχωρεί για Ηνωμένες Πολιτείες. Για δουλειές φυσικά! Πραγματοποιείται το ελληνικό επενδυτικό συνέδριο της JP Morgan στη Νέα Υόρκη. Επενδυτές ψάχνει ο άνθρωπος…. Τόσες μέρες του «έφαγαν τα τζιγέρια». Επιτέλους!

Αλλάζει

Βέβαια μπορεί ο κ. Μητσοτάκης να βρίσκεται σε «επενδυτικό σαφάρι» σε Δύση κι Ανατολή, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι στην Ελλάδα τα πράγματα δεν κινούνται στη δική τους λογική. Ετσι; Κι αρχίζουν να σοβαρεύουν ακόμη περισσότερο! Μέχρι τώρα οι αντιδράσεις στο νομοσχέδιο για τον γάμο περιορίζονται πρωτίστως στο κόμμα ή στην κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας και ακολούθως στα κόμματα της αντιπολίτευσης. Διαχειρίσιμα πράγματα!

Η Εκκλησία

Τώρα όμως η κατάσταση αλλάζει level! Επίκειται συνεδρίαση της Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Ελλάδος. Και χωρίς φυσικά το «νομοσχέδιο – φάντασμα» να έχει κάνει την εμφάνιση του! Στις 23 Ιανουαρίου και εκτάκτως! Μοναδικό θέμα συζήτησης είναι «Εκκλησία και θέσπιση γάμου μεταξύ ατόμων του ιδίου φύλου». Ετσι ακριβώς το γράφει η σχετική ανακοίνωση. Να σας υπενθυμίσω ότι οι άλλες Εκκλησίες (καθολική κλπ) καθώς και η Εκκλησία της Κρήτης έχουν τοποθετηθεί αρνητικά….

Δράματα

Όπως αντιλαμβάνεστε η κατάσταση δυσκολεύει και μάλιστα σημαντικά. Στην περίπτωση που η απόφαση της ιεραρχίας είναι αρνητική – όπως αναμένεται – τότε η πίεση που θα ασκηθεί από πολλούς μητροπολίτες στους τοπικούς βουλευτές όχι μόνο της Νέας Δημοκρατίας, αλλά και του ΠΑΣΟΚ/ΚΙΝΑΛ θα είναι μεγάλη. Και οι φιλελεύθεροι βουλευτές θα βρεθούν σε πολύ άσχημη θέση όταν συνάδελφοι τους στο όνομα της ψήφου κατά συνείδηση, ψηφίσουν κατά του νομοσχεδίου, σύμφωνα με τις επιταγές της τοπικής Μητρόπολης. Καταλαβαίνετε θα ζήσουμε δράματα και θα υπονομευθούν καριέρες….

Το αντίθετο

Ενώ συνήθως η Εκκλησία ασκεί πίεση στην πολιτική τάξη, στη διάρκεια των τελευταίων ημερών συμβαίνει το αντίθετο. Ολοι σχεδόν πέρασαν από τον Αρχιεπίσκοπο κ. Ιερώνυμο, όχι για να πάρουν την ευχή του – και γιατί να μην τους την δώσει; – αλλά για να προσπαθήσουν να του εξηγήσουν για την αναγκαιότητα της συγκεκριμένης νομοθετικής ρύθμισης!

Ευχές…

Την αρχή έκανε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ κ. Στέφανος Κασσελάκης, ο οποίος κατάπιε το «καημένος» με το οποίο τον φιλοφρόνησε ο Αρχιεπίσκοπος προ ημερών και προσπάθησε να του εξηγήσει την θέση του. ΟΚ! Αλλά τον ενημέρωσε επίσης ότι προτίθεται να καταθέσει και νομοσχέδιο για τον χωρισμό Εκκλησίας και Κράτους! Ο ιεράρχης τον άκουσε ευγενικά και τον κατευόδωσε με ευχές….

Με τον πρωθυπουργό

Στη συνέχεια και μακριά από τα φώτα της δημοσιότητα με τον Αρχιεπίσκοπο συναντήθηκε ο κ. Μητσοτάκης. Δεν διέρρευσε κάτι από την συνάντηση τους. Είναι όμως πιθανόν να ρώτησε για να μάθει σχετικά με το εύρος των αντιδράσεων που θα εκδηλωθούν. Ισως δεν είναι τυχαίο το γεγονός ότι μετά από την συνάντηση των δύο ηγετών, το Μέγαρο Μαξίμου διέρρευσε ότι το νομοσχέδιο θα έχει ψηφιστεί ως το τέλος του Φεβρουαρίου. Εχω την εντύπωση ότι θα το είχε προωθήσει και νωρίτερα, αλλά βρίσκονται ήδη δύο νομοσχέδια – των «μη κρατικών πανεπιστημίων» και της «επιστολικής ψήφου» – στη Βουλή.

Η «Νέα Αριστερά»

Εν συνεχεία την σκυτάλη πήρε η «Νέα Αριστερά» και εκεί επειδή δεν έχουν ακόμη συγκροτηθεί σε κόμμα, πήγαν τέσσερις μαζί. Ο κ. Αλέξης Χαρίτσης, ο πρώην πρόεδρος της Βουλής κ. Νίκος Βούτσης, η κυρία Εφη Αχτσιόγλου και φυσικά ο πρώην υπουργός Παιδείας – και μεγάλος ηττημένος της κυβέρνησης Τσίπρα – κ. Νίκος Φίλης! Τα είπαν κι αυτοί. Ο κ. Νίκος Ανδρουλάκης – προς το παρόν; – απέχει αυτών των επισκέψεων! Και δεν νομίζω να είναι … «αγοραφοβικός»!

Την Τρίτη

Ετσι τα βλέμματα – κυρίως, αλλά όχι μόνο – είναι στραμμένα στο πρωινό της επόμενης Τρίτης που αρχίζει η συνεδρίαση της Ιεράς Συνόδου. Αυτό όμως που έχει ενδιαφέρον δεν είναι τόσο η απόφαση – που προφανώς και είναι σημαντική – αλλά το κλίμα που θα επικρατήσει και ο αριθμός των μητροπολιτών που θα εκδηλώσουν τις πιο υψηλές … «οκτάβες» επί του θέματος!

Πλην Λακεδαιμονίων

Χθες όμως είχαμε και ένα … «πέσιμο»! Η «Νέα Αριστερά» την … «έπεσε» στο ΚΚΕ για την θέση του επί του γάμου των ομοφύλων ζευγαριών. Ο νεοτοποθετηθείς εκπρόσωπος τύπου κ. Κωστής Καρπόζηλος μετά από την ομιλία του γενικού γραμματέα του ΚΚΕ κ. Δημήτρη Κουτσούμπα δήλωσε πως «ακούγοντας σήμερα τον κύριο Κουτσούμπα στη Βουλή, θα μπορούσε να φανταστεί κανείς στην θέση του τον κύριο Σαμαρά ή έναν συντηρητικό ιεράρχη»! Ανευ σχολίου….

Στις Σπέτσες

Και σήμερα η κοινοβουλευτική ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ – με ελάχιστες απουσίες – αρχίζει την συνεδρίαση της στις Σπέτσες. Παρά τις γκρίνιες και τις διαφωνίες. Οικοδεσπότης είναι φυσικά ο κ. Κασσελάκης. Κι οι συμμετέχοντες κρατάνε … σφιχτά τα powerpoint στην τσάντα τους. Κι ευελπιστούν σε μία παραγωγική συζήτηση!

Sports in

Στο «καμίνι» του ΣΕΦ για το προβάδισμα πρόκρισης ο Ολυμπιακός

Ο Ολυμπιακός υποδέχεται την Μπαρτσελόνα στο κατάμεστο ΣΕΦ για το Game 3 των playoffs της Euroleague με μοναδικό στόχο να κάνει το 2-1 στη σειρά των προημιτελικών απέναντι στη Μπαρτσελόνα.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τρίτη 30 Απριλίου 2024