Το λάθος που κάνουμε όλοι όταν βράζουμε μακαρόνια – «Θα πρέπει να ντρέπεστε»
«Είναι ψέμα, είναι ανούσιο και όσοι το κάνετε θα πρέπει να ντρέπεστε» λέει Ιταλός σεφ
Τα μακαρόνια αποτελούν λατρεμένο έδεσμα. Απλά και γρήγορα στο μαγείρεμα, μπορούν να αποτελέσουν το κυρίως πιάτο ή να χρησιμοποιηθούν ως συνοδευτικό.
Καλά όλα αυτά, όμως, αλήθεια, πόσοι γνωρίζουν να μαγειρεύουν σωστά μια απλή μακαρονάδα; Υπάρχουν κάποιοι απαράβατοι κανόνες που θα πρέπει να τηρούνται ευλαβικά κατά το βράσιμο των μακαρονιών.
Το μεγαλύτερο λάθος που κάνουμε… όλοι!
Ο Ιταλός σεφ Φάμπιο Βιβιάνι δίνει οδηγίες για το σωστό μαγείρεμα των ζυμαρικών, εστιάζοντας στο μεγαλύτερο λάθος που συνηθίζουν να κάνουν οι άνθρωποι.
«Το πιο ανόητο πράγμα που έχω ακούσει για το μαγείρεμα των μακαρονιών είναι πως πρέπει να ρίχνουμε ελαιόλαδο στο νερό για να μην κολλήσουν. Είναι ψέμα, είναι ανούσιο και όσοι το κάνετε θα πρέπει να ντρέπεστε.
Γιατί θα πρέπει να είστε εκεί και να ανακατεύετε τα ζυμαρικά, κάτι που έτσι κι αλλιώς βοηθά στο να μην κολλήσουν. Αν είναι να βάλετε τα μακαρόνια στο νερό και να πάτε να παίξετε ποδόσφαιρο ή να κάνετε μπάνιο, είναι φυσιολογικό να κολλήσουν. Μην σπαταλάτε όμως άσκοπα καλό ελαιόλαδο για να μην κολλήσουν τα μακαρόνια. Απλά να τα ανακατεύετε, μην είστε τεμπέληδες» λέει χαρακτηριστικά ο 40χρονος σεφ.
Όσο για το αλάτι στα ζυμαρικά, ο σεφ Βιβιάνι, τονίζει: «Το αλάτι είναι εντάξει. Μπορείτε να ρίξετε αλάτι στα ζυμαρικά, από τη στιγμή που δεν τα συνοδεύετε με πολύ πικάντικη ή πολύ αλμυρή σάλτσα. Για παράδειγμα, αν σκοπεύεις να ρίξεις μια σάλτσα τεσσάρων τυριών, τότε δεν χρειάζεται επιπλέον αλάτι γιατί η ίδια η σάλτσα είναι πολύ αλμυρή. Το αλάτι είναι απαραίτητο για τα ζυμαρικά, αλλά με μέτρο».
- Ο τροπικός κυκλώνας Μίτσελ φτάνει στην Αυστραλία με ριπές ανέμου έως 195 χιλιόμετρα την ώρα
- Επιθέσεις σε χωριά στη Νιγηρία – Τρεις νεκροί και περισσότεροι από 50 απαχθέντες
- Έκρηξη σε εργοστάσιο βιοτεχνολογίας στην Κίνα αφήνει πίσω της 7 νεκρούς
- Ισχυρή σεισμική δόνηση στην Κρήτη 4,8 Ρίχτερ
- Πέντε συλλήψεις στο Μιλάνο – Πυροτεχνήματα εναντίον δακρυγόνων, γκλομπ και κανονιού νερού [βίντεο]
- Ευρωπαϊκά μήλα μολυσμένα με κοκτέιλ φυτοφαρμάκων
- Γαλλία, δύο 16χρονοι για να ξαναγίνει μεγάλη
- Η ΕΕ ετοιμάζεται για νέο δάνειο στα εξοπλιστικά μετά την υπερκάλυψη των 150 δισ. ευρώ
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Κυριακή 08.02.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/02/andrea-caramello-z2t4GdXOtE8-unsplash-315x220.jpg)



























![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Σάββατο 07.02.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/02/pexels-laython-photos-214987610-28760144-1-315x220.jpg)







![Πέντε συλλήψεις στο Μιλάνο – Πυροτεχνήματα εναντίον δακρυγόνων, γκλομπ και κανονιού νερού [βίντεο]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/02/2026-02-07T172653Z_1901221379_RC25HJA81YW0_RTRMADP_5_OLYMPICS-2026-PROTEST-315x220.jpg)





































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442