Κυριακή 05 Μαϊου 2024
weather-icon 21o
Μετά τους Ευρωπαίους «παραπλανούνται» και οι Αμερικανοί και βλέπουν το κράτος δικαίου να ασθενεί

Μετά τους Ευρωπαίους «παραπλανούνται» και οι Αμερικανοί και βλέπουν το κράτος δικαίου να ασθενεί

Το success story του Μητσοτάκη ζήλεψαν και οι Αμερικανοί και τον κατηγορούν ότι το κράτος δικαίου δεν λειτουργεί, ο λαός παρακολουθεί και ίσως δεν μείνει σε ρόλο θεατή.

Μας ζηλεύουν!

Τελικά μας ζηλεύουν! Ναι, ρε παιδιά μας ζηλεύουν! Δεν εξηγείται διαφορετικά αυτή η «πισώπλατη μαχαιριά» που μας έριξε το Στέητ Ντηπάρτμεντ. Και καλά για την έκθεση του ευρωκοινοβουλίου με τα διάφορα … «συριζέικα» που είχε μέσα να το καταλάβω! Ηταν κι εκείνος ο κ. Κώστας Αρβανίτης – ο ένας από τους δύο ευρωβουλευτές που απέμειναν στο άλλοτε κραταιό κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης – και ο γίγαντας τα κατάφερε μόνος του! Τέλος πάντων, ας το πάρει το ποτάμι….

Οι αμερικάνοι

Αλλά κι από τους αμερικάνους; Που ο «δύσμοιρος» ο δικός μας τόσα έκανε για να τους ευχαριστήσει…. Να βγάλουν τέτοια έκθεση, και για υποκλοπές και για την Πύλο – ξέρετε τότε που πνίγηκαν καμιά πεντακοσαριά άνθρωποι, αλλά δεν ήταν δικοί μας εκείνοι ήταν σκουρόχρωμοι, οπότε δεν μας ένοιαζε… – και για τα ατομικά δικαιώματα! Γενικότερα για το κράτος δικαίου!

Θα μας «ματιάσουν»

Δεν υπάρχει άλλη εξήγηση, να είστε βέβαιοι, ζηλεύουν το success story του δικού μας! Κι όχι μόνο αυτό, αλλά υπάρχει και σοβαρός κίνδυνος να μας … «ματιάσουν»! Ωρα είναι να μπλέξουμε και με τις βασκανίες, πάνω που τα βρήκε ο δικός μας με τον Αρχιεπίσκοπο. Να έχουμε άλλα θέματα….

«Ματόχαντρο»

Πάντως κυκλοφορεί πως θα δώσει εντολή ο δικός μας και όποιος υπουργός βγαίνει εκτός χώρας θα φέρει ευκρινώς στο πέτο του … «ματόχαντρο» – γιατί μετά που θα βρεί ξεματιάστρα! Κι αν το χάσει μπορεί να «βάλει και το βρακί του ανάποδα» που λένε και στο χωριό μου. Για να μην έχουμε έκτακτες καταστάσεις!

Κλείνει μέτωπα

Εν τω μεταξύ ο πρωθυπουργός κ. Κυριάκος Μητσοτάκης ακολουθώντας με ευλάβεια τις συμβουλές του «άχαστου» κ. Σταν έκλεισε τα «μέτωπα», που άνοιξαν τον τελευταίο χρόνο. πρώτα με την κομματική αποκατάσταση του περιφερειάρχη Δυτικής Μακεδονίας κ. Γιώργο Αμανατίδη, ακολούθησαν οι «γλύκες» με τον περιφερειάρχη Βορείου Αιγαίου κ. Κώστα Μουτζούρη – ξέρετε, «τι καλά που τα λέτε κύριε πρόεδρε», «πόσα έχετε κάνει κύριε περιφερειάρχα», ε, καλά δεν ήμουν και παρών, αλλά από τα … μέλια δεν μπορούσαν να ξεκολλήσουν – και μετά ήρθε η σειρά του Αρχιεπισκόπου κ. Ιερώνυμου. Κι έτσι πάει για άλλα….

Οχι άλλο Κασσελάκη

Επίσης ο κ. Σταν του είπε πως δεν πρέπει να συνεχίσεις να χτυπάς τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ κ. Στέφανο Κασσελάκη, που θα τον πας στο 21%; Κάνε κράτει…. Και διαμόρφωσε, του είπε, ένα θετικό αφήγημα για να δώσεις ελπίδες στον κόσμο. Μάλιστα!

Στη Θεσσαλία

Κι αφού εγκαινίασε τα νέα τμήματα της εθνικής οδού Ε65, «έφυγε σφαίρα» για το Μουζάκι της Καρδίτσας – όχι τον Παλαμά τον απέφυγε, τις ξέρει τις κακοτοπιές. Και συμμετείχε σε ειδική εκδήλωση για την αποκατάσταση της Θεσσαλίας – μία από τις δύο εκλογικά «μαύρες τρύπες» της Νέας Δημοκρατίας. Τους είπε μάλιστα ότι θα χρειαστούν 3 δισ. ευρώ. Και θα την κάνει … «σένια»! Να κάνουν υπομονή….

Δεήσεις

Κι αν τύχει και μας επισκεφτεί κανένα «αδελφάκι» του … Daniel να αρχίσουν τις δεήσεις στον Μεγαλοδύναμο – όχι αυτό δεν το είπε, έβγαινε από τα … «συμφραζόμενα»! Ακόμη πάντως την έκθεση των ολλανδών δεν την έχουν μεταφράσει, για να μάθουν κι οι «πνιγμένοι» τι τους ξημερώνει. Ετσι, λοιπόν, μέρα με την μέρα «χτίζει» τις θετικό αφήγημα της διακυβέρνησης του, όπως τον συμβούλεψε ο κ. Σταν!

Οι υποψήφιοι

Εν τω μεταξύ χθες παρουσιάστηκε μία δημοσκόπηση της Opinion Poll στο Action24. Μόνο που εκτός από τις εκλογικές προβλέψεις, παρουσιάζει και την δυναμική των πρώτων 12 υποψήφιων ευρωβουλευτών των δύο κομμάτων, της Νέας Δημοκρατίας και του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ. Οι εκλογικές προβλέψεις των κομμάτων είναι λίγο πολύ γνωστές, μία μονάδα πάνω, μία μονάδα κάτω, δεν έχει τόση σημασία. Θέλω να σταθώ λίγο στις επιδόσεις των υποψηφίων….

Ο κ. Γιώργος Αυτιάς

Στη Νέα Δημοκρατία πρώτος βρίσκεται ο κ. Γιώργος Αυτιάς και με διαφορά από τον δεύτερο, που είναι ο κ. Πύρρος Δήμας. Ο κ. Ευάγγελος Μεϊμαράκης, η πιο πολιτική υποψηφιότητα του ψηφοδελτίου της Νέας Δημοκρατίας, βρίσκεται στην τρίτη θέση – αν είναι τυχερός, επειδή η διαφορά με τον κ. Δήμα είναι πολύ μικρή, μπορεί να βρεθεί και στην δεύτερη θέση. Αν είναι…. Ο κ. Αυτιάς πάντως δεν απειλείται. Σαρώνει!

Ο κ. Ευάγγελος Μειμαράκης

Ο κ. Μεϊμαράκης είναι για δεύτερη φορά άτυχος. Το 2019 είδε την … σκόνη του κ. Στέλιου Κυμπουρόπουλου και τώρα του κ. Αυτιά, μην δει τελικά και του κ. Δήμα!

Ο κ. Δημήτρης Τσιόδρας;

Αν υποθέσουμε ότι το κυβερνών κόμμα θα βγάλει οκτώ ευρωβουλευτές, τότε με βάση τα σημερινά δεδομένα μένουν εκτός Ευρωβουλής οι νυν ευρωβουλευτές κυρία Μαρία Σπυράκη και ο κ. Κιμπουρόπουλος. Επίσης είναι βέβαιη εκλογή της κυρίας Ελεωνόρας Μελέτη και επί ξυρού ακμής βρίσκεται ο κ. Δημήτρης Τσιόδρας – που τόσο κόπιασε ο κ. Μητσοτάκης για την πάρτη του… – ο οποίος αν δεν εκλεγεί δεν αποκλείεται να επιστρέψει στο Μέγαρο Μαξίμου. Προς το παρόν η θέση που κατείχε παραμένει κενή!

Η κ. Σοφία Μπεκατώρου

Στον ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ τα πράγματα είναι λιγότερο «δραματικά». Στην πρώτη θέση βρίσκεται η κυρία Σοφία Μπεκατώρου. Αναμενόμενο! Και στην δεύτερη ο κ. Νίκος Παππάς – η μεταξύ του διαφορά είναι μικρή και δεν έχει ιδιαίτερη σημασία. Η τρίτη και τέταρτη θέση ανήκουν στον κ. Αρβανίτη και στην κυρία Ελενα Κουντουρά. Εκεί τελειώσαμε με το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης, διότι δεν νομίζω να κερδίσει περισσότερες από τέσσερις έδρες στην καλύτερη περίπτωση….

Τρεις ή τέσσερις;

Κι αν τα πράγματα δεν πάνε τόσο καλά, τον βλέπω να περιορίζεται στις τρεις έδρες, οπότε η κυρία Κουντουρά μένει απ΄ έξω. Αλλά είπαμε με τα σημερινά δεδομένα, υπάρχει ακόμη πολύς χρόνος μέχρι την 9η Ιουνίου!

Αντιφασισμός της πλάκας

Οι προεκλογικές αψιμαχίες των κομμάτων, από ένα σημείο και μετά έχουν πλάκα! Χθες ήταν ήταν σε εξέλιξη ένας … ανέξοδος αντιφασισμός, για τα μάτια του κόσμου, που ξεκίνησε από το αν ο ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ κατέθεσε εγκαίρως ή όχι το δικό του υπόμνημα στον Αρειο Πάγο για να μην συμμετάσχουν οι «Σπαρτιάτες» στις ευρωεκλογές!

Επίθεση

Και βρήκαν την ευκαιρία το ΠΑΣΟΚ/ΚΙΝΑΛ και η κυβέρνηση να «την πέσουν» στον ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ, περίπου ότι παραμελεί τα δημοκρατικά του καθήκοντα. Αλλο που δεν ήθελε, ιδιαίτερα η Χαριλάου Τρικούπη. Και υπήρξε βεβαίως και η δέουσα ανταπάντηση….

Ο κ. Νίκος Αλιβιζάτος

Σίγουρα όμως δεν έχουν υπόψη τους τη δήλωση του συνταγματολόγου κ. Νίκου Αλιβιζάτου ότι ο συγκεκριμένος νόμος που απαγορεύει τους «Σπαρτιάτες» να συμμετέχουν στις εκλογές είναι περίπου αποτρόπαιος, αλλά δυστυχώς αυτό επιβάλλει το Σύνταγμα. Αλλά αυτό είναι άλλο θέμα!

Sports in

Η «Άντζελα» σώζει γυναίκες που απειλούνται ή κινδυνεύουν - Αυτή είναι η κωδική φράση που εκπέμπει «SOS»

Όποια γυναίκα αισθανθεί ότι κινδυνεύει σε νυχτερινή έξοδο, μπορεί να ζητήσει προστασία με μία κωδική φράση από το προσωπικό του μαγαζιού - Πώς ξεκίνησε η καμπάνια

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Κυριακή 05 Μαϊου 2024