ΗΠΑ: Τέλος οι δασμοί στον ουκρανικό χάλυβα
Το υπουργείο επισημαίνει ότι πολλά ουκρανικά χαλυβουργεία «συνέχισαν να πληρώνουν, να ταΐζουν και ακόμη και να προστατεύουν τους υπαλλήλους τους κατά τη διάρκεια των μαχών».
Οι Ηνωμένες Πολιτείες αποφάσισαν να αναστείλουν τους δασμούς στον ουκρανικό χάλυβα για ένα χρόνο για να στηρίξουν τις εξαγωγές της χώρας που πλήττεται από τη ρωσική εισβολή, ανακοίνωσε σήμερα το αμερικανικό υπουργείο Εμπορίου.
«Η ουκρανική χαλυβουργία είναι ιδιαίτερα σημαντική για την οικονομική ισχύ της χώρας, καθώς απασχολεί 1 στους 13 Ουκρανούς με καλά αμειβόμενες θέσεις εργασίας», ανέφερε σε ανακοίνωσή του το υπουργείο.
«Πληρώνουν και ταΐζουν»
«Ορισμένες από τις μεγαλύτερες κοινότητες χάλυβα της Ουκρανίας έχουν πληγεί περισσότερο από τη βαρβαρότητα του (Βλαντίμιρ) Πούτιν και το χαλυβουργείο της Μαριούπολης έχει γίνει σύμβολο της αποφασιστικότητας της Ουκρανίας να αντισταθεί στην επιθετικότητα της Ρωσίας», πρόσθεσε.
Το υπουργείο επισημαίνει ότι πολλά ουκρανικά χαλυβουργεία «συνέχισαν να πληρώνουν, να ταΐζουν και ακόμη και να προστατεύουν τους υπαλλήλους τους κατά τη διάρκεια των μαχών».
Απαραίτητες οι εξαγωγές
Καθώς ορισμένα ουκρανικά εργοστάσια έχουν ξαναρχίσει την παραγωγή, η υποστήριξη των εξαγωγών τους είναι απαραίτητη για τη διατήρηση μιας από τις πιο σημαντικές βιομηχανίες της Ουκρανίας, εκτιμά η αμερικανική κυβέρνηση Μπάιντεν.
«Δεν μπορούμε απλώς να θαυμάζουμε το θάρρος και το πνεύμα του ουκρανικού λαού», δήλωσε η υπουργός Εμπορίου των ΗΠΑ Τζίνα Ραϊμόντο στην ανακοίνωσή της.
Υποστήριξη
«Πρέπει να το υποστηρίξουμε και να υποστηρίξουμε μια από τις πιο σημαντικές βιομηχανίες για την οικονομική ευημερία της Ουκρανίας».
«Η σημερινή ανακοίνωση είναι ένα μήνυμα προς τον λαό της Ουκρανίας ότι είμαστε αποφασισμένοι να τον βοηθήσουμε να ευδοκιμήσει απέναντι στην επιθετικότητα του (Βλαντίμιρ) Πούτιν», συμπλήρωσε.
- Ο Ολυμπιακός, η «χρυσή» Εθνική και τα φοβερά επιτεύγματα – Ποια είναι η κορυφαία πολίστρια στον κόσμο, Φωτεινή Τριχά (vids)
- Κλόντια Σίφερ: Αποχαιρετά τη Μπαρντό με φωτογραφίες που μοιάζουν σαν 2 σταγόνες νερό
- Ραγδαία αύξηση γρίπης και ιώσεων στα παιδιατρικά νοσοκομεία
- Το Trophy Tour έρχεται στον Πειραιά ενόψει του Betsson Super Cup
- Η μέρα που άλλαξαν τα πάντα: Σαν σήμερα ο Μίκαελ Σουμάχερ τραυματίστηκε σοβαρά στις Άλπεις
- Φεμινιστική απεργία
- Οι ελπίδες και τα χρήματα για να εντοπιστεί η πτήση MH370 – «Δεν το κάνουν για τα λεφτά»
- Οικονομικό βαρόμετρο ΒΕΘ: Η ακρίβεια ταλανίζει τους βιοτέχνες – Δυσοίωνα στοιχεία
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Δευτέρα 29.12.2025]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2025/12/ken-cheung-yHST1WmTqzI-unsplash-315x220.jpg)
















































































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442