Τρίτη 30 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Η ανακρίβεια προκαλεί στο βιογραφικό του ταλαντούχου κύριου Νίκου Θεοδωρόπουλου και μια θέση μούτσου τον περιμένει στο βαπόρι

Η ανακρίβεια προκαλεί στο βιογραφικό του ταλαντούχου κύριου Νίκου Θεοδωρόπουλου και μια θέση μούτσου τον περιμένει στο βαπόρι

Με το νου πλουταίνει η κόρη και ο κ. Νίκος Θεοδωρόπουλος, εις εκ των άριστων του Κυριάκου. Άδειασε το blanco στο βιογραφικό: το συνιδρυτής έγινε μικρομέτοχος, το σύμβουλος έγινε βοηθός βοηθού και μπήκε... ΟΑΕΔ.

Τζέλα θα πάω στα καράβια

Η Τζέλα πάντα συμπαθεί τα νεαρά και… ελπιδοφόρα αγόρια. Ακόμη και όταν αναγκάζονται να «φουσκώσουν» τα βιογραφικά τους βάζοντας πράγματα που απλώς δεν έχουν κάνει ποτέ. Γι’ αυτό και «φαρμακώθηκα» εκείνο το βράδυ, όταν την ώρα που απολάμβανα το Maccallan μου, που παλαιωνόταν για 18 χρόνια πριν τη συνάντηση με τον ουρανίσκο μου, πληροφορήθηκα ότι ο Νίκος Θεοδωρόπουλος, γραμματέας Ελλήνων της Διασποράς της Νέας Δημοκρατίας, είναι πια χωρίς έμμισθη απασχόληση. Είναι δυνατόν να μένει ανεκμετάλλευτο αυτό το κελεπούρι; Όταν πρωτοείδα το βιογραφικό του, σε κείνη την πρώτη εκδοχή που πρωτοκυκλοφόρησε, ντρεπόμουν να το κρατήσω χωρίς δαντελωτά γάντια. Πριν καλά καλά κλείσει τα 30 εμφανιζόταν να έχει καταφέρει όσα άλλοι, ούτε στα 50.

Και επεδίωξε να το μάθει ο κόσμος όλος: Φρόντισε να προταθεί για τη λίστα του Forbes για τους πιο επιτυχημένους κάτω των 30 και βραβεύτηκε ως συνιδρυτής της επιτυχημένης startup Flexcar και σύμβουλος στην Ernst & Young, μιας εκ των «big four». Εδινε τη μία μετά την άλλη συνέντευξη με ερωτήσεις του στυλ «πώς βαστάς και δεν ραγίζεις με τόση επιτυχία;» και «τι τυχερή είναι η Ελλάδα που ήρθες να τη σώσεις». Και να οι φωτογραφίες και τα πρωτοσέλιδα και να οι αναρτήσεις στα social με τα βραβεία… Σαν να βιαζόταν να εξαργυρώσει το χρυσό βιογραφικό πριν βγει …μπρούτζος.

Γιατί τα σκουλαρίκια Louis Vuitton δεν λειτουργούν ως ασπίδα, και ψύλλοι στα αυτιά μου μπήκανε με τόση αριστεία και κυρίως με τόση προβολή και δεν κρατήθηκα, έκανα κάποια τηλεφωνήματα…Αλλά επειδή έχω αδυναμία στους φερέλπιδες νέους θα είμαι επιεικής.

Εντάξει, το φαινόμενο οι νέοι να «φουσκώνουν» το βιογραφικό τους, στην προσπάθεια να πείσουν εργοδότες να τους προσλάβουν είναι συχνό, και ήταν στη μέση και η πολιτική φιλοδοξία, πώς θα πας να γίνεις μέλος σε μια κυβερνητική παράταξη που διατείνεται ότι «έχει τα πιο καλά βιογραφικά» στο «μητρώο στελεχών» της. Στην τελική, ποιος είπε ότι «καλό βιογραφικό» σημαίνει απαραίτητα και «πραγματικό βιογραφικό»; Και ως μεγάλη καρδιά, καταλαβαίνω γιατί κάποιος μπορεί να επιμένει να αυτόπαρουσιάζεται ως συνιδρυτής μιας επιτυχημένης start-up ενοικίασης αυτοκινήτων, όταν στην πραγματικότητα η σχέση του μαζί της ήταν κάπως τριτοξάδερφου. Και όποιος έχει λιώσει Manolo στους διαδρόμους της οικονομίας και της πολιτικής αντιλαμβάνεται γιατί κάποιος μπορεί να διατείνεται ότι είναι «Σύμβουλος» σε μια από τις μεγαλύτερες εταιρείες συμβούλων, την Ernst & Young, ακόμη και εάν στην πραγματικότητα ήταν απλώς ένας junior υπάλληλος, χωρίς κάποιο επιτελικό καθήκον, μέχρι τη διακοπή της συνεργασίας το 2023. Γνωστή, άλλωστε, στους κύκλους μας και η συνήθεια να «παρκάρονται» νεαροί σε μεγάλες επιχειρήσεις, συχνά και στο πλαίσιο «συνεργειών» μεταξύ πολιτικών, κομμάτων και επιχειρήσεων, με τη θέση εργασίας να έχει «ημερομηνία λήξης», το τέλος της όποιας συνέργειας. Και επιτέλους δεν θα τον σταυρώσουμε γι αυτή τη συνήθειά του, στα ταξίδια ανά τον κόσμο, που έκανε στο πλαίσιο των κομματικών του καθηκόντων, να δηλώνει ότι είναι αυτός στον οποίον πρέπει να απευθυνθεί κάποιος για να «κάνει δουλειές» με την EY και με το Δημόσιο.

Αυτά μονολογούσα κοιτάζοντας το κομματικό βιογραφικό του Νίκου Θεοδωρόπουλου, που πλέον είναι κάπως… φλου αρτιστίκ, με αναφορές του τύπου «σε νεοφυή επιχείρηση» ή σε «μία από τις μεγαλύτερες συμβουλευτικές εταιρείες της Ελλάδας», αλλά και το προφίλ του τόσο στο facebook όσο και αυτό στο Linkedin, που το πουλάκι μου τα ‘χει «ξεχάσει» και εξακολουθούν να είναι γραμμένα ως να εργάζεται ακόμη στην ΕΥ. Στο κάτω κάτω δεν είναι και εύκολο να πεις, «πλέον δεν απασχολούμαι κάπου, εκτός από μία κομματική θέση που είναι άμισθη» και ότι το μόνο που έχει μείνει η όποια ανταμοιβή για τη συμμετοχή στην… Ομάδα Αλήθειας και τον στρατό τρολ της κυβερνητικής παράταξης. Γιατί ο ταλαντούχος Νίκος εκτός από το να δουλεύει, ταυτόχρονα, σε όλες τις δουλειές που παραθέτει στο βιογραφικό του, υπήρξε και μεγάλος μαχητής του διαδικτυακού πολέμου, υπέρ του Μητσοτάκη, υπέρ του Λιγνάδη, υπέρ του Γρηγόρη Δημητριάδη, κατά όσων διαδήλωσαν για την αστυνομική βία. Του το αναγνώρισε άλλωστε και το επίσημο όργανο της Ομάδας Αλήθειας, το Ellada24, με μια εξυμνητική συνέντευξη, στην οποία περίπου του πιστώνει τον εκλογικό θρίαμβο της Νέας Δημοκρατίας.

Με τη μεγαλοψυχία μου να αυξάνεται ποτήρι το ποτήρι, όπως και η στεναχώρια μου που το παλικάρι δεν έχει πια δουλειά, και καθώς στόματα ανοίξανε και αναγκάζεται να «ξεφουσκώσει» το βιογραφικό του, και η συμμετοχή του στους πιο «πετυχημένους κάτω των 30», θα παραλληλιστεί με αυτούς που ως παιδιά διαπρέπουν στον κινηματογράφο και ως ενήλικες τους ξεχνάει και η μάνα τους, πήρα τη μεγάλη απόφαση. Θα του δώσω την ευκαιρία που ζητά. Θα τον στείλω στα καράβια μούτσο. Η θάλασσα ξέρει και να συγχωρεί και να αναδεικνύει. «Αυτό που θα έχανε η πολιτική θα το κέρδιζε η ποντοπόρος ναυτιλία» θα είναι ο τίτλος στο επόμενο αληθινό βιογραφικό του Νίκου.

Επιδεινώνεται

Σας έχω επισημάνει κατ΄ επανάληψη ότι η ακρίβεια είναι το «σαράκι» που κατατρώει τα «κοινωνικά θεμέλια» αυτής της κυβέρνησης. Και κάθε έρευνα που δημοσιεύεται επιβεβαιώνει πως η κατάσταση είναι σταθερά … επιδεινούμενη!

Μαύρα

Χθες το ΙΕΛΚΑ δημοσίευσε τη νέα του έρευνα – είναι βασικό εργαλείο της αγοράς των καταναλωτικών προϊόντων και δεν ανήκει στον … ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ! – και τα ευρήματα της «σου μαυρίζουν την καρδιά»!

Success story

Σκεφτείτε ότι το 75% των ερωτηθέντων – από 71% τον Ιανουάριο του 2023 – δήλωσε ότι έχει ακυρώσει δαπάνες διασκέδασης όπως είναι η εστίαση, οι διακοπές και τα ταξίδια. Ενώ το 52% ανέφερε ότι έχει αναβάλει εργασίες συντήρησης και επισκευής, π.χ. στο σπίτι ή στο αυτοκίνητο! Είναι το success story της κυβέρνησης του – πολυχρονεμένου μας – πρωθυπουργού κ. Κυριάκου Μητσοτάκη….

Πολύ καλές διαπιστώσεις!

Ο οποίος κάνει εξαιρετικές διαπιστώσεις! Αφού διαπίστωσε ότι υπάρχει ακρίβεια επισκεπτόμενος τα σούπερ μάρκετ, τώρα διαπίστωσε ότι αγρότες έχουν δίκιο! Μάλιστα!

Οι αποζημιώσεις;

Δήλωσε χαρακτηριστικά ότι «πολλές από τις ενστάσεις των αγροτών φαίνονται κατανοητές και δικαιολογημένες». Και θα έχει την ευκαιρία σήμερα απαντώντας στην επίκαιρη ερώτηση που κατέθεσε ο κ. Αλέξης Χαρίτσης, πρόεδρος της κοινοβουλευτικής ομάδας της «Νέας Αριστεράς» να απαντήσει στη Βουλή… Ωραία όλα αυτά, αλλά το ερώτημα είναι πότε οι αγρότες θα εισπράξουν τις αποζημιώσεις από τις ζημιές που έχουν υποστεί. Σ΄αυτό το ερώτημα σκοπεύει να απαντήσει; Εσείς τι λέτε;

Στην Agrotica

Παρόλα αυτά οι αγρότες θα κάνουν μία … βόλτα από την Agrotica, στη Θεσσαλονίκη. Και δεν ξέρω αν θα ικανοποιηθούν από τις απαντήσεις που θα ακούσουν σήμερα. Βέβαια την Agrotica πρόκειται να επισκεφτεί και ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ κ. Στέφανος Κασσελάκης και πριν ή μετά από την επίσκεψη του σκοπεύει να επισκεφτεί και τα γειτονικά αγροτικά μπλόκα. Δεν γνωρίζω αν θα ανέβει σε τρακτέρ….

Επιτυχία!

Εν τω μεταξύ οι χθεσινές πανεκπαιδευτικές διαδηλώσεις – μου λένε – ότι ήταν πολύ μεγάλες. Κι οι διοργανωτές τους ικανοποιημένοι. Κι αν μάλιστα κρίνω από τις δηλώσεις του κυβερνητικού εκπροσώπου κ. Παύλου Μαρινάκη, που ήταν λάβρος κατά των φοιτητών, μάλλον έχουν δίκιο όσοι εκτιμούν την επιτυχία τους!

Οι πρυτάνεις

Βέβαια η κυβέρνηση πολύ θα ήθελε να στείλει τα ΜΑΤ για να αδειάσουν τις καταλήψεις. Αλλά φοβάται πως έτσι θα «ρίξει λάδι στη φωτιά». Και ο κ. Μαρινάκη έριξε το «μπαλάκι» στις πρυτανικές αρχές. Δηλαδή οι δυνάμεις καταστολής θα μπουν στα πανεπιστήμια αν τις καλέσουν! Το πιάσατε το υπονοούμενο….

Το γράμμα…

Χθες πάντως εστάλη τελικώς η επιστολή της Ιεράς Συνόδου προς τους βουλευτές. Είναι η προτελευταία άσκηση πίεσης από την πλευρά της Εκκλησίας για την μη ψήφιση του νομοσχεδίου για τον γάμο των ομόφυλων ζευγαριών. Η τελευταία είναι την Κυριακή, που θα διαβαστεί η εγκύκλιος της Ιεράς Συνόδου στο ποίμνιο της Εκκλησίας σ΄ όλους τους ναούς της χώρας….

Την ημέρα των ερωτευμένων…

Από την πλευρά της η κυβέρνηση εισάγει το νομοσχέδιο την Δευτέρα στη Βουλή. Και ή του Αγίου Βαλεντίνου – μεγάλη η χάρη του! – ή την επομένη της γιορτής των ερωτευμένων θα ψηφιστεί. Δηλαδή το αργότερο στις 15 Φεβρουαρίου. Κι εκεί θα μετρηθούν όχι μόνο οι ψήφοι, αλλά και προθέσεις και αντιδράσεις….

Δημοψήφισμα

Στην επτασέλιδη επιστολή της η Ιεραρχία επιχειρεί να αποδομήσει ένα – ένα τα επιχειρήματα των υποστηρικτών του γάμου και αναφέρει, μεταξύ των άλλων, ότι «η διεκδίκηση του ομόφυλου γάμου δεν αποβλέπει στην χορήγηση ενός στερούμενου δικαιώματος, αλλά στοχεύει στην αλλαγή των εννοιών του γάμου και του γονέα. Επειδή ακριβώς πρόκειται για θεσμικό ζήτηση οι κυβερνήσεις άλλων ευρωπαϊκών κρατών το έθεσαν στην κρίση του λαού τους μέσω δημοψηφίσματος (Ελβετία 2021), Ρουμανία (2018), Σλοβακία (2015), Ιρλανδία (2015), Σλοβενία (2015), Κροατία (2013)». Θέτει δηλαδή επί της ουσίας ξανά το θέμα του δημοψηφίσματος, όπως το είχε ζητήσει ο Αρχιεπίσκοπος κ. Ιερώνυμος!

Η χριστιανική ανθρωπολογία

Και σημειώνει ακόμη πως «ωστόσο διαφωνεί εν προκειμένω με τον γάμο ομόφυλων ζευγαριών για τον πρόσθετο λόγο ότι οδηγεί σε ομόφυλη γονεϊκότητα, η οποία συγκρούεται με την χριστιανική ανθρωπολογία και την ανάγκη προστασίας και ορθής ανάπτυξης των παιδιών». Θα δούμε πόσο θα πιάσει τόσο!

Στις ντάπιες…

Στην Κουμουνδούρου οι σχέσεις του προέδρου του κόμματος κ. Κασσελάκη και του βουλευτή Χανίων και επικεφαλής των τομεαρχών της κοινοβουλευτικής ομάδας κ. Παύλου Πολάκη είναι πλέον οριακές. Και δεν ξέρω αν μπορούν να αποκατασταθούν….

Εκτός ελέγχου

Στη συνεδρίαση που είχαν προχθές το προεδρείο της κοινοβουλευτικής ομάδας, αρκετοί τομεάρχες και άλλα στελέχη του κόμματος, τα πράγματα οδηγήθηκαν εκτός ελέγχου.

Κριτική

Πρώτος «άρξατε χειρών αδίκων» ο κ. Πολάκης ο οποίος άσκησε σφοδρή κριτική προς τον πρόεδρο για την επίσκεψη του στο υπουργείο Εθνικής Άμυνας και την έμμεση συναίνεση που «προσέφερε» στην κυβέρνηση. Το επιχείρημα του θα μπορούσε να αποδοθεί ως «βούτυρο ή κανόνια».

Κάγκελο

Στους υψηλούς τόνους της κριτικής του κ. Πολάκη ο κ. Κασσελάκης «σήκωσε το γάντι». Και πες ο ένας – πες ο άλλος το πράγμα ξέφυγε. Σε σημείο που οι υπόλοιποι συμμετέχοντες «έμειναν κόκκαλο»!

Εφυγε

Μάλιστα ήταν τέτοια η ένταση που ο κ. Πολάκης έφυγε από την αίθουσα και πήγε στο γραφείο του. Αμέσως έτρεξαν πίσω του ο κ. Μανώλης Καπνισάκης και η κυρία Θεοδώρα Τζάκρη προκειμένου να κατευνάσουν τον «αψύ σφακιανό». Και αργότερα «έπιασαν δουλειά» οι «κυανόκρανοι» του προεδρικού κύκλου. Και προς τις δύο πλευρές.

Δηλώσεις

Θέλω όμως να σας επισημάνω ότι οι δηλώσεις του κ. Πολάκη σχετικά με τους εξοπλισμούς, χθες απόγευμα όταν προσήλθε στα γραφεία του κόμματος, στην Κουμουνδούρου, για τη συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας κινούνταν – για τους γνωρίζοντες – σε διαφορετικό μήκος κύματος από αυτές του προέδρου.

Όλα καλά!

Τελικώς φαίνεται ότι πρυτάνευσε το ένστικτο της αυτοσυντήρησης και δεν δόθηκε συνέχεια στη συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας σχετικά με την σύγκρουση των κυρίων Κασσελάκη και Πολάκη. Μόνο κάποια στιγμή ο κ. Νίκος Παππάς ρώτησε να μάθει τη θέση του κόμματος σχετικά με την αγορά των F 35, αλλά απ’ ότι μου είπαν δεν έγινε σοφότερος. Βέβαια η παρέμβασή του δεν ήταν τόσο αθώα. Αντιλαμβάνεστε υποθέτω…Κατά τα άλλα η συνεδρίαση ασχολήθηκε με το «Όνειρο» του προέδρου του κόμματος για τη «νέα Ελλάδα» και τα σχετικά προσυνεδριακά θέματα.

Sports in

Άγριο ξύλο μεταξύ οπαδών πριν το Τζένοα – Κάλιαρι (vid)

Ακόμα ένα περιστατικό οπαδικής βίας έρχεται να ταράξει την Ιταλία.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τρίτη 30 Απριλίου 2024