Σάββατο 27 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Παπάδες ζητούν ρουσφετάκι από τον Θεό για γάμο ομοφύλων, κολλεγιάρχες από το Παιδείας, ο λαός από τον μπακάλη

Παπάδες ζητούν ρουσφετάκι από τον Θεό για γάμο ομοφύλων, κολλεγιάρχες από το Παιδείας, ο λαός από τον μπακάλη

Μια ψυχή που 'ναι να βγει λέει ο Κυριάκος και φέρνει το νομοσχέδιο για γάμο ομοφύλων, παπάδες παίρνουν θέση για να βγάλουν την ψυχή όποιου το ψηφίσει, η ψυχή των πολιτών πάει Κούλουρη στο τέλος κάθε μήνα

Ηταν στραβό το κλίμα το ‘φαγε και το Brexit;

Χοντραίνει το θέμα με τις καταγγελίες από αποφοίτους κολλεγίων για τα πτυχία που δεν είχαν επαγγελματικά δικαιώματα με τις περισσότερες καταγγελίες να αφορούν το Μητροπολιτικο Κολλέγιο στο οποίο πρόσφατα επένδυσε η BC Partners του Νίκου Σταθοπουλου. Οι εκπρόσωποι των κολεγίων αναφέρονται στις παρενέργειες του Brexit και τονίζουν ότι αναμένουν την έκδοση Προεδρικού Διατάγματος που θα ρυθμίζει το θέμα.

Όμως, γνωστές της αγοράς αναφέρουν ότι αφενός δε προβλεπόταν ποτέ επαγγελματική ισοδυναμία για συγκεκριμένες ειδικότητες, όπως της μαιευτικής και της νοσηλευτικής, και αφετέρου ο Σύλλογος της Αγγλίας δεν είχε δώσει ποτέ άδεια για να προσφέρονται τα συγκεκριμένα προγράμματα μαιευτικής και νοσηλευτικής στην Ελλάδα. Αυτό σημαίνει ότι τα πτυχία είχαν πρόβλημα επαγγελματικών δικαιωμάτων και πριν το Brexit. Μάλιστα παράγοντες της αγοράς πάνε ένα βήμα παραπέρα και μιλάνε για ρουσφέτι της πολιτικής ηγεσίας του υπουργείου Παιδείας προς τους μεγάλο- κολλεγιαρχες, ώστε με αφορμή το Brexit να καλύψουν τις ευθύνες τους.

Tο σενάριο με το Προεδρικό Διάταγμα ξεκίνησε επί υπουργίας Νίκης Κεραμέως, αλλά πλέον η έκδοσή του βαρύνει τον νυν υπουργό Παιδείας Κυριάκο Πιερρακάκη. Κάποιοι μάλιστα παρατηρούν ότι ο χρόνος της πρωτοβουλίας για την έκδοση Προεδρικού Διατάγματος δεν είναι άσχετος με την επένδυση μαμούθ του Νίκου Σταθοπουλου στο Μητροπολιτικο Κολλέγιο. Καλό είναι πάντως να μην μένουν αναπάντητα ερωτήματα και σκιές ενόψει και της κατάθεσης του νομοσχεδίου για τα ιδιωτικά πανεπιστήμια, καθώς ακόμα ακούγονται φήμες ότι τα κολέγια πιέζουν τη κυβέρνηση να αφήσει ανοιχτά παράθυρα για τη δραστηριοποίησή τους.

D-Day

Η Τρίτη 23 Ιανουαρίου – των Αγίων Κλήμη και Αγαθαγγέλου και του Αγίου Διονυσίου του εν Ολύμπω, μεγάλη η χάρη τους! – θα καταγραφεί ως μία από τις σημαντικότερες ημερομηνίες του μεταπολιτευτικού … εκσυγχρονιστικού εγχειρήματος! Και δεν θέλω αντίρρηση επ΄ αυτού….

Δύο συνεδριάσεις

Συνεδριάζουν, ταυτοχρόνως, δύο πολύ ισχυρά σώματα, της πολιτικής και της εκκλησιαστικής εξουσίας. Το υπουργικό συμβούλιο υπό τον πρωθυπουργό κ. Κυριάκο Μητσοτάκη και η Ιερά Σύνοδος υπό την προεδρία του Αρχιεπισκόπου κ. Ιερώνυμου. Αντικείμενο και των δύο συνεδριάσεων είναι το νομοσχέδιο για τη νομιμοποίηση των ομοφύλων ζευγαριών και η τεκνοθεσία τους!

Αντίρροπα

Οι τάσεις είναι αντίρροπες. Το υπουργικό συμβούλιο σκοπεύει να νομοθετήσει τα δικαιώματα αυτής της συγκεκριμένης κοινωνικής κατηγορίας. Ενώ οι ιεράρχες τα θεωρούν – τα δικαιώματα – ως μέγιστη θρησκευτική βλασφημία….

Αγωνία!

Σ΄ αυτό το πλαίσιο – και με τις κοινωνικές αντιδράσεις να τέμνουν οριζοντίως το πολιτικό σύστημα – το παρασκήνιο δουλεύει με … υπερωρίες. Και η αγωνία του Μεγάρου Μαξίμου – και όχι μόνο… – είναι να μην παραχθούν πολιτικές συνέπειες. Κάτι δηλαδή σαν την αγωνία του τερματοφύλακα πριν από το πέναλτι!

Εχει χαθεί η μπάλα;

Οι επιτελείς του Μεγάρου Μαξίμου, αλλά και ο κ. Μητσοτάκης, χρησιμοποιώντας όλες αυτές τις μέρες «το μαστίγιο και το καρότο» επιχειρούν να ελέγξουν την … κοινοβουλευτική ομάδα της Νέας Δημοκρατίας. Σε άλλους τάζουν υπουργικές θέσεις, σε άλλους απευθύνουν απειλές. Και πάει λέγοντας! Είναι αλήθεια πως «έχει χαθεί η μπάλα»! και γι΄ αυτό αποφάσισαν να το φέρουν στη Βουλή και να ψηφιστεί ως τις αρχές του Φεβρουαρίου. Δηλαδή το αργότερο σε τρεις εβδομάδες….

Προσωπικό θέμα

Και ξαφνικά ο κ. Μητσοτάκης διαπίστωσε ότι ένα σημαντικό τμήμα των βουλευτών του υπακούει στις θρησκευτικές δοξασίες των κατά τόπους μητροπολιτών – και στις συντηρητικές απόψεις των εκλογέων τους – και όχι στον ίδιο. Υπάρχει προφανώς και ένα προσωπικό ζήτημα! Ετσι; Δηλαδή αμφισβητείται η ηγεμονία του…. Από ένα τμήμα 40 έως 50 βουλευτών του κόμματος. Δεν είναι λίγο. Κι όπως εξελίσσεται το θέμα, έχει αρχίσει και λαμβάνει και προσωπικά χαρακτηριστικά!

Αλλαγές

Γι΄ αυτό και άλλαξε και ο αρχικός σχεδιασμός. Στην αρχή, όταν άνοιξε το θέμα, δεν είχε δοθεί χρονικός ορίζοντας ψήφισης. Στην συνέχεια το «μάζεψαν» και είπαν ότι μέχρι το τέλος του Φεβρουαρίου, θα έχει ψηφιστεί. Βλέποντας όμως ότι περνά ο καιρός κι αντί η κατάσταση να βελτιώνεται – και με το μάλλον αποτυχημένο διήμερο «μασάζ» στην Πειραιώς – χειροτερεύει, διέρρευσαν ότι μέχρι τις αρχές του Φεβρουαρίου θα έχει νομοθετηθεί!

Η «Δεξιά του Κυρίου»

Η «Δεξιά του Κυρίου» τελεί – πλέον – υπό δοκιμασία! Και μάλιστα σκληρή! Από την άλλη πλευρά στο πλήρωμα της Ιεραρχίας γίνεται χαμός. Υπάρχουν οι «σκληροί» που δεν είναι λίγοι και οι «φιλελεύθεροι» που – νομίζω – πως δεν είναι πολλοί. Κι υπάρχει και ένας αδιευκρίνιστος αριθμός μητροπολιτών που ελέγχεται από τον Αρχιεπίσκοπο και – πιθανόν να – είναι ηπίων τάσεων. Ομως….

Κινήσεις

Ομως φαίνεται πως δεν υπάρχει αμφιβολία ότι τελικώς η Σύνοδος θα καταλήξει σε δύο κινήσεις: πρώτον, να αποστείλει επιστολή προς τους βουλευτές – είναι αυτό που τρομάζει το Μέγαρο Μαξίμου – και δεύτερον, η απόφαση της, που αναμένεται να είναι καταδικαστική, έστω και με ήπιες εκφράσεις, να διαβαστεί σε όλους τους ναούς της χώρας….

Επιδράσεις

Ολα αυτά θα γίνουν, το ερώτημα είναι αν θα υπάρξουν πολιτικές συνέπειες. Επ΄ αυτού έχουν πιάσει δουλειά οι δημοσκόποι, σε μεγάλα σύνολα και σε focus group. Δηλαδή η μεγάλη μειοψηφία της κοινωνίας που διαφωνεί θα παράξει «πολιτικές συμπεριφορές»; Πχ θα ενισχυθεί η «Δεξιά της Δεξιάς» και αν ναι πόσο; Θα επιδράσει το εν λόγω θέμα σωρευτικά στα υπάρχοντα προβλήματα της κοινωνίας, πχ στην ακρίβεια;

«Πυροτεχνουργοί»

Επειδή στο Μέγαρο Μαξίμου αυτό το φοβούνται, προσπαθούν ως «πυροτεχνουργοί» να «απενεργοποιήσουν» την … «βόμβα». Πώς; Πρώτον, βάζοντας τον πρωθυπουργό να συνομιλεί με «στημένους» πολίτες για τα καθημερινά τους προβλήματα και δεύτερον, να απειλεί ότι στο θέμα της ακρίβειας «δεν θα διστάσουμε να πάρουμε και άλλα μέτρα αν χρειαστεί»! Θα το καταφέρουν;

Αντισταθμίσεις

Μέσα στην απόγνωση τους εκπέμπουν και ένα μήνυμα … αισιοδοξίας! Λένε πως με την συγκεκριμένη ρύθμιση διευρύνουν την επιρροή τους προς το κέντρο – το δείχνουν, λέει, και οι μετρήσεις τους – και αντισταθμίζουν τις απώλειες από τα δεξιά τους. Ενδιαφέρον!

Ο κ. Νίκος Ανδρουλάκης

Οπως αντιλαμβάνεστε κατ΄αυτό τον τρόπο την πίεση τη νιώθει ο κ. Νίκος Ανδρουλάκης και το ΠΑΣΟΚ/ΚΙΝΑΛ. Ο οποίος – έχει «μπερδευτεί» με τα «κορδόνια» – πρέπει να λύσει την εξής πολιτική εξίσωση: η βασική του δύναμη είναι στην επαρχία – στην Αττική είναι τέταρτο κόμμα – ο πληθυσμός της οποίας είναι κυρίως κατά της εν λόγω ρύθμισης, τη στιγμή όμως που ο ίδιος, ο οποίος έχει φιλοτεχνήσει ένα κεντρώο προφίλ, έχει δηλώσει θετικός στον γάμο των ομόφυλων ζευγαριών, ενώ φαίνεται να είναι αρκετοί οι διαφωνούντες βουλευτές του. Και όπως ο κ. Μητσοτάκης λέγεται ότι θα τους προτρέψει την αποχή όταν έρθει η ώρα της ψηφοφορίας και έχοντας να αντιμετωπίσει και την πίεση από τον κ. Μητσοτάκη. Και φυσικά δεν τολμά ούτε να το σκεφτεί να θέσει θέμα «κομματικής πειθαρχίας»! Δύσκολοι καιροί για πρίγκιπες….

«Καθαρτήριο»

Στη Κουμουνδούρου τα πράγματα είναι απλά. Φαίνεται να καταλάγιασαν τα … «πάθη». Και η συνάντηση των Σπετσών μάλλον είχε και μία … ψυχαναλυτική διάσταση! Ο οραματισμός για ένα «Εθνικό Σχέδιο για το Ελληνικό Ονειρο» λειτούργησε ως «καθαρτήριο» για τα «εγκόσμια πάθη» της Αθήνας!

Λόγω ύψους!

Συναντήθηκαν όλοι μαζί, συζήτησαν, οραματίστηκαν και έβγαλαν και μία «οικογενειακή» φωτογραφία! Μόνο που ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ Στέφανος Κασσελάκης βρίσκεται στο κέντρο και ο κ. Παύλος Πολάκης μόλις που διακρίνεται στο τέλος. Να υποθέσω ότι βρέθηκε εκεί λόγω ύψους….

Με το ΚΚΕ

Εν τω μεταξύ δεν «τρέχει» μόνο η Κουμουνδούρου την προετοιμασία του συνεδρίου, αλλά και η «Νέα Αριστερά», το συνέδριο της οποίας θα γίνει – ίσως – την επόμενη εβδομάδα μετά από το συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ -ΠΣ. Και παρατηρείται ένα οργανωτικός οργασμός. Ομως οι «11» δεν βάλουν – δοθείσης ευκαιρίας – μόνο κατά του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ, αλλά και κατά του ΚΚΕ….

Επαναπατρισμός

Οπως σας είχα ενημερώσει εγκαίρως το γεγονός ότι ένα τμήμα της αριστερής ψήφους που έχασε το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης κατευθύνθηκε προς το ΚΚΕ και θεωρούν τις ψήφους αυτές δικές τους, έχουν αποφασίσει να «σηκώσουν μέτωπο» με τον Περισσό. Η πρόσφατη επίθεση σχετικά με το θέμα του γάμου αποβλέπει να ενεργοποιήσει τα αντανακλαστικά της «ανανεωτικής αριστεράς» σ΄αυτούς τους ψηφοφόρους. Θα τα καταφέρουν; Δεν είναι σαφές, αλλά το προσπαθούν….

Sports in

Σπανούλης: H ζημιά από έναν πρώην συμπαίκτη του (vid)

Ο Σπανούλης ήταν αδύνατο να του βάλει φρένο και ο Σερμαντίνι με αυτό το περίεργο στυλ έφτασε τους 21 πόντους, έχοντας 7/8 δίποντα.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 27 Απριλίου 2024