Τρίτη 30 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Σε κρίση επιβίωσης οι αγρότες, σε νευρική οι καταναλωτές, για την κυβέρνηση άξιος κριτής είναι μονάχα ο θεός

Σε κρίση επιβίωσης οι αγρότες, σε νευρική οι καταναλωτές, για την κυβέρνηση άξιος κριτής είναι μονάχα ο θεός

Την Χριστοφιλοπούλου φέρνει ο Μητσοτάκης, για όνομα του Χριστού πλέον λένε οι δεξιοί, αγαπάτε αλλήλους ψέλνει ο Βορίδης, κοντός ψαλμός αλληλούια αρχίζει να ψιθυρίζει η κοινωνία

Γαλαντόμος

Σας ενημέρωσα από χθες – όταν είδα την σύνθεση της σύσκεψης που έγινε στο Μέγαρο Μαξίμου – πως οι αγρότες ότι ήταν να λάβουν το έλαβαν. Εδώκαμεν! Επειδή όμως το αγροτικό ρεύμα είναι ένα από τα σοβαρά κοστολογικά στοιχεία της αγροτικής παραγωγής, χθες ο γαλαντόμος υπουργός Ενέργειας και περιβάλλοντος κ. Θεόδωρος Σκυλακάκης ανακοίνωσε πως αναστέλλεται η πληρωμή των τιμολογίων του ρεύματος για δύο χρόνια – καθώς και όσα οφείλουν ως τώρα. Και μετά θα γίνει ευνοϊκή ρύθμιση για την πληρωμή τους, με μηδενικό επιτόκιο και σε διάστημα πέντε χρόνων….

Αναστολή

Προσέξτε αναστολή των πληρωμών κι όχι διαγραφή. Εντάξει, να εξηγούμαστε. Και πόσους υπόχρεους αφορά; Όπως είπε ο κ. Σκυλακάκης από τα 200.000 αγροτικά τιμολόγια το 30% είναι σε καθυστέρηση, δηλαδή περίπου 60.000 αγρότες δεν έχουν την οικονομική δυνατότητα να πληρώσουν ούτε το ηλεκτρικό ρεύμα που χρησιμοποιούσαν ή χρησιμοποιούν! Αυτή ήταν και η παροχή προς τους κατεστραμμένους της Δυτικής Θεσσαλίας. Ε, τώρα για τις αποζημιώσεις, αυτές πηγαίνουν με τον αραμπά! Και φταίει και ο κακός ο ΟΠΕΚΕΠΕ που … «τα έκανε μούτι». Εντάξει;

Ρήγμα;

Πάντως μου έλεγαν άνθρωποι που επισκέφτηκαν τα μπλόκα πως η απόγνωση κτηνοτρόφων και αγροτών ξεχειλίζει. Και για να είμαστε ειλικρινείς οι άνθρωποι των μπλόκων με την μεγαλύτερη μαχητικότητα είναι δεξιοί ψηφοφόροι. Η «ρηγμάτωση» που σας έλεγα προ ημερών….

Συνειρμοί!

Πάντως βλέποντας τις εικόνες με τα τρακτέρ στους δρόμους θυμήθηκα – τι σου είναι οι συνειρμοί! – τον πρώην πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ, στα παλιά χρόνια της αθωότητας και της άγνοιας κινδύνου, τον κ. Αλέξη Τσίπρα να είναι πάνω σε ένα τρακτέρ. Και τη ΝΔ να τον κατηγορεί  για κούφιες υποσχέσεις. Και μετά σκέφτηκα την δήλωση – ειλικρίνειας και αυτοκριτικής – που έκανε η κυρία Θεοδώρα Τζάκρη ότι με τους αγρότες «τον ήπιαμε». Μήπως αποδειχθεί προφήτης η Θεοδώρα;

Ο κ. Στέφανος Κασσελάκης

Ετσι μου πέρασε από το μυαλό ότι δεν αποκλείεται ο νέος πρόεδρος του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης κ. Στέφανος Κασσελάκης – έτσι αεικίνητος που είναι και που δεν ξέρει κανείς που θα εμφανιστεί την επόμενη στιγμή – δεν αποκλείεται να τον δω εντός των επόμενων ημερών στα μπλόκα να συζητά με τους αγρότες και τους κτηνοτρόφους! Λέω εγώ….

Προσπάθειες

Πάντως φαίνεται ότι ο πρωθυπουργός κ. Κυριάκος Μητσοτάκης συνεχίζει να προσπαθεί να αλλάξει την ατζέντα και να δείξει ότι ο ίδιος ελέγχει το παιχνίδι παρά τις αντιδράσεις που υπάρχουν. Σαν να μην συμβαίνει τίποτα!

Η κυρία Ευη Χριστοφιλοπούλου

Ετσι χθες ανακοίνωσε νέα μεταγραφή «μετά βαΐων και κλάδων». Πρόκειται για την υπουργό του ΠΑΣΟΚ/ΚΙΝΑΛ την κυρία Εύη Χριστοφιλοπούλου, η οποία και θα είναι υποψήφια στις επόμενες ευρωεκλογές. Επί της ουσίας αρχίζει να «ξεδιπλώνει» την τακτική του που είναι η νέα «εισβολή» στον χώρο του κέντρου στο «τμήμα» που βρίσκεται υπό τον «έλεγχο» της Χαριλάου Τρικούπη. Φαίνεται ότι βιάζεται να κεφαλαιοποιήσει πολιτικά το «μεταρρυθμιστικό έργο του»!

Ο κ. Ν. Ανδρουλάκης

Η αντίδραση του κ. Νίκου Ανδρουλάκη ήταν άμεση. Χθες κατέθεσε επίκαιρη ερώτηση προς τον κ. Μητσοτάκη για το στεγαστικό πρόβλημα. Δηλαδή εκεί που πονάει – διότι το στεγαστικό είναι ένα μέρος της γενικότερης ακρίβειας της καθημερινής ζωής!

Πιέσεις

Οι νέες «οκτάβες» στην αντιπολιτευτική τακτική του κ. Ανδρουλάκη, είναι προφανές ότι ασκούν πιέσεις προς τον ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ. Παρεμπιπτόντως το στεγαστικό είναι ένα από τα επτά θέμα που έχει αποφασίσει να βασίσει την καμπάνια της η Κουμουνδούρου πηγαίνοντας προς τις ευρωεκλογές. Συμπτώσεις….

Εκπληξη

Ομως επειδή με την προσχώρηση της κυρίας Χριστοφιλοπούλου άνοιξε η συζήτηση για τα ψηφοδέλτια των ευρωεκλογών, θα σας αποκαλύψω την έκπληξη που έχει σχεδιάσει η Κουμουνδούρου.

Ο κ. Γ. Καπουτζίδης

Φαίνεται πως μεταξύ των υποψηφίων θα είναι και ο – πολυτάλαντος, όχι μόνο ηθοποιός – κ. Γιώργος Καπουτζίδης. Και φυσικά ο πρώην μπασκετμπολίστας – και παρολίγον υποψήφιος δήμαρχος Αθηναίων – κ. Νίκος Παππάς.

Αποδοχή

Πρόκειται για δύο πρόσωπα που έχουν όχι μόνο υψηλή αναγνωρισιμότητα, αλλά και κοινωνική αποδοχή. Δεν είναι λίγοι μάλιστα στον ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ που λένε πως αν τελικώς είχε επιβληθεί η υποψηφιότητα του κ. Παππά στην δημοτική παράταξη του κόμματος, σήμερα η αξιωματική αντιπολίτευση θα είχε τον Δήμο της Αθήνας. Στερνή μου γνώση….

Η κυρία Δώρα Αυγέρη

Ενδιαφέρον επίσης έχει η περίπτωση της εκπροσώπου τύπου του κόμματος, η κυρία Δώρα Αυγέρη. Θα είναι επίσης υποψήφια στις ευρωεκλογές, όπως το έχουν συμφωνήσει με τον πρόεδρο στις συναντήσεις που είχαν εκείνες τις «δύσκολες μέρες» όταν ο κ. Κασσελάκης την άδειασε με μία ανάρτηση στα social media. Και για μερικές ημέρες τελούσε υπό παραίτηση. Τελικώς τα βρήκαν και κατέληξαν στην υποψηφιότητα της.

Ο κ. Γ. Τσίπρας

Λέγεται επίσης ότι θα είναι υποψήφιος ο κ. Γιώργος Τσίπρας, σημερινός διευθυντής της κοινοβουλευτικής ομάδας. Μου λένε όμως ότι ακόμη αυτό δεν είναι βέβαιο….

Συζήτηση

Εν τω μεταξύ σε διάφορα επίπεδα της πολιτικής, αλλά και γενικότερα της δημόσιας σφαίρας και άλλες φορές με λανθάνοντα κι άλλες φορές με σαφή τρόπο, βρίσκεται σε εξέλιξη η συζήτηση σχετικά με την σημερινή ταυτότητα του κόμματος της Νέας Δημοκρατίας.

Ταυτότητα

Η Νέα Δημοκρατία σήμερα έχει απεμπολήσει την «δεξιά ψυχή» της, έχει γίνει ένα κεντρώο κόμμα ή ένα κεντροδεξιό; Σε ψηφοφόρους της και σε διάφορους κύκλους εντός ή πέριξ του κόμματος, η Νέα Δημοκρατία εμφανίζεται να έχει μία κρίση ταυτότητας.

Δεξιοί;

Μάλιστα ήταν χαρακτηριστική η φράση ενός συνομιλητή μου αμέσως μετά από την ανακοίνωση της προσχώρησης της κυρίας Χριστοφιλοπούλου – «κανέναν δεξιό θα βάλει στο ψηφοδέλτιο;»!

Ο κ. Μάκης Βορίδης

Ολη αυτή την σύγχυση ανέλαβε χθες να την διαλύσει ο υπουργός Επικρατείας κ. Μάκης Βορίδης με συνέντευξη του στον Σκάι. Αναφερόμενος στην δική του στάση επί του γάμου των ομόφυλων ζευγαριών είπε χαρακτηριστικά ότι «όταν μας ενώνουν 99 θέματα σπουδαία και μεγάλα, να μην αφήσουμε να μας διαιρέσει ένα». Μάλιστα!

«Δεξιά ψυχή»

Και εν συνεχεία ανέλαβε να υπερασπίσει τη «δεξιά ψυχή» της Νέας Δημοκρατίας λέγοντας ότι «η ατζέντα την οποίαν έχει υποστηρίξει η κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη είναι μια ατζέντα που δεν αφήνει κανένα μα κανένα περιθώριο σε κάποιον δεξιό να είναι παραπονεμένος, στενοχωρημένος».

Αναβάθμιση

Επί της ουσίας ο κ. Βορίδης φαίνεται πως έχει αναλάβει και επισήμως συγκεκριμένο ρόλο, προκειμένου να περιορίσει τις εκ δεξιών απώλειες της κυβερνώντος κόμματος. Δηλαδή ο ρόλος του στην κυβέρνηση όχι μόνο δεν έχει υποβαθμιστεί λόγω της διαφωνίας του στο προαναφερόμενο θέμα, αλλά αντιθέτως έχει αναβαθμιστεί. Και είναι κρίσιμος στην παρούσα συγκυρία. Οσο ο κ. Μητσοτάκης θα επεκτείνει την διείσδυση του προς το κέντρο ο κ. Βορίδης θα φροντίζει να μαζεύει το παιχνίδι από τα δεξιά….

Το ΚΚΕ

Α, να μην το ξεχάσω. Χθες το ΚΚΕ έδωσε στη δημοσιότητα την απόφαση της Κεντρικής του Επιτροπής σχετικά με τον γάμο των ομόφυλων ζευγαριών. Και για το σχετικό νομοσχέδιο, το οποίο και καταψηφίζει. Πρόκειται για ένα κείμενο 4.879 λέξεων, κι όπως σχολίασε κάποιος η διάρκεια του «συμβατικού» γάμου είναι μικρότερη από την ανάγνωση του κειμένου!

Sports in

Άγριο ξύλο μεταξύ οπαδών πριν το Τζένοα – Κάλιαρι (vid)

Ακόμα ένα περιστατικό οπαδικής βίας έρχεται να ταράξει την Ιταλία.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τρίτη 30 Απριλίου 2024