Κυριακή 05 Μαϊου 2024
weather-icon 21o
Στα Τέμπη βλέπει μόνο πρόβλημα χειρισμών, η ακρίβεια εξαντλεί τα όρια αντοχών, αμ θα ρίχνει τον πήχη των ευρωεκλογών

Στα Τέμπη βλέπει μόνο πρόβλημα χειρισμών, η ακρίβεια εξαντλεί τα όρια αντοχών, αμ θα ρίχνει τον πήχη των ευρωεκλογών

Ένα όνειρο τρελό, όνειρο απατηλό το 41%, στο 33 ρίχνει πια ο Μητσοτάκης το ποσοστό. Ο Κασσελάκης συνεχίζει την κρουαζιέρα, γιατί «σε νοιάζομαι και σε αγαπάω» νησιώτη. Ο Άδωνις αν δεν μπορεί να κοινωνήσει, τον Βελόπουλο θα μηνύσει.

Ευχάριστα

Θέλω να ξεκινήσω με μία ιδιαίτερα ευχάριστη είδηση. Προέρχεται από την άλλη ακτή του Ατλαντικού. Τις Ηνωμένες Πολιτείες. Αναφέρομαι στο ελπιδοφόρο κίνημα της αμερικανικής φοιτητικής νεολαίας, που ζητά να τερματιστεί ο βομβαρδισμός της Γάζας. Και πιέζει – σε προεκλογική περίοδο παρακαλώ! – τον Πρόεδρο Τζο Μπάιντεν να παρέμβει αποφασιστικά γι΄ αυτό. Στους παλαιότερους ξύπνησαν μνήμες από το αντιπολεμικό κίνημα κατά του πολέμου στο Βιετνάμ. Και είναι σημαντικό το γεγονός ότι απ΄ ότι φαίνεται το κίνημα αυτό έχει διάρκεια και στις γραμμές του είναι ενταγμένοι αρκετοί αμερικανοεβραίοι!

Η σύγκριση

Για να έρθουμε στα δικά μας. Θα σας συμβούλευα να παρακολουθείτε με «ευλάβεια» τις συνεντεύξεις που δίνει καθημερινά ο υπουργός Επικρατείας κ. Μάκης Βορίδης. Διότι εκτός από «σωματοφύλακας» του πρωθυπουργού κ. Κυριάκου Μητσοτάκη, είναι και η … «γραμμή» του Μεγάρου Μαξίμου! Ετσι θα είστε πιο ενημερωμένοι! Προ ημερών σας ενημέρωσα πως η σύγκριση του αποτελέσματος των ευρωεκλογών της 9ης Ιουνίου θα γίνει με τις ευρωεκλογές του 2019! Τουτέστιν με το 33%….

Ο πήχης

Στη χθεσινοβραδινή του συνέντευξη στην κυρία Σία Κοσιώνη και στον Σκάι, ο πρωθυπουργός ανέφερε μεταξύ των άλλων ότι «οι ευρωεκλογές είναι εθνική κάλπη, αλλά δεν είναι εθνικές εκλογές που εκλέγουν κυβέρνηση. Κατά συνέπεια, το μέτρο σύγκρισης «είναι οι προηγούμενες ευρωεκλογές για εμένα, οι οποίες μάλιστα έλαβαν χώρα και σε μία εποχή πολύ κοντά σε εθνικές εκλογές». Ο πήχης είναι συγκεκριμένος και ομολογήθηκε επισήμως!

Fake αισιοδοξία;

Τελευταία όμως διαπιστώνω από το νεοκλασικό κτίριο της Ηρώδου Αττικού εκπέμπονται κατά κύματα αισιόδοξες εκτιμήσεις. Που μάλλον με «ενέσεις αισιοδοξίας» μοιάζουν παρά αποτυπώνουν τις πραγματικές τάσεις. Και «πόσο καλά πάμε», και «μετά από την ανακήρυξη του Μπελέρη, η ακροδεξιά περιορίστηκε» και διάφορα τέτοια ενθαρρυντικά των καταπτοημένων βουλευτών και ψηφοφόρων! Εχω όμως την εντύπωση πως δεν αποτυπώνεται η πραγματικότητα σ΄ αυτές τις διαχεόμενες εκτιμήσεις αναστήλωσης του ηθικού….

Δημοψήφισμα

Αυτή η αίσθηση φάνηκε κι από την χθεσινή συνέντευξη του κ. Μητσοτάκη. Ο οποίος ερωτηθείς σχετικά είπε πως «άλλα κόμματα θέλουν να ανάγουν τις ευρωεκλογές σε ένα δημοψήφισμα κατά της κυβέρνησης. Εμείς αυτό το γάντι θα το σηκώσουμε». Μάλιστα! Και πρόσθεσε ότι «αν το αποτέλεσμα των ευρωεκλογών δεν είναι καλό, η ζωή μας θα γίνει λίγο πιο δύσκολη, δεν θα καταρρεύσει η κυβέρνηση». Το «γάντι» μαζί με τον εκβιασμό! Καταλάβατε γιατί αμφισβητώ αυτές τις εκτιμήσεις που σας προανέφερα!

Δεύτερο κόμμα

Προς επιβεβαίωση αυτού είναι η δημοσκόπηση της Opinion Poll, για λογαριασμό του iefimerida. Εκεί, λοιπόν, φαίνεται πως στο Δήμο Θεσσαλονίκης, η «Ελληνική Λύση» είναι δεύτερο κόμμα με 13,9% – ο ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ τρίτος με 13,5% – και η «Νίκη» κερδίζει το 6,1%. Δηλαδή τα δύο κόμματα που βρίσκονται στα «Δεξιά της Δεξιάς» από κοινού αποσπούν το 20%! Με τη Νέα Δημοκρατία στο 31,5%! Α, να μην το ξεχάσω, το ΠΑΣΟΚ/ΚΙΝΑΛ, με την «καρατόμηση» του κ. Χάρη Καστανίδη και την διατήρηση της έδρας από τον κ. Νίκο Ανδρουλάκη αποσπά το 7,4% και βρίσκεται στην πέμπτη θέση! Αλλά και στο Δήμο Αθηναίων τα δύο «Δεξιά της Δεξιάς» κόμματα διαθέτουν το 10,3%….

Διαπίστωσε…

Κατά τα άλλα οι διαπιστώσεις του κ. Μητσοτάκη έχουν αφήσει εποχή. Ρωτήθηκε για την ακρίβεια. Και αφού εγκατέλειψε το επί μήνες αφήγημα του για τον εισαγόμενο χαρακτήρα της είπε πως «η ακρίβεια είναι μεγάλο πρόβλημα, ειδικά ο επίμονος πληθωρισμός στα τρόφιμα. Και γνωρίζω πολύ καλά ότι υπάρχουν νοικοκυριά σήμερα τα οποία δοκιμάζονται και για τα οποία οι μακροοικονομικές επιδόσεις, όσο καλές και αν είναι, δεν τους αφορούν». Ακριβώς! Και προσπάθησε να εξηγήσει πως συνδέεται το ένα με το άλλο – οι μακροοικονομικές επιδόσεις με το εισόδημα….

Ειρήνη υμίν…

Εν τω μεταξύ σήμερα συναντάται στο Δήλεσι ο κ. Μητσοτάκης με τον Αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο για να … «καπνίσουν την πίπα της ειρήνης»! Δεν ξέρω αν θα μπουν σε αντίσκηνο και θα καθίσουν οκλαδόν, όμως αυτό που γνωρίζω είναι ότι θέλουν να αποκαταστήσουν την μεταξύ τους σχέση, κι εν πάση περιπτώσει να μπορέσουν οι βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας, που ψήφισαν τον νόμο για τον γάμο των ομόφυλων ζευγαριών, να … εκκλησιαστούν, μέρες που είναι. Και να μην έχουμε παρατράγουδα από του άμβωνος! Χθες πάντως ο υπουργός Υγείας κ. Αδωνις Γεωργιάδης – και εκ των τριών σωματοφυλάκων – προειδοποίησε τον κ. Κυριάκο Βελόπουλο ότι θα του υποβάλει μήνυση, αν ο ίδιος ή άλλος βουλευτής δεχθεί επίθεση σε εκκλησία. Καταλαβαίνετε πόσο προχωρημένη είναι η κατάσταση!

Ρευστότητα

Το βέβαιο είναι ότι ο «πάγος» μεταξύ των δύο ηγετών θα «σπάσει». Αν αυτό θα διαχυθεί και προς τα κάτω δεν το ξέρω. Αν και το βλέπω εξαιρετικά χλωμό! Και επαναλαμβάνω έχει διαρραγεί ο «σκληρός πυρήνας» της Νέας Δημοκρατίας και είναι μεγάλα τα κύματα ρευστότητας που έχουν προκληθεί….

Ο κ. Νίκος Πλακιάς

Εχει προκαλέσει σοβαρή αίσθηση η προχθεσινή αναφορά της υποψήφιας ευρωβουλευτού της Νέας Δημοκρατίας κυρίας Βίκυς Φλέσσα σχετικά με το έγκλημα των Τεμπών. Κι από το σύστημα του Μεγάρου Μαξίμου έχει δοθεί σήμα «θάψτε το»! Εκτός όμως από το βιντεάκι που «κρέμασε» ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ κ. Στέφανος Κασσελάκης, ο κ. Νίκος Πλακιάς, πατέρας των διδύμων κοριτσιών που χάθηκαν, σε ανάρτηση του στο Χ ανέφερε πως «πάντως εγώ τα παιδιά μου φοιτήτριες τα έστειλα, με το πιο ασφαλές μέσο σύμφωνα με τα λεγόμενα του υπουργού και της παρατάξεως που εκπροσωπείτε, δεν φταίω πουθενά και δεν σκότωσα κανέναν όπως και όλοι οι άλλοι που επέβαιναν στο τρένο καθώς και οι συγγενείς τους». Προσυπογράφω!

Επικοινωνιακό!

Αλλά κι ο κ. Μητσοτάκης δεν πηγαίνει πίσω σε … ενσυναίσθηση! Στη χθεσινή του συνέντευξη αναφερόμενος στο έγκλημα των Τεμπών ανέφερε μεταξύ των άλλων ότι «θα μπορούσαν κάποια πράγματα να είναι διαφορετικά, στο πεδίο της επικοινωνίας». Καταλάβατε; Το πρόβλημα ήταν η επικοινωνιακή του διαχείριση κι όχι το έγκλημα, τα όσα έγιναν στο «πεδίο», τα όσα έγιναν στον τομέα της δικαιοσύνης, η Εξεταστική Επιτροπή και όλα τα συναφή. Το πρόβλημα ήταν επικοινωνιακό! Μία ερώτηση: Ενσυναίσθηση από πού ψωνίζουν;

Τώρα δεν θα στείλουμε

Να μην το ξεχάσω. Τελικώς δεν πρόκειται να στείλουμε οπλικά συστήματα στην Ουκρανία! Όπως είπε ο κ. Μητσοτάκης «η Ουκρανία μας ζήτησε S – 300 ή Patriot αλλά δεν πρόκειται να στείλουμε». Ετσι το έκλεισε το θέμα. Το έκλεισε; Προς το παρόν, ναι! Είναι προφανές πως το έκλεισε για τον «φόβο των Ιουδαίων». Δηλαδή είχε αρχίσει να γίνεται θέμα στην προεκλογική διαμάχη. Κι όπως είναι φυσικό έδινε επιχειρήματα στα δεξιά του! Μετά από τις 9 Ιουνίου βλέπουμε….

Πληγή…

Ο κ. Γιάννης Καλιάνος, ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας, μετά από τον θάνατο του πατέρα του, μαζί με τον αδελφό του, δήλωσαν πως θα προσφύγουν στη δικαιοσύνη. Όπως αντιλαμβάνεστε το θέμα συνεχίζεται, αναδεικνύοντας τα προβλήματα του ΕΣΥ και του τομέα της δημόσιας υγείας γενικότερα. Εχω την εντύπωση πως δεν είναι και τόσο ευτυχείς οι ένοικοι του Μεγάρου Μαξίμου. Μασάνε σίδερα και δεν νομίζω το πολιτικό του μέλλον να έχει βάθος….

Ο κ. Στέφανος Κασσελάκης

Μου λένε πως η περιοδεία του κ. Κασσελάκη στο Αιγαίο πηγαίνει καλά. Και σε πολλά νησιά έχει προκαλέσει αίσθηση στον τοπικό πληθυσμό. Ισως γι΄ αυτό έχει αρχίσει να ανακινείται το θέμα ότι έχει νοικιάσει σκάφος για τις προεκλογικές ανάγκες, και πόσο το νοίκιασε και διάφορα τέτοια. Πάντως να σας ενημερώσω ότι το δεκαήμερο ταξίδι του αν γινόταν με τα πλοία της γραμμής θα χρειαζόταν 5,5 μήνες για να επισκεφτεί όλα αυτά νησιά! Επίσης μου είπαν πως οι «στραβές» που έγιναν προ ημερών περιόρισαν την άνοδο του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ. Αυτό όμως παρήλθε και φαίνεται πως η δυναμική του αποκαταστάθηκε! Θα το διαπιστώσουμε αν συμβαίνει αυτό υποθέτω σύντομα!

Sports in

Live η «μάχη» της Άστον Βίλα με την Μπράιτον λίγες μέρες πριν τη ρεβάνς με τον Ολυμπιακό

Παρακολουθήστε live στις 16:00 την εξέλιξη της αναμέτρησης Μπράιτον – Άστον Βίλα για την 36η αγωνιστική της Premier League, λίγες μέρες πριν τη ρεβάνς της Βίλα με τον Ολυμπιακό

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Κυριακή 05 Μαϊου 2024