Έλον Μασκ: Δεν θα προσφέρουμε για πάντα τζάμπα δορυφορικό Διαδίκτυο στην Ουκρανία
H SpaceX πληρώνει σχεδόν 20 εκατ. δολάρια το μήνα και ζητά τώρα από το Πεντάγωνο να καλύπτει τα έξοδα.
Η SpaceX δεν μπορεί να προσφέρει «επ΄αόριστον» δωρεάν διαδικτυακή πρόσβαση στην ουκρανική κυβέρνηση, δηλώνει ο Έλον Μασκ μετά την αποκάλυψη ότι η εταιρεία του ζήτησε από το Πεντάγωνο να καλύψει το κόστος για τη δορυφορική υπηρεσία Starlink.
«H SpaceΧ δεν ζητά να αποζημιωθεί για προηγούμενα κόστη, δεν μπορεί όμως και να χρηματοδοτεί το υφιστάμενο σύστημα επ’ αόριστον *και* και στείλει χιλιάδες ακόμα τερματικά με χρήση δεδομένων 100 φορές μεγαλύτερη από ό,τι στο τυπικό νοικοκυριό. Δεν είναι λογικό» τιτίβισε ο δισεκατομμυριούχος.
Η SpaceX, είπε, δαπάνησε περίπου 80 εκατομμύρια δολάρια για να ενεργοποιήσει το Starlink στην Ουκρανία και πλέον πληρώνει σχεδόν 20 εκατομμύρια τον μήνα.
Ο Μασκ φαίνεται ότι απαντούσε σε ρεπορτάζ του CNN σύμφωνα με το οποίο η SpaceX έστειλε τον περασμένο μήνα επιστολή στο αμερικανικό υπουργείο Άμυνας προειδοποιώντας ότι θα σταματήσει να χρηματοδοτεί την υπηρεσία στην Ουκρανία εκτός εάν η αμερικανική κυβέρνηση δεχθεί να προσφέρει δεκάδες εκατομμύρια δολάρια τον μήνα.
Από την έναρξη της ρωσικής εισβολής στην Ουκρανία η SpaceX ενεργοποίησε το Starlink στην Ουκρανία και έστειλε χιλιάδες δορυφορικά πιάτα, τα οποία χρησιμοποιούνται για τις επικοινωνίες της κυβέρνησης και των στρατιωτικών δυνάμεων της χώρας.
Αυτή την εβδομάδα, ο αναπληρωτής πρωθυπουργός της Ουκρανίας Μιχαΐλο Φεντόροφ αναγνώρισε ότι το Starlink έχει «ζωτική σημασία» για την Ουκρανία και επέτρεψε την αποκατάσταση των επικοινωνιών σε κρίσιμες υποδομές μετά τους πρόσφατους βομβαρδισμούς με πυραύλους κρουζ.
Προ ημερών όμως ο Μασκ εξόργισε το Κίεβο με την πρότασή του να αναγνωριστεί η ρωσική κυριαρχία στην Κριμαία, να παραμείνει η Ουκρανία ουδέτερη και να διενεργηθούν νέα δημοψηφίσματα στις προσαρτημένες περιοχές υπό την επίβλεψη του ΟΗΕ.
Ο πρόεδρος Βολοντίμιρ Ζελένσκι δεν ήταν ο μόνος που εξέφρασε την ενόχλησή του. Ο απερχόμενος πρεσβευτής της Ουκρανίας στη Γερμανία, Άντριζ Μέλνικ, χρησιμοποίησε βαριές εκφράσεις γράφοντας στο Twitter: «Η πολύ διπλωματική απάντησή μου στον @elonmusk είναι άντε γ….».
Απαντώντας σε ανάρτηση σχετικά με την αντίδραση του πρεσβευτή, ο Μασκ έγραψε «Απλά ακολουθούμε τη σύστασή του».
- Καιρός: Τετραήμερο ουκρανικό ψύχος θα σαρώσει τη χώρα – Η εξέλιξη των χιονοπτώσεων ανά περιοχή
- Εϊναι οι πιπεριές «ασπίδα» για το ανοσοποιητικό μας;
- Ο Τσίπρας στη Θεσσαλονίκη – Η «Ιθάκη» βάζει σε κίνηση Ανδρουλάκη και Φάμελλο
- Λειψυδρία: Ελπιδοφόρα σημάδια από τον Μόρνο μετά τις αυξημένες βροχοπτώσεις και χιονοπτώσεις
- «Τρέλα» η μεταφορά της Ταπισερί της Μπαγιέ για τον Ντέιβιντ Χόκνεϊ
- Τσακωμός: Τέσσερις τρόποι για να τον αποφύγεις στη σχέση
- Η μείωση φόρων αντισταθμίζει στις ΗΠΑ τα οφέλη από τους δασμούς
- Φοινικούντα: «Αν βρουν πάνω σου το όπλο ή σε σπίτι, αμάξι, τελείωσε το παραμύθι»
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις







![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Σάββατο 17.01.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/01/tamara-badran-H94-jtvjess-unsplash-1-315x220.jpg)








































































![Η Σέινμπαουμ ζήτησε από τις ΗΠΑ να μειώσουν την ζήτηση ναρκωτικών ανάμεσα στους νέους [Βίντεο]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/01/sheinbaum321-315x220.jpg)













Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442