Κυριακή 26 Ιουλίου 2026
weather-icon 26o
Βερολίνο: Αυτός είναι ο ισλαμιστής που σκόρπισε τον τρόμο στο Pride – Ανθρωποκυνηγητό για τη σύλληψή του

Βερολίνο: Αυτός είναι ο ισλαμιστής που σκόρπισε τον τρόμο στο Pride – Ανθρωποκυνηγητό για τη σύλληψή του

«Αν τον συναντήσετε, μην τον πλησιάσετε σε καμία περίπτωση, μπορεί να είναι οπλισμένος και επικίνδυνος», αναφέρει η Αστυνομία στο Βερολίνο στην ανακοίνωση της δημοσιοποίησης των στοιχείων του

Ανακαλύψτε περισσότερα άρθρα στα αποτελέσματα αναζήτησης

Προσθήκη του in.gr στην Google

Ανθρωποκυνηγητό έχει εξαπολύσει η αστυνομία στο Βερολίνο για τον εντοπισμό και τη σύλληψη του 21χρονου Αμπντούλ Μπ., ο οποίος φέρεται να έριξε το αυτοκίνητό του πάνω στο πλήθος που συμμετείχε στην παρέλαση του Pride, με αποτέλεσμα μία νεκρή και 14 τραυματίες.

Ο 21χρονος είναι γνωστός στις γερμανικές αρχές από τον ισλαμιστικό χώρο στο Βερολίνο. Τις τελευταίες ώρες οι αστυνομικοί τον αναζητούν «με κάθε τρόπο», ως ύποπτο για τη χθεσινοβραδινή επίθεση σε εκδήλωση για την Ημέρα της Οδού Christopher.

Η αστυνομία έδωσε στη δημοσιότητα τη φωτογραφία του υπόπτου και τα στοιχεία του ζητώντας τη βοήθεια των πολιτών

Ο φερόμενος ως δράστης οδήγησε ένα βαν εναντίον του πλήθους που ήταν συγκεντρωμένο στο κεντρικό πάρκο Tiergarten και έως τώρα διαφεύγει της σύλληψης.

Σύμφωνα με το γερμανικό πρακτορείο ειδήσεων DPA, ο ύποπτος αφέθηκε ελεύθερος από δομή κράτησης ανηλίκων μόλις τον περασμένο Μάιο και έχει ήδη ερευνηθεί το διαμέρισμά του στο Βερολίνο, χωρίς ωστόσο αποτέλεσμα.

Η φωτογραφία του υπόπτου στη δημοσιότητα

Το πρωί της Κυριακής, η γερμανική αστυνομία εξέδωσε κατεπείγουσα ανακοίνωση με τη φωτογραφία του υπόπτου και τα στοιχεία του, ζητώντας τη βοήθεια των πολιτών. Ο άνδρας περιγράφεται αδύνατος, ύψους 1,90 μ., με μαύρα μαλλιά και θεωρείται ότι φορούσε μαύρο φούτερ με κουκούλα και λευκό παντελόνι.

«Ποιος έχει γίνει μάρτυρας σε οτιδήποτε θα μπορούσε να σχετίζεται με το έγκλημα; Ποιος μπορεί να παράσχει πληροφορίες σχετικά με την πιθανή τρέχουσα κατάστασή του (σ.σ. του υπόπτου); Εάν τον συναντήσετε, παρακαλούμε μην τον πλησιάσετε σε καμία περίπτωση και αποφύγετε την άμεση επαφή. Μπορεί να είναι οπλισμένος και επικίνδυνος» αναφέρεται στην ανακοίνωση δημοσιοποίησης των στοιχείων του.

«Επικοινωνήστε αμέσως με τον αριθμό έκτακτης ανάγκης της αστυνομίας 110», τονίζεται ακολούθως στην ανακοίνωση της αστυνομίας. Νωρίτερα εκπρόσωπος της είχε δηλώσει ότι δεν υπάρχουν έως τώρα πληροφορίες «σχετικά με τα συγκεκριμένα κίνητρα του υπόπτου, την ακριβή ακολουθία των γεγονότων ή τον ρόλο του στην επίθεση».

Βερολίνο: Το χρονικό της επίθεσης

Υπενθυμίζεται ότι χθες Σάββατο στις 22:15 (τοπική ώρα) χιλιάδες άνθρωποι γιόρταζαν ακόμα στο κεντρικό πάρκο Tiergarten του Βερολίνου την Ημέρα της Οδού Christopher, η οποία είναι αφιερωμένη στα δικαιώματα της κοινότητας ΛΟΑΤΚΙ+ και περιλαμβάνει μία από τις μεγαλύτερες εκδηλώσεις του κινήματος Pride στην Ευρώπη.

Ξαφνικά, ένα λευκό βαν έπεσε πάνω στο πλήθος, τραυματίζοντας 15 ανθρώπους. Μία γυναίκα υπέκυψε λίγο αργότερα στα τραύματά της προτού διακομιστεί στο νοσοκομείο.

Το αυτοκίνητο προσέκρουσε σε δέντρο και ο οδηγός το εγκατέλειψε επιχειρώντας να διαφύγει, ενώ, σύμφωνα με πληροφορίες των γερμανικών ΜΜΕ, κρατούσε αιχμηρό αντικείμενο, πιθανόν μαχαίρι, το οποίο έστρεψε προς το πλήθος.

Αυτόπτες μάρτυρες δήλωσαν στην εφημερίδα BILD ότι είδαν ανθρώπους να φέρουν τραύματα από μαχαίρι.

Σχόλια
Γράψτε το σχόλιό σας
0 /50
0 /2000

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Προσθήκη του in.gr στην Google

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ALTER EGO MEDIA A.E.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΚΕΦΟΔΕ ΑΤΤΙΚΗΣ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: [email protected], Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Κυριακή 26 Ιουλίου 2026
Cookies