Σάββατο 04 Μαϊου 2024
weather-icon 21o
Για τα Τέμπη μετράνε υπογραφές, ο Κυριάκος κάνει απογραφές, ο Στέφανος μαζεύει εκ των υστέρων του λόγου αποστροφές

Για τα Τέμπη μετράνε υπογραφές, ο Κυριάκος κάνει απογραφές, ο Στέφανος μαζεύει εκ των υστέρων του λόγου αποστροφές

Δυσκολεύει η εξίσωση για τον Μητσοτάκη, μάχη χαρακωμάτων για τον Ανδρουλάκη, τον ΣΥΡΙΖΑ του Κασσελάκη «χτυπά» η Νέα Αριστερά, οι πολίτες αναρωτιούνται αν τους νοιάζουν όλα αυτά

Η κυρία Μαρία Καρυστιανού

Σε μία κατάμεστη αίθουσα, του ΤΕΕ Μαγνησίας, στον Βόλο, ο σύλλογος των οικογενειών με θύματα στα Τέμπη, πραγματοποίησε τοπική εκδήλωση με ομιλήτρια την πρόεδρο του συλλόγου, την κυρία Μαρία Καρυστιανού. Δεν γνωρίζω αν πρόκειται για την πρώτη από μία σειρά παράλληλων, προς τα κόμματα, τοπικών εκδηλώσεων, που σκοπό έχει να διατηρήσει υψηλά στις προτεραιότητες της ελληνικής κοινωνίας, ενόψει των εκλογών, το έγκλημα των Τεμπών. Αυτό όμως για το οποίο μπορώ να σας διαβεβαιώσω είναι η συγκλονιστική ομιλία της κυρίας Καρυστιάνου, για την οποία μιλάει όλη η τοπική κοινωνία!

Τρία εκατομμύρια υπογραφές

Στις δηλώσεις που έκανε μετά το τέλος της ομιλίας της, η κυρία Καρυστιάνου ανέφερε μεταξύ των άλλων ότι «πιστεύουμε ότι οι υπογραφές θα φτάσουν τα τρία εκατομμύρια»! Και πρόσθεσε ότι «δεν μας ενδιαφέρει να γίνει γρήγορα η δίκη», αλλά «μας ενδιαφέρει να γίνει σωστή ανακριτική διαδικασία» και «να γίνει σωστή δίκη»! Αν μάλιστα προγραμματίζονται αντίστοιχες εκδηλώσεις και σε διάφορες άλλες πόλεις, αυτό θα έχει ακόμη μεγαλύτερο ενδιαφέρον….

Προς ναυτιλομένους

Χθες ήταν η επέτειος μιας από τις πιο «αποφράδες» ημέρες των τελευταίων δεκαετιών. Της 21ης Απριλίου και του πραξικοπήματος – υπερατλαντικής εμπνεύσεως, όπως το επιβεβαίωσε ο Πρόεδρος των ΗΠΑ Μπιλ Κλίντον προ ετών… – που έβαλε στον «γύψο» τις προσωπικές και πολιτικές ελευθερίες της ελληνικής κοινωνίας για επτά χρόνια. Δεν είναι λίγο! Το γεγονός ότι οι πρωταγωνιστές της δικτατορίας από χρόνια έχουν ολοκληρώσει τον βιολογικό τους κύκλο, και νέες γενιές χωρίς άμεσες εμπειρίες, βρίσκονται στο κοινωνικό προσκήνιο, δεν σημαίνει ότι οι μνήμες έχουν αμβλυνθεί! Γι΄ αυτό ακριβώς τον λόγο υπάρχει αυτή η ευαισθησία για το «κράτος δικαίου» και το «κοινωνικό κράτος» σήμερα στην Ελλάδα. Είναι απότοκο – κι όχι μόνο αυτό! – αυτής της ιστορικής εμπειρίας!

Η ηγεμονία

Για το Μέγαρο Μαξίμου αυτές οι εκλογές είναι κρίσιμες για πολλούς και διαφορετικούς λόγους, οι οποίοι όμως συγκλίνουν σε ένα αποτέλεσμα: να μην χαθεί η ηγεμονία που ασκεί η Νέα Δημοκρατία και ο πρωθυπουργός κ. Κυριάκος Μητσοτάκης στην πολιτική σκηνή!

Την αυτοδυναμία

Πρωτίστως θέλει να αποσπάσει το ποσοστό που κατείχε στις ευρωεκλογές του 2019. Τουλάχιστον! Διότι δεν απέχει παρά μία «ανάσα» από την αυτοδυναμία στις επόμενες εθνικές εκλογές. Κατανοητό! Για σκεφτείτε να έχει το «2» μπροστά από το εκλογικό αποτέλεσμα. Με τι ψυχική δύναμη θα πορευτεί στα επόμενα τρία χρόνια;

Χαμηλό ποσοστό η κεντροαριστερά

Ακολούθως θέλει το άθροισμα των δύο βασικών κομμάτων της κεντροαριστεράς, ο ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ και το ΠΑΣΟΚ/ΚΙΝΑΛ, να μην είναι ίσο ή πολύ περισσότερο να υπερβαίνει το ποσοστό της Νέας Δημοκρατίας. Διότι σ΄αυτή την περίπτωση θα δημιουργηθεί μία δυναμική στο χώρο της κεντροαριστεράς που θα λέει πως «μαζί μπορούν να νικήσουν». Κι από την επομένη των εκλογών θα ξεκινήσουν οι διεργασίες – θα ξεκινήσουν έτσι κι αλλιώς, αυτό το έχουμε τονίσει κατ΄ επανάληψη – για να διαμορφωθεί ένας ισχυρός αντίπαλος. Που θα διεκδικήσει με αξιώσεις τις εκλογές του 2027!

Χαμηλά η «Δεξιά της Δεξιάς»

Τρίτον, τα κόμματα που βρίσκονται στα «Δεξιά της Δεξιάς» να «μην σηκώσουν κεφάλι». Δηλαδή τα ποσοστά τους – της «Ελληνικής Λύσης» και της «Νίκης» – αθροιστικά σε καμία περίπτωση να μην πλησιάσουν το 20%. Διότι θα διαμορφωθεί στα δεξιά της Νέας Δημοκρατίας ένας ισχυρός πόλος, ο οποίος μπορεί να λεηλατήσει την δεξιά βάση του κόμματος….

Την ηγεμονία στην κεντροαριστερά

Από την άλλη πλευρά ο ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ και ο πρόεδρος του κ. Στέφανος Κασσελάκης επιδιώκει να αποσπάσει ένα ποσοστό που να είναι μεγαλύτερο του 17%. Προκειμένου να επιβεβαιώσει την ηγεμονία του κόμματος στον χώρο της κεντροαριστεράς. Και σε προσωπικό επίπεδο να επιβεβαιώσει και την δική του ηγεμονία στην Κουμουνδούρου. Η επιρροή του κ. Κασσελάκη σε «απολιτικ» τμήματα της κοινωνίας είναι ταυτόχρονα και ένα προσωπικό του στοίχημα. Αυτά το κοινό να προσέλθει στην κάλπη.

Οι απογοητευμένοι

Από την άλλη πλευρά το δημοσκοπικό εύρημα, σύμφωνα με το οποίο ένα μεγάλο μέρος των σταθερών ψηφοφόρων του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ εμφανίζονται να είναι μετέωροι, είναι ένα πραγματικό πρόβλημα. Μικρότερο από τις διαστάσεις που του δίνουν. Διότι αν πραγματικά οι καλές δημοσκοπικές επιδόσεις συνεχιστούν, τότε η συγκεκριμένη κατηγορία αριστερών ψηφοφόρων, στην μεγάλη τους πλειοψηφία – έστω και με «βαριά καρδιά» – θα προσέλθουν στην κάλπη. Διότι απέναντι τους έχουν τη Νέα Δημοκρατία και τον κ. Μητσοτάκη. Ωστόσο όλα τα στοιχήματα του κ. Κασσελάκη παραμένουν ανοιχτά!

Μάχες χαρακωμάτων

Από την άλλη πλευρά το ΠΑΣΟΚ/ΚΙΝΑΛ και ο πρόεδρος του κ. Νίκος Ανδρουλάκης χάνοντας την ευκαιρία της δημοσκοπικής ανάτασης, στην περίοδο που η κρίση «κατασπάραζε» το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης, δίνει πλέον «μάχες χαρακωμάτων». Και ετοιμάζεται για την βραδιά των εκλογών – αρχίσει να διαμορφώνει ένα αφήγημα ερμηνείας της ήττας!

Στο χειρότερο σενάριο

Η Χαριλάου Τρικούπη ευελπιστεί στο χειρότερο σενάριο για τον ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ. Οτι το νέο κοινό που επηρεάζει ο κ. Κασσελάκης δεν θα πάει να ψηφίσει και οι δυσαρεστημένοι ψηφοφόροι θα πράξουν το ίδιο στην μεγάλη τους πλειοψηφία, διότι ο ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ έχει «μεταλλαχθεί». Κι έτσι το ΠΑΣΟΚ/ΚΙΝΑΛ θα κατορθώσει να «διασωθεί» εκλογικά. Αν όμως αυτό το σενάριο δεν του βγει, τότε αυτές οι εκλογές είναι υπαρξιακό δράμα για τον κ. Ανδρουλάκη….

Ο «μονομέτωπος» της «Νέας Αριστεράς»

Σε αντίστοιχο μήκος κύματος με την Χαριλάου Τρικούπη κινείται και η «Νέα Αριστερά». Ο «μονομέτωπος» αγώνας της απέναντι στον ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ επιβεβαιώνει την υπαρξιακή της αγωνία. Αυτή αποβλέπει κυρίως στους δυσαρεστημένους ψηφοφόρους του κόμματος, που δεν την ακολούθησαν στη διάσπαση, λέγοντας τους ότι η «Νέα Αριστερά» είναι αυτή που … διέσωσε την «ψυχή του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ». Κι ότι πρόκειται για την αυθεντική εκδοχή του παλιού κόμματος.

Πρώην ηγεσία

Το γεγονός όμως ότι δεν την ακολούθησαν επιδέχεται πολυσήμαντες ερμηνείες, ορισμένες εκ των οποίων έχουν να κάνουν με τα τελευταία εκλογικά αποτελέσματα. Επί παραδείγματι ποιο ήταν το κομματικό επιτελείο στον έβδομο όροφο της Κουμουνδούρου!

Επιθέσεις

Επ΄ αυτού είναι χαρακτηριστικό το γεγονός ότι κυρίως η «Νέα Αριστερά», αλλά και το ΠΑΣΟΚ/ΚΙΝΑΛ, επιτίθενται με συστηματικό τρόπο στον ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ σχεδόν καθημερινά! Θεωρούν ότι ο πραγματικός τους αντίπαλος δεν βρίσκεται στο Μέγαρο Μαξίμου αλλά στην Κουμουνδούρου….

Sports in

Φενέρμπαχτσε – Μονακό 62-65: Πήρε το «θρίλερ» και ισοφάρισε σε 2-2!

Η Μονακό επικράτησε 65-62 στην έδρα της Φενέρμπαχτσε και πλέον η πρόκριση στο Final Four θα κριθεί στο Game 5.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 04 Μαϊου 2024