Το Ιράν δηλώνει ότι εκτελεί τις ποινές που επιβλήθηκαν στους συλληφθέντες για τις διαδηλώσεις το Ιανουαρίου
Την περασμένη εβδομάδα, το Ιράν εκτέλεσε τρεις καταδικασθέντες για τον φόνο δύο αστυνομικών στη διάρκεια των διαδηλώσεων
Οι υποθέσεις των ατόμων που συνελήφθησαν για τις διαδηλώσεις που σημειώθηκαν νωρίτερα φέτος στο Ιράν έχουν εκδικαστεί, δήλωσε σήμερα ο πρώτος αναπληρωτής επικεφαλής του δικαστικού σώματος της χώρας, ο Χαμζέχ Χαλιλί, με τις υποθέσεις στις οποίες εκδόθηκε τελική απόφαση αυτή να εφαρμόζεται τώρα.
Αντικυβερνητικές διαδηλώσεις σε πανεθνικό επίπεδο είχαν συγκλονίσει το Ιράν τον Ιανουάριο, με την καταστολή τους να θεωρείται η σφοδρότερη στην ιστορία της Ισλαμικής Δημοκρατίας.
Η καταστολή αυτή αποτέλεσε μία από τις αφορμές στην επίθεση και την εμπλοκή των ΗΠΑ στο Ιράν, και του πολέμου που έχει ξεσπάσει μετά από αυτές.
Islamic Republic security forces firing on Iranian protesters during January 2026 protests#IranProtests pic.twitter.com/ROqSKlP6Lw
— حافظه تاریخی (@hafezeh_tarikhi) January 10, 2026
«Καμία επιοίκια»
«Οι υποθέσεις τρομοκρατικών στοιχείων και ταραχοποιών του Ιανουαρίου έχουν διεκπεραιωθεί. Κάποιες οδήγησαν στην έκδοση τελικών αποφάσεων και εφαρμόζονται τώρα. Σε κάποιες υποθέσεις έχουν ήδη εφαρμοστεί οι αποφάσεις τις τελευταίες λίγες μέρες, κάτι το οποίο θα αναφερθεί. Καμία επιείκεια δεν θα εφαρμοστεί στους καταδικασθέντες σε αυτές τις υποθέσεις», σημείωσε ο Χαλιλί, σύμφωνα με το μέσο του δικαστικού σώματος Mizan.
Iran on Thursday executed three individuals in connection to the nationwide January protests, accusing them of killing government personnel on behalf of Israel – State media
Among them was a an 19-year-old national team wrestler, Saleh Mohammadi, who was sentenced last month pic.twitter.com/UkblMpDF9P
— The New Region (@thenewregion) March 19, 2026
Την περασμένη εβδομάδα, το Ιράν εκτέλεσε τρεις καταδικασθέντες για τον φόνο δύο αστυνομικών στη διάρκεια των διαδηλώσεων νωρίτερα φέτος, εγείροντας ανησυχίες ανάμεσα στις οργανώσεις προάσπισης των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, όπως η Hengaw, ότι η Τεχεράνη εντείνει τις εκτελέσεις κατά πολιτικών κρατουμένων και διαδηλωτών εν μέσω αυξανόμενων στρατιωτικών και διεθνών πιέσεων.
Ο Χαλιλί πρόσθεσε ότι το δικαστικό σώμα δεν θα δείξει καμία επιείκεια προς αυτούς, που χαρακτήρισε «μισθοφόρους, προδότες, που συνεργάζονται με τον εχθρό», ενώ εκατοντάδες άνθρωποι έχουν συλληφθεί στη διάρκεια αυτού του μήνα από τότε που άρχισε ο πόλεμος με το Ισραήλ και τις ΗΠΑ.
- Εκρήξεις στο Ιράν στην παράκτια πόλη – λιμάνι του Μπάνταρ Αμπάς και στην νήσο Κεσμ
- Φωτιά σε κάδους στη λεωφόρο Αλεξάνδρας – Διακόπηκε για λίγο η κυκλοφορία
- Δήμαρχος Ηρακλείου: «Ξεπερασμένο το Γεντί Κουλέ για τον ΟΦΗ – Χρειάζεται γήπεδο σε ικανή έκταση»
- Ο Τραμπ μελετά να ξεκινήσει ξανά το Σχέδιο Ελευθερία – Οι χώρες του Κόλπου επιτρέπουν τη χρήση βάσεών τους
- Fuel Pass: Ο «κουμπαράς» των 50 ευρώ που σε αξία καυσίμου δεν καλύπτει ούτε το μισό ποσό
- LIVE: Κρίσταλ Πάλας – Σαχτάρ Ντόνετσκ
- LIVE: Στρασβούργο – Ράγιο Βαγιεκάνο
- Ρίτας – Τενερίφη 87-69: Οι Λιθουανοί έκαναν… πάρτι και προκρίθηκαν στον τελικό του BCL
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις







![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Πέμπτη 07.05.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/05/pexels-juliano-ferreira-102048601-9466837-315x220.jpg)



































































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442