Κυριακή 19 Ιουλίου 2026
weather-icon 33o
Αλλαγές στη Γραμμή 3 του Μετρό: Πέντε σταθμοί θα κλείνουν νωρίτερα από την Κυριακή

Αλλαγές στη Γραμμή 3 του Μετρό: Πέντε σταθμοί θα κλείνουν νωρίτερα από την Κυριακή

Σε ισχύ νέες κυκλοφοριακές ρυθμίσεις λόγω έργων αντικατάστασης σιδηροτροχιών – Πώς θα εξυπηρετούνται οι επιβάτες και τι αλλάζει στα δρομολόγια του Μετρό προς το Αεροδρόμιο

Ανακαλύψτε περισσότερα άρθρα στα αποτελέσματα αναζήτησης

Προσθήκη του in.gr στην Google

Σύμφωνα με τη ΣΤΑΣΥ, από την Κυριακή και κάθε εβδομάδα από Κυριακή έως Πέμπτη, οι σταθμοί του Μετρό Ευαγγελισμός, Μέγαρο Μουσικής, Αμπελόκηποι, Πανόρμου και Κατεχάκη θα ολοκληρώνουν τη λειτουργία τους στις 21:40, περίπου δυόμισι ώρες νωρίτερα από το συνηθισμένο ωράριο.

Κατά τη διάρκεια των εργασιών, η κυκλοφορία των συρμών θα πραγματοποιείται στα τμήματα «Δημοτικό Θέατρο – Σύνταγμα» και «Εθνική Άμυνα – Δουκίσσης Πλακεντίας – Αεροδρόμιο», με τους επιβάτες να καλούνται να προγραμματίζουν έγκαιρα τις μετακινήσεις τους.

Μετρό: Οι τελευταίες αναχωρήσεις

Οι τελευταίοι συρμοί με κατεύθυνση προς Δουκίσσης Πλακεντίας θα αναχωρούν:

  • από το Δημοτικό Θέατρο στις 21:05
  • από το Σύνταγμα στις 21:30
  • από τον Ευαγγελισμό στις 21:32
  • από το Μέγαρο Μουσικής στις 21:33
  • από τους Αμπελόκηπους στις 21:35
  • από το Πανόρμου στις 21:37
  • από την Κατεχάκη στις 21:39

Αντίστοιχα, οι τελευταίες αναχωρήσεις προς Δημοτικό Θέατρο θα πραγματοποιούνται:

  • από τη Δουκίσσης Πλακεντίας στις 21:30
  • από την Εθνική Άμυνα στις 21:38
  • από την Κατεχάκη στις 21:40
  • από το Πανόρμου στις 21:42
  • από τους Αμπελόκηπους στις 21:44
  • από το Μέγαρο Μουσικής στις 21:46
  • από τον Ευαγγελισμό στις 21:47

Τι αλλάζει στα δρομολόγια του Αεροδρομίου

Μετά τις 21:40, οι συρμοί με προορισμό το Αεροδρόμιο θα ξεκινούν από τον σταθμό Εθνική Άμυνα, ενώ τα δρομολόγια που προέρχονται από το Αεροδρόμιο θα τερματίζουν επίσης στον ίδιο σταθμό.

Οι αναχωρήσεις από την Εθνική Άμυνα προς το Αεροδρόμιο θα πραγματοποιούνται στις 22:17, 22:54 και 23:30, ενώ από το Αεροδρόμιο προς την Εθνική Άμυνα στις 21:46, 22:22, 22:58 και 23:34.

Νέα προσωρινή λεωφορειακή γραμμή Χ22

Για την εξυπηρέτηση των επιβατών, ο ΟΑΣΑ θέτει σε λειτουργία την προσωρινή λεωφορειακή γραμμή Χ22 «Στ. Μετρό Σύνταγμα – Στ. Μετρό Εθνική Άμυνα», η οποία θα εκτελεί δρομολόγια από Κυριακή έως Πέμπτη, μεταξύ 21:40 και της λήξης της κυκλοφορίας του Μετρό.

Η γραμμή θα εξυπηρετεί διαδοχικά τους σταθμούς Σύνταγμα, Ευαγγελισμός, Μέγαρο Μουσικής, Αμπελόκηποι, Πανόρμου, Κατεχάκη και Εθνική Άμυνα, καλύπτοντας το τμήμα που επηρεάζεται από τις εργασίες.

Η ΣΤΑΣΥ επισημαίνει ότι οι προσωρινές ρυθμίσεις είναι αναγκαίες για την ολοκλήρωση των τεχνικών παρεμβάσεων, με στόχο την αναβάθμιση της ασφάλειας, της αξιοπιστίας και της ποιότητας των μετακινήσεων στο δίκτυο του Μετρό.

Σχόλια
Γράψτε το σχόλιό σας
0 /50
0 /2000

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Προσθήκη του in.gr στην Google

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ALTER EGO MEDIA A.E.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΚΕΦΟΔΕ ΑΤΤΙΚΗΣ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: [email protected], Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Κυριακή 19 Ιουλίου 2026
Cookies