Slots προσγείωσης και απογείωσης στα μικρά αεροσκάφη στα αεροδρόμια του Νοτίου Αιγαίου, ζητάει η Περιφέρεια
Την παρέμβαση του Υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών, ως εποπτεύουσας αρχής του Εθνικού Οργανισμού Συντονισμού Πτήσεων (ΕΟΣΠ), για την παραχώρηση slots προσγείωσης και απογείωσης των μικρών αεροσκαφών στα αεροδρόμια Ρόδου, Πάρου, Μυκόνου, Σαντορίνης, Ηρακλείου και Χανίων ζητά ο Περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου.
Να δοθούν slots προσγείωσης και απογείωσης στα μικρά αεροσκάφη στα αεροδρόμια του Νοτίου Αιγαίου, ζητά το Περιφερειακό Συμβούλιο Νοτίου Αιγαίου από τον Υπουργό Υποδομών και Μεταφορών.
Σε επιστολή του, ο Περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου Γιώργος Χατζημάρκος επισημαίνει την κρίσιμης σημασίας συμβολή της αεροπορικής ενδοσυγκοινωνίας των νησιών, ακόμη και κατά τους χειμερινούς μήνες
Η ανακοίνωση της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου αναφέρει μεταξύ άλλων: «Την παρέμβαση του Υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών, ως εποπτεύουσας αρχής του Εθνικού Οργανισμού Συντονισμού Πτήσεων (ΕΟΣΠ), για την παραχώρηση slots προσγείωσης και απογείωσης των μικρών αεροσκαφών στα αεροδρόμια Ρόδου, Πάρου, Μυκόνου, Σαντορίνης, Ηρακλείου και Χανίων ζητά ο Περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου, Γιώργος Χατζημάρκος, με επιστολή του προς τον Υπουργό Υποδομών & Μεταφορών, Κώστα Καραμανλή, μετά και την ομόφωνη απόφαση του Περιφερειακού Συμβουλίου Νοτίου Αιγαίου.
Επιστολή του Περιφερειάρχη Νοτίου Αιγαίου
Ωστόσο, έχει προκύψει σοβαρό ζήτημα διάθεσης, κατά τους καλοκαιρινούς μήνες, slots προσγείωσης και απογείωσης των μικρών αεροσκαφών εταιρίας – όπως υποστηρίζει η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου- , στα αεροδρόμια Ρόδου, Πάρου, Μυκόνου, Σαντορίνης, Ηρακλείου και Χανίων, επειδή στον Εθνικό Οργανισμό Συντονισμού Πτήσεων, δεν είχε προκύψει μέχρι σήμερα ανάλογο ζήτημα, ώστε να ληφθεί μέριμνα για τις πτήσεις με τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά αυτών των αεροσκαφών.
Κατόπιν αυτών και προκειμένου η αεροπορική εταιρεία να συνεχίσει απρόσκοπτα τις πτήσεις της και την κρίσιμης σημασίας εξυπηρέτηση των νησιών του Νοτίου Αιγαίου, ο Περιφερειάρχης ζητά από τον Υπουργό Υποδομών και Μεταφορών να μεριμνήσει το Υπουργείο, ως εποπτεύουσα αρχή του ΕΟΣΠ, για την θέσπιση δυνατότητας συντονισμού VFR Schedule πτήσεων μεταξύ των αεροδρομίων των νησιών της Περιφέρειας , «ώστε τα νησιά μας αλλά και η χώρα μας να μην απωλέσουν μια ακόμη ευκαιρία ανάπτυξης και βελτίωσης του βιοτικού επιπέδου των κατοίκων τους», όπως χαρακτηριστικά καταλήγει στην επιστολή του.
- ΠΑΣΟΚ: Ο Ανδρουλάκης προτείνει όριο θητειών – Η αιχμή για Στουρνάρα και Παναγόπουλο
- Μαύρο Στέμμα: Ναζί, συλλήψεις, ποδολαγνεία, υποκλοπές και τρεις σφαίρες – Όλα τα σκάνδαλα πριν τον Άντριου
- Πρόστιμο στον Παναθηναϊκό και μία αγωνιστική στον Λεσόρ από την Ευρωλίγκα
- Η επόμενη μέρα: «Ο νόμος που πρέπει να εφαρμοστεί» για τον έκπτωτο πρίγκιπα Άντριου, η ικανοποίηση και η χειρότερη κρίση
- Παναγιώτα Θεοδωρακοπούλου: «Πάει, απέθανε η αρχόντισσα»
- Αντιπρόεδρος Ελεγκτών Εναέριας Κυκλοφορίας: Δεν αξιολογούμε τη χθεσινή τεχνική βλάβη σαν μικρό συμβάν
- Ρούλα Πισπιρίγκου: Αναβλήθηκε για τέλος του έτους η δίκη των θανάτων Μαλένας και Ίριδας
- Σίφνος: Πρώτη επιλογή μεταξύ των προορισμών που θα είναι ελκυστικοί για τους Αυστραλούς το 2026
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Παρασκευή 20.02.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/02/pexels-amel-uzunovic-440739273-35451634-1-315x220.jpg)
















































































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442