Πέμπτη 02 Μαϊου 2024
weather-icon 21o
Πιένες γνωρίζουν οι υπερπαραγωγές «Μητσοτάκης κοντά στον λαό» και «Το μεγάλο κουκούλωμα… για τα Τέμπη»

Πιένες γνωρίζουν οι υπερπαραγωγές «Μητσοτάκης κοντά στον λαό» και «Το μεγάλο κουκούλωμα… για τα Τέμπη»

Αναζητούνται κομπάρσοι για τον ρόλο του ευνοημένου πολίτη από τα κυβερνητικά μέτρα: Θα γνωρίσετε και τον πρωθυπουργό. Μαθήματα υποκριτικής και υποκρισίας παραδίδονται στην Εξεταστική για τα Τέμπη.

Σκληρό ροκ

Σήμερα είναι η ημέρα του … «σκληρού ροκ» στους δρόμου της Αθήνας και όχι μόνο! Είναι το δεύτερο πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο για το νομοσχέδιο που αφορά στην ίδρυση των «μη κρατικών πανεπιστημίων. Και συμμετέχουν και οι καθηγητές και οι δάσκαλοι. Και δεκάδες σχολές τελούν ήδη υπό κατάληψη. Δεν νομίζω πως στην κυβέρνηση θα πάρουν υπόψη τους τις κοινωνικές διαμαρτυρίες. Δεν τους το επιτρέπει ο μεταρρυθμιστικός τους … «οίστρος» και οι φίλοι που περιμένουν «πως και πως» την ψήφιση του νομοσχεδίου! Όμως οι διαμαρτυρίες και η μαζικότητα τους έχουν την σημασία τους, διότι σιγά – σιγά – μπορεί… – να αρχίσει ο … δρόμος να κάνει πολιτική! Αδιαμεσολάβητα….

Στα κόκκινα…

Ότι οι επιτελείς του Μεγάρου Μαξίμου βρίσκονται σε κατάσταση «πολεμικού συναγερμού – έως … πανικού θα έλεγα – και την «πάτησαν την μπανανόφλουδα» με το ζευγάρι στο Γαλάτσι, σας ενημέρωσα από χθες. Και προσπάθησαν να είναι πιο προσεκτικοί στη χθεσινή βόλτα του πρωθυπουργού κ. Κυριάκου Μητσοτάκη στην Αγία Παρασκευή. Αλλά το έκαναν … «λύσσα», που λένε και στο χωριό μου!

Κέρδισε!

Πόσες πιθανότητες έχετε κάνοντας βόλτα στην Αθήνα να πέσετε πάνω σε έναν πολίτη που εντάχθηκε στον εξωδικαστικό μηχανισμό και γλύτωσε το σπίτι του; Εχω την εντύπωση όσες πιθανότητες έχετε να κερδίσετε στο … τζόκερ! Διότι στην βόλτα του ο κ. Μητσοτάκης δεν έπεσε μόνο πάνω στον συγκεκριμένο πολίτη, αλλά εντελώς συμπτωματικά (!) προχθές είχαν βγει και τα συγκεντρωτικά στοιχεία του εξωδικαστικού μηχανισμού για τα οποία έκανε και σχόλιο! Από σύμπτωση σε σύμπτωση….

Αναστήλωση

Όπως αντιλαμβάνεστε το Μέγαρο Μαξίμου βρίσκεται στα «κόκκινα» και καταβάλει απελπισμένες προσπάθειες πρώτον, να αλλάξει την ατζέντα και να κάνει στην άκρη – προς το παρόν – τον γάμο των ομόφυλων ζευγαριών και δεύτερον, να «αναστηλώσει» το … «μεγαλοπρεπές κύρος» του κ. Μητσοτάκη, το οποίο το τελευταίο διάστημα έχει τρωθεί σοβαρά!

Ασχολείται

Προσπαθεί να δείξει δηλαδή με την επίσκεψη στο Γαλάτσι, την βόλτα στην Αγία Παρασκευή και το tour στα σούπερ μάρκετ προ εβδομάδων ότι σκύβει με ενδιαφέρον στα καθημερινά οικονομικά προβλήματα των πολιτών. Όμως…. Όμως τα ποιοτικά στοιχεία των τελευταίων δημοσκοπήσεων δεν το επιβεβαιώνουν! Ακριβώς το αντίθετο…. Αλλά αυτό είναι μία άλλη ιστορία!

Ιδέες

Εν τω μεταξύ ενώ ο κ. Μητσοτάκης ζει στο μεταρρυθμιστικό του «μεγαλείο» – τρίτο σύννεφο αριστερά… – ο φίλος του, ο Πρόεδρος της Γαλλίας κ. Εμανουέλ Μακρόν κινείται σε αντίθετη φορά! Προβάρει το «κοστούμι» της κυρίας Μαρί Λεπέν. Εισηγείται υποχρεωτική στρατιωτική θητεία και σχολικές στολές! Ωρα είναι τώρα να πάρει ιδέες και ο δικός μας, ο οποίος προσπαθεί να … «ξελογιάσει» τον κ. Μακρόν με τις μεταρρυθμίσεις του!

Μεγαλεία

Πάντως σήμερα και αύριο θα είναι στο Νταβός, θα κάνει ένα διάλειμμα από την μίζερη εσωτερική κατάσταση και θα κινηθεί στους «διαδρόμους» της διεθνούς ελίτ. Επαφές, συναντήσεις, συζητήσεις. Κι επενδυτές! Ναι, ναι και επενδυτές θα συναντήσει για να τους διηγηθεί το success story της ελληνικής οικονομίας. Να τους γοητεύσει! Δεν γνωρίζω αν θα έχει … παραμάσχαλα και το γνωστό τεύχος του Economist….

Φεβρουάριο

Τώρα αν νομίζετε ότι το Μέγαρο Μαξίμου – γιατί αυτό χειρίζεται το θέμα – έχει ξεμπερδέψει με το θέμα του γάμου των ομόφυλων ζευγαριών επειδή ολοκληρώθηκε το διήμερο «μασάζ» της κοινοβουλευτικής ομάδας κάνετε λάθος! Κάθε μέρα όλο κάποιος εκ των βουλευτών της Νέας Δημοκρατίας εκφράζει δημοσίως την διαφωνία του, δηλώνοντας ότι δεν θα απέχει, αλλά θα καταψηφίσει το σχετικό νομοσχέδιο. Γι΄ αυτό τον λόγο – «μια ψυχή που είναι να βγει, ας βγει μια ώρα αρχύτερα» – διαρρέουν ότι σκοπεύουν να το καταθέσουν στη Βουλή ως το τέλος του Φεβρουαρίου. Και μετά θα κάνουν «ταμείο» ….

Στη Χαριλάου Τρικούπη

Μετά από τον ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ στον χώρο της αντιπολίτευσης, ο «ιός της κρίσης» απειλεί πλέον και το ΠΑΣΟΚ/ΚΙΝΑΛ. Εννοώ σχετικά με το θέμα του γάμου των ομόφυλων ζευγαριών. Εντός της κοινοβουλευτικής του ομάδας υπολογίζονται από πέντε ως και δέκα πως είναι οι βουλευτές που διαφωνούν. Οι δύο ήδη εκδηλώθηκαν με δημόσιες δηλώσεις τους. Τον ένα μάλιστα εξ αυτών, τον βουλευτή Λέσβου, τον κ. Παναγιώτη Παρασκευαϊδη, με χθεσινή του δήλωση – και μετά από ένα κλασικό επεισόδιο με τον υπουργό Υγείας κ. Αδωνι Γεωργιάδη – η Χαριλάου Τρικούπη τον άδειασε λέγοντας πως δεν εκφράζει τις θέσεις του κόμματος!

Διαφωνίες…

Και την άλλη εβδομάδα πρόκειται να συνεδριάσει η κοινοβουλευτική ομάδα του κόμματος για να τοποθετηθεί επί του εν λόγω νομοσχεδίου. Το κόμμα είναι κατ΄ αρχήν θετικό προς το νομοσχέδιο και δεν πρόκειται να αλλάξει η ψήφος κατά συνείδηση. Ωστόσο έχει μία ιδιαίτερη σημασία η τοποθέτηση του ΠΑΣΟΚ/ΚΙΝΑΛ δεδομένου ότι με την εν λόγω κίνηση η κυβέρνηση «πιέζει» το χώρο του, ελπίζοντας να αποσπάσει εκλογικά οφέλη και να αντισταθμίσει τις απώλειες από τα δεξιά της. Ετσι το θέμα δεν είναι καθόλου απλό….

«Αγαπούλα την κουκούλα…»

Παρακολουθώ την Εξεταστική Επιτροπή της Βουλής που έχει συσταθεί για να αποδώσει ευθύνες σχετικά με το «έγκλημα των Τεμπών». Και διαπιστώνω ότι με αρκετή μεθοδικότητα – είναι αλήθεια! – «παίρνουν μέτρα» για το μέγεθος της … «κουκούλας» που έχουν αποφασίσει να «φορέσουν» στην υπόθεση! Οι άνθρωποι έχουν know how, δεν παίζονται….

Επιρροές

Στην Κουμουνδούρου ο κ. Στέφανος Κασσελάκης φαίνεται ότι έχει – προς το παρόν; – κλείσει τα τελευταία μέτωπα που είχαν ανοίξει. Και δείχνει να «μετεωρίζεται» μεταξύ του κόμματος – το οποίο για να το κερδίσει πρέπει να γίνει οργανικό του μέρος, όπως μου λένε – και ενός «κύκλου» εξωκομματικών του φίλων, που διακρίνονται από απέχθεια προς τον ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ.

Προσπάθειες

Λένε πάντως ότι τα περισσότερα τακτικά λάθη που έχει κάνει οφείλονται στην εξωκομματική επιρροή…. Ωστόσο καταβάλλεται προσπάθεια από διάφορους κύκλους να προσεγγίσει την «κομματική ενδοχώρα». Τουλάχιστον για να την κατανοήσει και να την εμπνεύσει, όπως φιλοδοξεί! Αν θα επιτύχει η προσπάθεια θα φανεί λίαν συντόμως….

Στις Σπέτσες

Πάντως το ΠΣΚ θα είναι στις Σπέτσες μαζί με την κοινοβουλευτική ομάδα του κόμματος – ελάχιστες τελικά θα είναι οι απουσίες – για να συζητήσουν και να σχεδιάσουν. Πρωτοφανής εμπειρία για τους συμμετέχοντες – ελπίζω να μην ξεχάσει κανένας το power point του κι έχουμε θέματα! – και δεν θα αργήσουμε να μάθουμε τις εντυπώσεις τους….

Διχασμός;

Προβλέπω όμως πως το συνέδριο του Φεβρουαρίου θα διχαστεί! Και μάλιστα σοβαρά. Η αιτία του διχασμού θα είναι η ένταξη των ευρωβουλευτών του στην Ομάδα της Αριστεράς, όπως συμβαίνει σήμερα ή στην Ομάδα των Σοσιαλιστών και Δημοκρατών. Κι ένα σημαντικό μέρος του προσυνεδριακού διαλόγου θα «δαπανηθεί» επί του συγκεκριμένου θέματος. Από την μία πλευρά είναι τα τρία μέλη της Πολιτικής Γραμματείας, οι κκ Γιάννης Ραγκούσης, Θανάσης Θεοχαρόπουλος και Κώστας Ζαχαριάδης μαζί και ο κ. Διονύσης Τεμπονέρας, που κατεβάζει δική του «πλατφόρμα» κι από την άλλη πλευρά ο κ. Κασσελάκης και όλοι και η πλειοψηφία της σημερινής Κεντρικής Επιτροπής – οπλαρχηγοί και καπεταναίοι….

Sports in

Η αποστολή του Ολυμπιακού για το σπουδαίο παιχνίδι με την Άστον Βίλα (pic)

Οι επιλογές του Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ για το εκτός έδρας παιχνίδι με την Άστον Βίλα για τα ημιτελικά του Europa Conference League.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 02 Μαϊου 2024