Ωστόσο δεν κλείνουν την πόρτα στη διπλωματία

Οι ΗΠΑ προειδοποίησαν εκ νέου σήμερα ότι είναι έτοιμες να λάβουν «άλλα μέτρα» αν αποτύχουν οι διαπραγματεύσεις για τη διάσωση της συμφωνίας του ιρανικού πυρηνικού προγράμματος, χωρίς ωστόσο να κλείνουν την πόρτα στη διπλωματία.

Παράλληλα, ο κορυφαίος Αμερικανός απεσταλμένος για το Ιράν Ρομπ Μάλεϊ προειδοποίησε ότι οι προσπάθειες για τη συνέχιση της συμμόρφωσης προς τη συμφωνία του 2015 για το ιρανικό πυρηνικό πρόγραμμα βρίσκονται τώρα σε «κρίσιμη φάση», λέγοντας ότι οι λόγοι της Τεχεράνης για να μην επαναληφθούν οι συνομιλίες, εξαντλούνται.

«Άλλες επιλογές»

Μετά την περιοδεία μιας εβδομάδας στον Κόλπο και στην Ευρώπη, ο Ρομπ Μάλεϊ επανέλαβε ότι η Ουάσινγκτον έχει «άλλες επιλογές» για να εμποδίσει την Τεχεράνη να έχει πρόσβαση στο ατομικό όπλο – προειδοποίηση που ήδη διατυπώθηκε στα μέσα Οκτωβρίου από τον Αμερικανό υπουργό Εξωτερικών Άντονι Μπλίνκεν, ο οποίος είχε αφήσει εμμέσως να πλανάται η στρατιωτική απειλή.

«Θα συνεχίσουμε να πιέζουμε για τη διπλωματία ακόμη και αν λάβουμε άλλα μέτρα, αν βρεθούμε σε μια κατάσταση όπου αυτό είναι απαραίτητο», είπε ο Ρομπ Μάλεϊ σε δημοσιογράφους.

Πρόσθεσε ότι η κυβέρνηση του Τζο Μπάιντεν συνεχίζει να πιστεύει ότι το πρόβλημα αυτό δεν μπορεί να «λυθεί παρά μόνο διπλωματικά».

«Δεν θα κλείσουμε ποτέ την πόρτα στη διπλωματία», επέμεινε.

Ακολουθήστε το in.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο in.gr