Ιράν – Συμφώνησε να επιστρέψει στο τραπέζι των συνομιλιών για το πυρηνικό πρόγραμμα
Οι συνομιλίες θα συνεχιστούν πριν το τέλος του Νοεμβρίου, λέει ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών Αλί Μπαγκερί Κάνι
Το Ιράν θα συνεχίσει τις συνομιλίες με έξι παγκόσμιες δυνάμεις πριν από τα τέλη Νοεμβρίου, δήλωσε ο κορυφαίος διαπραγματευτής του την Τετάρτη, επιδιώκοντας να αναβιώσει την πυρηνική συμφωνία του 2015 που ήρε τις κυρώσεις στην Ισλαμική Δημοκρατία με αντάλλαγμα τον περιορισμό του πυρηνικού του προγράμματος.
«Είχαμε έναν πολύ σοβαρό και εποικοδομητικό διάλογο με τον Enrique Mora @enriquemora_ σχετικά με τα στοιχεία που είναι απαραίτητα για επιτυχημένες διαπραγματεύσεις. Συμφωνούμε να ξεκινήσουμε τις διαπραγματεύσεις πριν από τα τέλη Νοεμβρίου», έγραψε στο Twitter ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών Αλί Μπαγκερί Κάνι μετά από συναντήσεις με αξιωματούχους της ΕΕ στις Βρυξέλλες.
had a very serious & constructive dialogue with @enriquemora_ on the essential elements for successful negotiations.
We agree to start negotiations before the end of November. Exact date would be announced in the course of the next week. https://t.co/0A7BOPZh8f— علی باقریکنی (@Bagheri_Kani) October 27, 2021
Μακριά ακόμη από επίτευξη συμφωνίας
Αλλά μια συμφωνία είναι ακόμη πολύ μακριά, προειδοποιούν οι ειδικοί, εάν πραγματικά είναι πλέον εφικτή μια συμφωνία
Η ανακοίνωση ήρθε εν μέσω αυξανόμενων εντάσεων μεταξύ του Ιράν και της Δύσης, καθώς η Τεχεράνη εντείνει την πυρηνική δραστηριότητα κατά παράβαση των παραμέτρων της συμφωνίας.
Η κυβέρνηση του Ιράν επιμένει ότι οι εξελίξεις είναι για ειρηνικούς σκοπούς, αλλά ο γενικός διευθυντής του Οργανισμού Ατομικής Ενέργειας του ΟΗΕ, Ραφαέλ Γκρόσι, δήλωσε στα τέλη Οκτωβρίου ότι το Ιράν «σε λίγους μήνες» έχει αρκετό υλικό για την κατασκευή πυρηνικής βόμβας.
- Συναγερμός για κυβερνοεπιθέσεις σε τράπεζες ως αντίποινα για τον ηλεκτρονικό πόλεμο στην Τεχεράνη
- ΠΑΣΟΚ: Δικαίωση για τα θύματα και όλους τους δημοκράτες η απόφαση για τη Χρυσή Αυγή
- Τέλος στην περιπέτεια του Γιασικεβίτσιους – Έφυγε από το Ντουμπάι
- Χρυσή Αυγή: «Μία ιστορική μέρα, μία μεγάλη νίκη για την κοινωνία μας» – Μάγδα Φύσσα για την απόφαση του Εφετείου
- Ένας στους πέντε Ευρωπαίους θεωρεί τις ΗΠΑ «απειλή»: Μήπως ο Τραμπ σπρώχνει την ΕΕ στην αγκαλιά της Κίνας;
- Ιωάννινα: Τρύπα σε δρόμο «κατάπιε» όχημα καθαριότητας
- Ντουμπάι: «Μόλις επιτραπεί θα επαναπατριστούν όλοι οι Έλληνες» – Ο Γιάννης Λοβέρδος για τους εγκλωβισμένους
- Το «τρομακτικό» πρόγραμμα της Νιούκαστλ: Δίνει 6 σπουδαία ματς σε 19 μέρες (pic)
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Τετάρτη 04.03.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/03/elen-laureano-aG4jfiaRm7E-unsplash-1-315x220.jpg)












































































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442