Σάββατο 27 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Κρύος ιδρώτας λούζει τους πολίτες, κρύο σερβίρεται το πιάτο της εκδίκησης με... δημοσκοπήσεις

Κρύος ιδρώτας λούζει τους πολίτες, κρύο σερβίρεται το πιάτο της εκδίκησης με… δημοσκοπήσεις

Είσαι το σαράκι που μου τρώει μέρα με τη μέρα ποσοστά λέει ο Κυριάκος στην ακρίβεια, ο Νίκος δεν σκύβει να του «δέσει τα κορδόνια», αλλά κινδυνεύει να πατήσει τα δικά του, την «έχω πατήσει μαζί σου» λένε παπάδες στον Κουτσούμπα

Υπόκλιση!

Μία οφειλόμενη τιμή. Στην κυρία Μαρία Καρυστιανού, την πρόεδρο του Συλλόγου Θυμάτων και Πληγέντων του Σιδηροδρομικού Δυστυχήματος Τεμπών. Με σπάνια αξιοπρέπεια μίλησε στην Εξεταστική Επιτροπή της Βουλή για το έγκλημα των Τεμπών και η φωνή της ήταν φωνή των 57 νεκρών και των 180 τραυματιών. Μία ομιλία και ταυτόχρονα ετυμηγορία σκηνής αρχαίου δράματος. Κι όλα τα τεχνάσματα της πλειοψηφίας της Επιτροπής που επιχειρούν εδώ και μέρες να «κουκουλώσουν» της ευθύνες – που κατά την κυρία Καρυστιανού εκκινούν από τον απαίδευτο σταθμάρχη, κομματικό ρουσφέτι, και εκτείνονται ως τον πρωθυπουργό κ. Κυριάκο Μητσοτάκη, κατέρρευσαν σαν χάρτινος πύργος. Υπόκλιση!

Τα κορδόνια…

Μου έλεγαν ότι το ΠΑΣΟΚ/ΚΙΝΑΛ όταν το νομοσχέδιο για τη νομιμοποίηση των ομόφυλων ζευγαριών έρθει στη Βουλή, τελικώς «δεν θα δέσει τα κορδόνια» του κ. Μητσοτάκη! Όπως ακριβώς το είπε ο κ. Νίκος Ανδρουλάκης. Τι θα κάνει;

Αποχή;

Θα καλυφθεί πίσω από το γεγονός ότι ένας σημαντικός αριθμός βουλευτών της Νέας Δημοκρατίας θα απέχει ή θα καταψηφίσει. Μου είπαν, λοιπόν, ότι αν ο αριθμός των αντιδρώντων βουλευτών της Νέας Δημοκρατίας είναι από 20 και πάνω, τότε ή θα καταψηφίσει ή θα απέχει. Ο λόγος είναι πολύ απλός.

Αδράνεια

Ένα μεγάλο τμήμα της κοινοβουλευτικής ομάδας του κόμματος είναι κατά του νομοσχεδίου. Λέγεται πως πρόκειται για περίπου 10 βουλευτές. Δεν ξέρω μήπως είναι περισσότεροι. Με την συγκεκριμένη στάση ο κ. Ανδρουλάκης θα εξευμενίσει τους αντιδρώντες προς το νομοσχέδιο. Δηλαδή δεν θα έχει «παρατράγουδα». Και το επιχείρημα προς τους συμφωνούντες θα είναι περίπου «θα στηρίξουμε εμείς τον Μητσοτάκη, όταν δεν τον στηρίζουν οι δικοί του;»!

«Τρίπλα»

Επιχειρεί δηλαδή με μία συνδικαλιστική «τρίπλα» επιπέδου «φοιτητικού αμφιθεάτρου» της δεκαετίας του 1990 και παράλληλα «πολιτικής αδράνειας» να διαχειριστεί ένα θέμα ανθρωπίνων δικαιωμάτων. Και κατ΄ αυτό τον τρόπο θα προσπαθήσει να «κολυμπήσει» εκλογικά στην μεγάλη δεξαμενή της αντιδρώντος κοινωνικού τμήματος που ανέρχεται στο 48,7%, σύμφωνα με την δημοσκόπηση της MRB για το τηλεοπτικό σταθμό Open. Ατελέσφορη ή αποτελεσματική αυτή η τακτική, θα φανεί….

Ζοφερά

Σας έλεγα, λοιπόν, ότι δεν θα αργήσουν να εμφανίζονται οι δημοσκοπήσεις που θα αποτυπώνουν τις διαθέσεις που επικρατούν αυτές τις ημέρες σχετικά το θέμα του γάμου των ομόφυλων ζευγαριών και της τεκνοθεσίας τους. Και τα πράγματα είναι ζοφερά πρωτίστως για την Νέα Δημοκρατία.

Επιρροή…

Το 53% των ψηφοφόρων της διαφωνεί με τον γάμο! Και ποιος κερδίζει; Στην πρόθεση ψήφου το πιο κερδισμένο κόμμα είναι της «Ελληνικής Λύσης», που παίζει «στα ίσια» το ΚΚΕ! Του οποίου παρεμπιπτόντως το 67% των ψηφοφόρων του είναι υπέρ του γάμου. Δηλαδή η άποψη της κομματικής ηγεσίας είναι μειοψηφική μεταξύ των ψηφοφόρων του. Πάντως χθες ένας εκ των Μητροπολιτών δήλωσε πως δεν αποκλείεται στις εκλογές να ψηφίσει ΚΚΕ! Και ένα ιερωμένος στην Κέρκυρα μιλώντας σε μοναστήρι δήλωσε ότι «ο μόνος άντρας στη Βουλή είναι ο Κουτσούμπας»! Ιησούς Χριστός νικά κι όλα τα κακά σκορπά….

Ακρίβεια

Πάντως κατά την ίδια δημοσκόπηση, το 60,3% των ερωτηθέντων – οκτώ μονάδες περισσότερες από την προηγούμενη έρευνα της ίδιας εταιρείας – θεωρεί ως σημαντικότερο πρόβλημα την ακρίβεια. Γνωστό. Το πιο ενδιαφέρον όμως είναι πως τα περί «εισαγόμενης ακρίβειας» δεν πείθουν παρά μόνο τους περίοικους του Μεγάρου Μαξίμου! Διότι σε σχετική ερώτηση και με μία απάντηση, το 41% των ερωτηθέντων θεωρεί υπεύθυνη την κυβέρνηση Μητσοτάκη.

«Σαράκι»

Θυμάστε που σας έγραφα για το «σαράκι» που «κατατρώει» το κυβερνητικό οικοδόμημα; Νομίζω πως πλέον είναι εμφανές. Και μάλιστα η ειρωνεία των απαντήσεων είναι πως μόλις το 24,9% θεωρεί ως υπεύθυνες τις πολυεθνικές εταιρείες, και το 13,3% θεωρεί ως υπεύθυνα τα σούπερ μάρκετ! Ενώ το 70,9% των ερωτηθέντων εκτιμά πως η κυβέρνηση έχει πάρει λιγότερα μέτρα απ΄ όσα αντέχει η ελληνική οικονομία.

Απώλειες

Αυτό όμως που είναι σίγουρα ανησυχητικό είναι πως μειώθηκε από την προηγούμενη έρευνα της ίδιας εταιρείας το «πολιτικό κεφάλαιο» του κ. Μητσοτάκη κατά επτά μονάδες στην καταλληλότητα του ως πρωθυπουργού – από 37% έπεσε στο 30%. Και κατά τον κ. Δημήτρη Μαύρο αυτό οφείλεται στην ακρίβεια. Η Νέα Δημοκρατία στην εκτίμηση ψήφου είναι 37,2% – έχασε 0,8 μονάδες – με 22% αδιευκρίνιστη ψήφο. Το «σαράκι»….

Καλά και κακά!

Για τον ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ τα νέα είναι και καλά και κακά! Κατ΄ αρχήν το 28,5% των ερωτηθέντων χαρακτήρισε ως θετικό γεγονός την συνάντηση των Σπετσών και το 77,7% των ψηφοφόρων του κόμματος. Επίσης το 62% των ψηφοφόρων του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ θεωρεί ότι ανήκει στην κεντροαριστερά και μόλις το 30,1% στην αριστερά! Όπως αντιλαμβάνεστε η συζήτηση σε ποια κοινοβουλευτική ομάδα του Ευρωκοινοβουλίου θα πρέπει να ενταχθούν οι ευρωβουλευτές της Κουμουνδούρου, θα «πάρει φωτιά». Κι οι «τρεις καμπαλέρος», οι κκ Κώστας Ζαχαριάδης, Γιάννης Ραγκούσης και Θανάσης Θεοχαρόπουλος έχουν τον αέρα στα πανιά τους….

Φρένο

Τα κακά νέα είναι η δημοσκοπική καθήλωση. Στο 13,5% στην εκτίμηση ψήφου με το ΠΑΣΟΚ/ΚΙΝΑΛ στο 13,7%. Δηλαδή περίπου στα ίδια! Και μέσα στην ατυχία τους βέβαια οι Συριζαίοι φαίνεται να έχουν και λίγο τύχη. Σύμφωνα με τον κ. Μαύρο όχι μόνο στη δική του έρευνα, αλλά και σε άλλες φαίνεται πως το ΠΑΣΟΚ/ΚΙΝΑΛ έχει «φρενάρει». Σαν να «χτύπησε ταβάνι» η απορρόφηση δυσαρεστημένων από τον … «γείτονα»!

Ακροδεξιά

Σε κάθε περίπτωση όμως η «Δεξιά της Δεξιάς» είναι αυτή που φαίνεται να κερδίζει. Συνολικά στην εκτίμηση ψήφου για τις βουλευτικές εκλογές – κι όχι τις ευρωβουλευτικές – εκλογές συγκεντρώσει το 14,9%. Στην πρόθεση ψήφου στις ευρωεκλογές τα τρία κόμματα εκ δεξιών της Νέας Δημοκρατίας συγκεντρώνουν 12,8% – η «Ελληνική Λύση» στο 7,1% και το ΚΚΕ στο 7% – με 25% αδιευκρίνιστη ψήφο. Κι είμαστε στην αρχή….

Αγάπη!

Πάντως χθες με … περισσή αγάπη, ο Αρχιεπίσκοπος κ. Ιερώνυμος δήλωσε πως τα παιδιά των ομόφυλων ζευγαριών θα μπορούν να βαφτίζονται στην Εκκλησία, όταν θα ενηλικιώνονται! Βέβαια εδώ ο Μητροπολίτης Μεσογαίας Νικόλαος έλεγε στην εισήγησή του πως η ομοφυλοφιλία είναι ψυχικό νόσημα και πως υπάρχει ένα παγκόσμιο λόμπι ομοφυλοφίλων που το επιβάλει, στα βαφτίσια των παιδιών θα σταματήσουν. Ελα μου ντε….

Sports in

Λύγισαν τους Κλίπερς και πήραν προβάδισμα οι Μάβερικς (vid)

Σε ένα παιχνίδι πραγματική μάχη, καθώς είχε πέντε τεχνικές ποινές και δύο αποβολές, οι Μαβς επιβλήθηκαν των Κλίπερς και έκαναν το 2-1 στη σειρά

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 27 Απριλίου 2024