Τρίτη 30 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Ληστές πανεπιστημίων και αρματολοί με τρακτέρ, φωνάζουν ουαί υμίν γραμματείς και φαρισαίοι υποκριταί

Ληστές πανεπιστημίων και αρματολοί με τρακτέρ, φωνάζουν ουαί υμίν γραμματείς και φαρισαίοι υποκριταί

Με τα φώτα νυσταγμένα και βαριά τριγυρνάνε τα τρακτέρ στα μπλόκα, να μην τους αλλάξουν τα φώτα με τα ιδιωτικά πανεπιστήμια φοβούνται οι φοιτητές, με τα φώτα αναμμένα κοιμούνται στο Μαξίμου και όμως τζάμπα καίει η λάμπα στο ΠΑΣΟΚ

Επίσκεψη στη … Θεσσαλονίκη!

Κινδυνεύουμε να «χάσουμε τη μπάλα» γι’ αυτό ας τα δούμε τα θέματα ένα ένα – ένα. Βρίσκεται σε εξέλιξη το θέμα της ψήφισης του νομοσχεδίου για τον γάμο των ομόφυλων ζευγαριών, οι αγρότες έχουν αρχίσει να στήνουν μπλόκα, με προεξάρχουσα τη Θεσσαλία, σε διάφορες περιοχές της χώρας – και σκοπεύουν να … «επισκεφτούν» και την Agrotica στη Θεσσαλονίκη!

Ολο χαρά…

Επίσης οι … «ληστές» των φοιτητικών καταλήψεων σήμερα το μεσημέρι σκοπεύουν το μεσημέρι να βγουν στους δρόμους και να … «πανηγυρίσουν» όλο χαρά για το νομοσχέδιο των «μη κρατικών» πανεπιστημίων! Για μία ακόμη φορά. Δεν τα λες και λίγα – γι΄ αυτό κι ότι ώρα περάσεις από το Μέγαρο Μαξίμου βλέπεις αναμμένα φώτα! Εχουν εξαντληθεί οι άνθρωποι….

Τα βλέπει!

Χθες όμως ο πρωθυπουργός κ. Κυριάκος Μητσοτάκης πηγαίνοντας για τα εγκαίνια της εθνικής οδού Ακτίου – Αμβρακίας, έκανε μία παράκαμψη και επισκέφτηκε το μπλόκο της … Βόνιτσας, όπου και είχε μία σύντομη συνομιλία με τους αγρότες. Η αλήθεια είναι πως δεν τους έκανε σοφότερους και νομίζω πως δεν πείστηκαν να αποχωρήσουν. Η εικόνα όμως προέκυψε – ο άνθρωπος που σκύβει στα προβλήματα των πολιτών. Εχω όμως την εντύπωση – παρόμοια με αυτή των πολιτών… – πως απλώς σκύβει και τα βλέπει!

Παρήλθαν

Την ίδια στιγμή ο κυβερνητικός εκπρόσωπος κ. Παύλος Μαρινάκης έστειλε το μήνυμα πως «οι εποχές που αυτοί που ανέβαιναν στα τρακτέρ, αυτοί που κλείνανε πανεπιστήμια, αυτοί που κλείνανε δρόμους και νόμιζαν ότι είναι επαναστάτες, ενώ στην πραγματικότητα δεν είχαν κανένα αίτημα, έχουν περάσει»!

Ο κ. Μιχ. Χρυσοχοΐδης

Καταλάβατε τώρα γιατί συμμετείχε ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη κ. Μιχάλης Χρυσοχοϊδης στη σύσκεψη του Μεγάρου Μαξίμου το βράδυ της Κυριακής. Και έκανε και έμμεση χρήση του κλασικού και αρκούντως πειστικού επιχειρήματος: 41%….

Περισσότεροι;

Κι ενώ οι αγρότες παραμένουν στα ανά τη χώρα μπλόκα – τα οποία και αυξάνονται – οι φοιτητές έχουν βάλει «στοίχημα» οι σημερινές τους κινητοποιήσεις να είναι μαζικότερες των τριών προηγουμένων. Αν κρίνω από τις συνελεύσεις είναι πιθανό να το κερδίσουν το στοίχημα. Κι έτσι θα πάει η κατάσταση μέχρι το τέλος του Φεβρουαρίου που το σχετικό νομοσχέδιο πρόκειται να ψηφιστεί από την Βουλή. Πάντως ο κ. Νίκος Ανδρουλάκης τάχθηκε κατά των καταλήψεων ή για να είμαι ακριβής είπε πως το κόμμα του δεν στηρίζει όλες τις καταλήψεις. Δεν γνωρίζω αν στηρίζει κάποιες και ποιες είναι αυτές!

Αδράνεια

Αλλά μιας και «ήρθα» στη Χαριλάου Τρικούπη θέλω να σας ενημερώσω ότι η εμφανιζόμενη «αδράνεια» της ηγεσίας του ΠΑΣΟΚ/ΚΙΝΑΛ δεν είναι προϊόν ψυχραιμίας και αυτοκυριαρχίας, αλλά ακριβώς το αντίθετο – έτσι μου λένε. Είναι αποτέλεσμα αδυναμίας στην αντιμετώπιση πολλών – και μεγάλων – προβλημάτων….

Διχασμός;

Πρωτίστως ο κ. Ανδρουλάκης έχει να διαχειριστεί την διαφωνία πολύ μεγάλου τμήματος της κοινοβουλευτικής του ομάδας. Υπάρχει κίνδυνος στην ψηφοφορία το κόμμα να «κοπεί» ακόμη και στη μέση! Και φαίνεται πως το πρόβλημα δεν είναι διαχειρίσιμο!

Εκτός Αττικής

Οι περισσότεροι βουλευτές του εκλέγονται εκτός Αττικής κι ως εκ τούτου είναι ευάλωτοι στις πιέσεις των κατά τόπους μητροπολιτών κι ενός συντηρητικού στρώματος των ψηφοφόρων. Δεν φέρονται διατεθειμένοι να «παίξουν» την πολιτική τους καριέρα «κορώνα γράμματα»….

Επίθεση!

Επίσης η νέα επιχείρηση διεμβολισμού του κόμματος από τον κ. Μητσοτάκη είναι εμφανής. Ανοιξε νέος γύρος με την προσχώρηση της κυρίας Εύης Χριστοφιλοπούλου στη Νέα Δημοκρατία. Και χθες υπήρξαν και οι πρώτες αψιμαχίες. Αλλά και η περίπτωση του πρώην υπουργού Ανδρέα Λοβέρδου δεν πρέπει να υποτιμάται, διότι ότι ποσοστό αποσπάσει, θα το έχει χάσει η Χαριλάου Τρικούπη – ήδη έχουν αρχίσει και κυκλοφορούν διάφορα σενάρια για την εκλογική του κάθοδο!

Δυναμική;

Από την άλλη πλευρά καταγράφεται σε όλες τις δημοσκοπήσεις πως δεν διαθέτει δυναμική. Κι ως εκ τούτου δεν είναι βέβαιο ότι θα κατορθώσει να υποσκελίσει τον ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ, αυτό μου λένε. Σ΄ αυτή την περίπτωση τα πράγματα δεν θα είναι καθόλου εύκολα για την ομάδα του κ. Ανδρουλάκη….

Γκρίνιες

Ηδη έχουν αρχίσει οι γκρίνιες – έτσι λένε – κι από δικούς του ανθρώπους, σκεφτείτε «πιο πέρα» τι γίνεται. Αν μάλιστα ληφθεί υπόψη το γεγονός ότι οι ευρωεκλογές – υπό μία έννοια – αποτελούν «αφετηρία» για τις εθνικές εκλογές, η «εκκίνηση» παίζει πολύ σημαντικό ρόλο!

Ο κ. Αντώνης Σαμαράς

Στην παρούσα συγκυρία όμως το ερώτημα είναι τι είδους πολυγεγονότα μπορεί να παράξει όλη αυτή η αναστάτωση που έχει προκληθεί στο πολιτικό σύστημα ή μάλλον στο κέντρο του πολιτικού συστήματος. Η Νέα Δημοκρατία ως κυβερνών κόμμα βρίσκεται στη πιο δύσκολη θέση. Η πλευρά του πρώην πρωθυπουργού κ. Αντώνη Σαμαρά, παρά τις εμφανείς απώλειες που έχει καταγράψει, παραμένει συγκροτημένη και θα προσέλθει για να καταψηφίσει – κι ο επικεφαλής της σκοπεύει να μιλήσει εκείνη την ημέρα!

«Συμπαγές»

Ετσι στην διάρκεια της ψηφοφορίας θα καταγραφεί ένα «συμπαγές κατά»! Πρώτη φορά θα του έχει συμβεί αυτό του κ. Μητσοτάκη και θα έχει ενδιαφέρον η … συμπόρευση! Η εν λόγω ομάδα είναι αυτή που διεκδικεί να εκφράσει την «δεξιά ψυχή» της Νέας Δημοκρατίας. Και θα είναι και πρόκριμα για τα ελληνοτουρκικά….

Οι 120

Υπάρχουν βεβαίως κι αυτοί εκ των βουλευτών που θα απέχουν. Όπως δεν είναι σαφής ο αριθμός των βουλευτών που θα έχει απομείνει στον κ. Σαμαρά, εξίσου ασαφής παραμένει και ο αριθμός όσων θα απόσχουν. Στόχος του Μεγάρου Μαξίμου είναι το «υπέρ» να μην έχει λιγότερους από 120 νεοδημοκρατικούς ψήφους….

Την Κυριακή!

Κρίσιμο ρόλο σ΄ αυτή την εκδοχή θα παίξει η προσέλευση των πιστών στην κυριακάτικη λειτουργία στους ανά την χώρα ναούς. Πόσο μαζική θα είναι έναντι των προηγουμένων Κυριακών. Γιατί; Διότι θα διαβαστεί η Εγκύκλιος της Ιεράς Συνόδου σχετικά με το θέμα του γάμου των ομόφυλων ζευγαριών. Πλησιάζοντας δηλαδή προς τις 13 ή 14 Φεβρουαρίου, που το σχετικό νομοσχέδιο θα ψηφιστεί, η πίεση από την πλευρά της Εκκλησίας θα ενταθεί ακόμη περισσότερο!

Ο Μητροπολίτης Πειραιώς

Χθες μιλώντας στον Σκαϊ ο Μητροπολίτης Πειραιώς κ. Σεραφείμ ήταν καταπέλτης – ενδεικτική του κλίματος που επικρατεί σε πολλούς νομούς της χώρας – όχι μόνο χαρακτήρισε «θανάσιμη αμαρτία» την ομοφυλοφιλία, αλλά και τάχθηκε κατά της βάπτισης των παιδιών των ομόφυλων ζευγαριών!

Συνεδριάζουν

Εν τω μεταξύ σήμερα συνεδριάζει – στις 5 το απόγευμα – η Πολιτική Γραμματεία του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ. Στην ημερήσια ατζέντα είναι τα του συνεδρίου, οι σχετικές καμπάνιες που θα ξεκινήσουν, μάλλον σύντομα, και φυσικά τα διάφορα θέματα της συγκυρίας. Νομίζω πως τα ευκολότερα θέματα είναι αυτά που αφορούν στο συνέδριο. Στα θέματα της συγκυρίας, έ, όσο νάναι οι εκτιμήσεις μπορεί να είναι και αποκλίνουσες σε κάποια από αυτά. Γενικότερα πάντως υπάρχει μία αισιοδοξία από τις περιοδείες των κεντρικών στελεχών της Κουμουνδούρου….

«Ακήρυχτος»

Θέλω πάντως να σας επισημάνω ότι μεταξύ της «Νέας Αριστεράς» και του ΚΚΕ υπάρχει ένας «ακήρυχτος πόλεμος»! Γιατί; Διότι οι «11» που πλέον συγκροτούνται σε κόμμα θεωρούν ότι η άνοδος του ΚΚΕ προέρχεται από ψηφοφόρους του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ που «ανήκουν» σ΄ αυτούς. Γι΄ αυτό και επιτέθηκαν στο ΚΚΕ σχετικά με την θέση του στο θέμα του γάμου!

«Επαναπατρισμός»

Δεδομένης μάλιστα, σύμφωνα με τις τελευταίες έρευνες, της δυσαρέσκειας της εκλογικής βάσης του ΚΚΕ για την θέση του κόμματος στο συγκεκριμένο θέμα, δεν αποκλείεται να αρχίσει ένας … «επαναπατρισμός» πρώην ψηφοφόρων του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ προς τη «Νέα Αριστερά». Δηλαδή ο νέος σχηματισμός να αρχίσει να βελτιώνει τα ποσοστά του. Μία τέτοια τάση τελευταία έγινε εμφανής…

Sports in

Άγριο ξύλο μεταξύ οπαδών πριν το Τζένοα – Κάλιαρι (vid)

Ακόμα ένα περιστατικό οπαδικής βίας έρχεται να ταράξει την Ιταλία.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τρίτη 30 Απριλίου 2024