Η Microsoft ανακοίνωσε ότι σταματά τη λειτουργία της πλατφόρμας κοινωνικής δικτύωσης LinkedIn στην Κίνα αφού, όπως αναφέρει, «το να συμμορφωθείς με τα όσα ορίζει το κινεζικό κράτος αποτελεί ιδιαίτερη πρόκληση».
Όπως σημειώνει το βρετανικό δίκτυο BBC η απόφαση της αμερικανικής εταιρείας ήρθε αφού η ιστοσελίδα επαγγελματικής δικτύωσης κλήθηκε να δικαιολογήσει το μπλοκάρισμα προφίλ που ανήκαν σε δημοσιογράφους.
Η Microsoft θα λανσάρει μία νέα έκδοση της πλατφόρμας, προσανατολισμένης αποκλειστικά στον τομέα της εργασίας, με την ονομασία InJobs, αργότερα εντός του 2021. Σε αυτή την έκδοση δεν θα υπάρχει η διάσταση της «κοινωνικής δικτύωσης» και η δυνατότητα ανάρτησης ή διαμοιρασμού άρθρων.
Ο κατευνασμός και η πράξη υποταγής
Το LinkedIn υπήρξε για μία περίοδο το μόνο μεγάλο Δυτικό μέσο κοινωνικής δικτύωσης που λειτουργούσε στην Κίνα. Όταν ξεκίνησε την παρουσία του εκεί το 2014 είχε συμφωνηθεί να εφαρμόζει τις προϋποθέσεις λειτουργίας που έθετε η κινεζική κυβέρνηση ενώ παράλληλα η εταιρεία είχε δώσει την «υπόσχεση» για διαφάνεια του τρόπου που θα επιχειρεί στη χώρα, ενώ είχε διαφωνήσει με την κυβερνητική λογοκρισία.
Πρόσφατα, το LinkedIn έβαλε σε «μαύρη λίστα» σειρά λογαριασμών δημοσιογράφων που για διάφορους λόγους είχαν δυσαρεστήσει την κινεζική κυβέρνηση. Ένας από αυτούς ήταν και ο λογαριασμός του Γκρεγκ Μπρούνο, ο οποίος έχει γράψει βιβλίο σχετικά με την κινεζική μεταχείριση προσφύγων από το Θιβέτ.
Ο ίδιος είχε δηλώσει στην ιστοσελίδα Verdict ότι δεν τον εξέπληξε το γεγονός ότι αυτά που έγραφε δεν άρεσαν στο Κομμουνιστικό Κόμμα της Κίνας, αλλά ότι ήταν «αναστατωμένος από το γεγονός ότι μία αμερικανική τεχνολογική εταιρείας υποχώρησε στις απαιτήσεις μίας ξένης κυβέρνησης».
Μάλιστα, ο Αμερικανός γερουσιαστής Ρικ Σκοτ σε επιστολή του προς τους επικεφαλής του LinkedIn, Ράιαν Ροσλάνσκι, και της Microsoft, Σάτια Ναντέλα, αποκαλούσε την κίνηση αυτή «κατευνασμό και μία πράξη υποταγής στην κομμουνιστική Κίνα».
Η Γυναίκα της Ζάκυθος και άλλες αιώνιες μνήμες είναι ένα ποιητικό έργο που ο Σολωμός δεν τελείωσε ποτέ - όπως δεν τελείωσε ποτέ τα περισσότερα έργα του.
Η ταινία, που ολοκληρώθηκε πρόσφατα έπειτα από τρία χρόνια παραγωγής φέρνει και πάλι στο προσκήνιο το πιο κρίσιμο ζήτημα του καιρού μας: την κλιματική κρίση. Το Mankind’s Folly έρχεται στον κινηματογράφο Δαναό για δύο μόνο προβολές το Σάββατο 17 & την Κυριακή 18 Ιανουαρίου.
Μυστικά, σχέσεις και συγκρούσεις ξεδιπλώνονται μέσα από τις ζωές τριών ανθρώπων που προσπαθούν να σταθούν ο ένας απέναντι στον άλλον και τελικά απέναντι στον ίδιο τους τον εαυτό.
Σύνταξη
WIDGET ΡΟΗΣ ΕΙΔΗΣΕΩΝΗ ροή ειδήσεων του in.gr στο site σας