Σάββατο 27 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Το Υπουργικό πυροδοτεί τη βόμβα, οι παπάδες ναρκοθετούν το πεδίο και ο Κυριάκος περιμένει τον... Carnation;

Το Υπουργικό πυροδοτεί τη βόμβα, οι παπάδες ναρκοθετούν το πεδίο και ο Κυριάκος περιμένει τον… Carnation;

Oταν η ψυχή δεν εναρμονίζεται με το σώμα λένε οι παπάδες, όταν ο μισθός δεν εναρμονίζεται με τις τιμές οι πολίτες, όταν η πραγματικότητα δεν εναρμονίζεται με την ψευδαίσθηση της παντοδυναμίας, ο Κυριάκος.

Σφοδρή

Οφείλω να ομολογήσω ότι χθες με εξέπληξε η σφοδρότητα της αντίδρασης της Ιεράς Συνόδου στο θέμα του γάμου των ομόφυλων ζευγαριών. Δεν άφησε κανένα περιθώριο συνεννόησης. Και περνά στην επίθεση. Αλλά και η εισήγηση προς το σώμα της συνόδου από τον Μητροπολίτη Μεσογαίας κ. Νικόλαο – ένα ισχυρό κείμενο 30 σελίδων, με βάση την λογική της Εκκλησίας, να εξηγούμαστε! – ήταν εξαιρετικά σκληρή. Και στις διατυπώσεις της – υπάρχουν σημεία που ο αναχρονισμός σοκάρει – και στα συμπεράσματα. Κανένας κατευνασμός. Κι ήταν και ομόφωνη! Ως αδαής περί τα εκκλησιαστικά, διαβάζοντας την εισήγηση σας δηλώνω ότι παραμένω υπό την επήρεια του σοκ….

Ψυχιατρική!!!

Και θέλω να μοιραστώ μαζί σας ένα πολύ μικρό απόσπασμα απ΄ όσα εισηγήθηκε ο Μητροπολίτης Μεσογαίας κ. Νικόλαος. Αναφέρει χαρακτηριστικά ότι «Ὅταν ἡ ψυχὴ δὲν ἐναρµονίζεται µὲ τὸ σῶµα, τότε ἡ ψυχιατρικὴ ἀντί, ἀποκλείοντας τὴν παρέκκλιση ἀπὸ τὴ φυσικὴ ὁδὸ ὡς ψυχικὴ διαταραχή, νὰ καταθέσει τὰ ὅπλα, θὰ ἔπρεπε νὰ τὰ ἀξιοποιήσει. Καὶ ἀντὶ νὰ ποινικοποιηθοῦν οἱ «θεραπεῖες µεταστροφῆς», θὰ ἔπρεπε νὰ ἀναπτυχθοῦν θεραπεῖες ἐπιστροφῆς σὲ αὐτὸ ποὺ ὁ κάθε ἄνθρωπος στὴ φύση του εἶναι, ἀλλὰ δυστυχῶς κάποιοι δυσκολεύονται νὰ βιώσουν». Τα σχόλια τα αφήνω σε σας….

Επιστολές

Η ιεραρχία δεν έκανε καμία χάρη στον πρωθυπουργό κ. Κυριάκο Μητσοτάκη. Και εγκύκλιος της Ιεράς Συνόδου θα διαβαστεί στις 4 Φεβρουαρίου στους ανά την χώρα ναούς και επιστολή στους 300 βουλευτές θα αποστείλει και – το ακόμη χειρότερο – έδωσε το περιθώριο στους Μητροπολίτες να πράξουν ότι επιπλέον οι ίδιοι θεωρούν σκόπιμο στις περιοχές των Μητροπόλεων τους. Καταλαβαίνετε τι έχει να γίνει!

Σεβαστές…

Η απάντηση της κυβέρνησης εμφανώς αμήχανη – «σεβαστές οι απόψεις, κανένα σχόλιο» – ετοιμάζει την δική της «επίθεση». Θέλει όμως να αποφύγει – όσο εξαρτάται από την ίδια – να ρίξει «κι άλλο λάδι στη φωτιά»! Πέραν αυτού που θα χυθεί έτσι κι αλλιώς!

Πίεση

Λυπάμαι πραγματικά τους βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας που εκλέγονται σε νομούς που οι Μητροπολίτες ανήκουν στο σκληρό τμήμα της ιεραρχίας της Εκκλησίας! Η πίεση θα είναι ασφυκτική, δεν υπάρχει καμία αμφιβολία. Κι αν μάλιστα στους ίδιους νομούς «η Δεξιά της Δεξιάς» διαθέτει βουλευτική έδρα. Η πιο πιθανή συμπεριφορά είναι η ευθυγράμμιση με την … Μητρόπολη! Ιστορίες επί ιστοριών θα έχουν να διηγηθούν οι βουλευτές της επαρχίας που ανήκουν τη Νέα Δημοκρατία ή μήπως και στο … ΠΑΣΟΚ/ΚΙΝΑΛ! Η «Δεξιά του Κυρίου» δέχεται ισχυρό pressing….

Οι υπουργοί;

Και το μεγάλο ερωτηματικό είναι τι θα πράξουν τα μέλη του υπουργικού συμβουλίου – μπορώ να κατανοήσω την νεοτοποθετηθείσα υφυπουργό, της οποίας ο πατέρας είναι ιερωμένος – και τι ο πρωθυπουργός. Θα ενταχθούν στην – ανομολόγητη – «κομματική πειθαρχία» και θα ψηφίσουν υπέρ; Η τελικώς θα ψηφίσουν κατά «κι ας πάει και το παλιάμπελο», δηλαδή η υπουργική θέση; Και τι θα πράξει ο πρωθυπουργός;

Προβληματισμός

Και καλά στον ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ είναι πιο εύκολα. Βέβαια καταγράφηκε – δημοσίως – ο προβληματισμός του βουλευτού Λαρίσης κ. Βασίλη Κόκκαλη. Αλλά ίσως να του αναγνωριστεί το «άλλοθι» ότι προέρχεται από τους ΑΝΕΛ! Δεν γνωρίζω όμως αν ο κ. Στέφανος Κασσελάκης θα του το αναγνωρίσει…

Τετραγωνισμός!

Και στο ΠΑΣΟΚ/ΚΙΝΑΛ είναι προφανώς πιο δύσκολη η κατάσταση. Εκεί προσπαθούν να … «τετραγωνίσουν τον κύκλο». Η βασική τους δύναμη είναι στην επαρχία και η επαρχία είναι αυτή που αντιδρά περισσότερο. Δεν θα ήθελα να ήμουν στη θέση του κ. Νίκου Ανδρουλάκη!

Διαδικτυακά

Και σήμερα θα έχουμε την αναμενόμενη απάντηση της κοσμικής εξουσίας! Συνεδριάζει το υπουργικό συμβούλιο υπό την προεδρία του πρωθυπουργού κ. Κυριάκου Μητσοτάκη. Δεν γνωρίζω αν ο πρωθυπουργός θα είναι με φυσική ή διαδικτυακή παρουσία. Αυτό είναι άνευ σημασίας.

Εγκρίνεται

Το σημαντικό στην προκειμένη περίπτωση είναι πως η … «βόμβα» είναι πάνω στο τραπέζι! Δηλαδή το νομοσχέδιο για τη νομιμοποίηση του γάμου των ομόφυλων ζευγαριών πρόκειται σήμερα να εγκριθεί από το υπουργικό συμβούλιο και θα πάρει τον δρόμο του για την Βουλή. Κι όλα τα λουλούδια θα ανθίσουν….

Ορια

Η συναίνεση εν προκειμένω είναι εξαιρετικά σύντομη. Και δεν εκτείνεται περισσότερο από το νομοσχέδιο για τα ομόφυλα ζευγάρια. Αυτό είναι τα όρια του. Προς στιγμήν δόθηκε η εντύπωση ότι θα μπορούσε να ψηφιστεί – με τις κατάλληλες προσθαφαιρέσεις – και το νομοσχέδιο για την εφαρμογή της «επιστολικής ψήφου». Όμως άλλα σχεδίαζε το Μέγαρο Μαξίμου.

Πάει…

Η εκπρόθεσμη τροπολογία για την εφαρμογή της στις επόμενες βουλευτικές εκλογές, που κατέθεσε η υπουργός Εσωτερικών κυρία Νίκη Κεραμέως την κατέστρεψε. Και στην καταψήφιση ομονόησαν και ο ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ και το ΠΑΣΟΚ/ΚΙΝΑΛ.

Ερμηνεία

Και αίφνης κυκλοφόρησε η ερμηνεία της ξαφνικής κατάθεσης της τροπολογίας, σύμφωνα με την οποία … αυτό ήθελε το Μέγαρο Μαξίμου. Να μην υπάρξει συναίνεση! Γιατί; Διότι λένε θολώνει η εικόνα του «μεγάλου μεταρρυθμιστή» και στο κάδρο των μεταρρυθμίσεων τοποθετούνται και οι κκ Κασσελάκης και Ανδρουλάκης. Του κλέβουν δόξα και αίγλη.

Νταμπλ

Ετσι τους έκανε … «τεχνητό οφσάιντ». Και τους πέταξε έξω από το κάδρο. Οπότε η δόξα και το μεγαλείο είναι όλα δικά του! Κερδίζει στους απόδημους, κερδίζει και στο κέντρο! Νομίζω ότι το λένε «νταμπλ» στο ποδόσφαιρο αν θυμάμαι καλά…. Αυτή η εξήγηση «εκπέμπεται» από το κυβερνητικό επιτελείο. Είναι σωστή; Είναι λάθος; Θα σας γελάσω και δεν θέλω! Πάντως δεν θα αργήσουμε να το μάθουμε. Σίγουρα όμως έχει μία λογική βάση….

Συνελεύσεις

Στον ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ ξεκίνησαν από την Δευτέρα οι συνελεύσεις των Ομάδων Μελών του κόμματος. Και στις πρώτες δύο μέρες τα αποτελέσματα ως προς την συμμετοχή είναι ανάμεικτα. Η κάθε περιοχή έχει τις δικές της ιδιομορφίες. Ωστόσο είναι νωρίς ακόμη για να εξαχθούν ασφαλή συμπεράσματα.

Σιωπή!

Χθες σας ενημέρωσα για την «εκκωφαντική ησυχία» που επικρατεί την Κουμουνδούρου και τους ύμνους που αναπέμπουν οι οπλαρχηγοί. Να σας ενημερώσω ότι μέχρι τις ευρωεκλογές το κλίμα – εκτός κι αν πέσουν σε «έκτακτα καιρικά φαινόμενα» – θα είναι … εύκρατο. Ο λόγος είναι απλός. Αν στις ευρωεκλογές ο ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ πέσει σε … «ξέρα», είναι βέβαιο ότι θα τους αποδοθούν ευθύνες. Και μάλιστα σοβαρές. Γι΄ αυτό και έχουν βάλει και τα «σπαθιά» στα «θηκάρια»….

Sports in

LIVE: Τιάγκο Μοντέιρο – Στέφανος Τσιτσιπάς

LIVE: Τιάγκο Μοντέιρο – Στέφανος Τσιτσιπάς. Παρακολουθήστε live την εξέλιξη της αναμέτρησης Τιάγκο Μοντέιρο – Στέφανος Τσιτσιπάς για τη φάση των «64» του τουρνουά της Μαδρίτης. Τηλεοπτικά από COSMOTE SPORT 6 HD.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 27 Απριλίου 2024