Σάββατο 04 Μαϊου 2024
weather-icon 21o
ΠΑΣΟΚ για έκθεση Στέιτ Ντιπάρτμεντ: Να πάψει η ΝΔ να παριστάνει το θύμα διεθνών συνωμοσιών

ΠΑΣΟΚ για έκθεση Στέιτ Ντιπάρτμεντ: Να πάψει η ΝΔ να παριστάνει το θύμα διεθνών συνωμοσιών

Το ΠΑΣΟΚ τονίζει πως ειδικά όσα περιγράφει για τα θέματα υποκλοπών και κράτους δικαίου, «αποτελούν στίγμα για την ελληνική κυβέρνηση»

«Η πρόσφατη έκθεση του αμερικανικού Υπουργείου Εξωτερικών περιγράφει με μελανά χρώματα παραβιάσεις ανθρωπίνων δικαιωμάτων στη χώρα μας», σημειώνει το ΠΑΣΟΚ – Κίνημα Αλλάγής, με κοινή δήλωση των Παύλου Χρηστίδη, υπεύθυνου Κ.Τ.Ε. Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, και Δημήτρη Μάντζου, υπεύθυνου Κ.Τ.Ε. Εξωτερικών του κόμματος.

Όπως τονίζουν τα αρμόδια στελέχη της Χαριλάου Τρικούπη, η έκθεση του Στέιτ Ντιπάρτμεντ «επαναλαμβάνει όσα έχουν ήδη καταγραφεί από ανεξάρτητους οργανισμούς υπερεθνικής εμβέλειας. Ειδικά, όσα περιγράφει για τα θέματα υποκλοπών και κράτους δικαίου, αποτελούν στίγμα για την ελληνική κυβέρνηση», υπογραμμίζουν.

«Επομένως, η Νέα Δημοκρατία οφείλει να πάψει να παριστάνει το θύμα διεθνών συνωμοσιών και να ασχοληθεί με τη λύση των προβλημάτων, που η ίδια δημιούργησε», σημειώνουν χαρακτηριστικά.

Η ιδιαίτερη αναφορά του αμερικανικού ΥΠΕΞ στις υποκλοπές

Η έκθεση του Στέιτ Ντιπάρτμεν στέκεται στα ζητήματα που έχουν προκύψει με το σκάνδαλο των υποκλοπών και τη χρήση παράνομου κατασκοπευτικού λογισμικού στην Ελλάδα.

Όπως αναφέρει χαρακτηριστικά: «Το Σύνταγμα και ο νόμος απαγόρευαν τέτοιες ενέργειες υπό ορισμένες προϋποθέσεις – δεν υπήρξαν αναφορές ότι η κυβέρνηση δεν τήρησε αυτές τις απαγορεύσεις. Για παράδειγμα, ο νόμος επέτρεπε τις παραβιάσεις της ιδιωτικής ζωής των πολιτών εφόσον είχαν προεγκριθεί τόσο από Εισαγγελέα όσο και από εισαγγελέα εφετών».

«Τον Δεκέμβριο του 2022, η κυβέρνηση ψήφισε νομοσχέδιο που προβλέπει ποινή φυλάκισης δύο ετών για τη χρήση, πώληση ή διανομή κατασκοπευτικού λογισμικού. Μια έκθεση του Μαΐου από την Εξεταστική Επιτροπή του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου σχετικά με τη χρήση του Pegasus και του ισοδύναμου κατασκοπευτικού λογισμικού παρακολούθησης (PEGA) διαπίστωσε ότι η χώρα δεν χρησιμοποιεί κατασκοπευτικό λογισμικό ‘ως μέρος μιας ολοκληρωμένης αυταρχικής στρατηγικής’, αλλά χρησιμοποιεί κατασκοπευτικό λογισμικό εναντίον ‘δημοσιογράφων, πολιτικών και επιχειρηματιών’ και εξάγει κατασκοπευτικό λογισμικό σε χώρες με κακό ιστορικό ανθρωπίνων δικαιωμάτων», σημειώνει χαρακτηριστικά.

Sports in

Φενέρμπαχτσε – Μονακό 62-65: Πήρε το «θρίλερ» και ισοφάρισε σε 2-2!

Η Μονακό επικράτησε 65-62 στην έδρα της Φενέρμπαχτσε και πλέον η πρόκριση στο Final Four θα κριθεί στο Game 5.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 04 Μαϊου 2024