Κλιματική αλλαγή – Επηρεάζονται όλες οι ήπειροι και τα συστήματα
Οι επιπτώσεις της κλιματικής αλλαγής ενδέχεται να επηρεάζουν ήδη το 85% του παγκόσμιου πληθυσμού, σύμφωνα με την ανάλυση δεκάδων χιλιάδων μελετών που δόθηκε στη δημοσιότητα.
Οι επιπτώσεις της κλιματικής αλλαγής ενδέχεται να επηρεάζουν ήδη το 85% του παγκόσμιου πληθυσμού, σύμφωνα με την ανάλυση δεκάδων χιλιάδων μελετών που δόθηκε σήμερα στη δημοσιότητα.
Μια ομάδα επιστημόνων ανέλυσε εξονυχιστικά, με τη βοήθεια υπολογιστικών συστημάτων, περίπου 100.000 μελέτες που δημοσιεύτηκαν από το 1951 μέχρι το 2018 και αναφέρονταν στις επιπτώσεις της υπερθέρμανσης του πλανήτη.
«Διαθέτουμε συντριπτικές αποδείξεις ότι η κλιματική αλλαγή επηρεάζει όλες τις ηπείρους, όλα τα συστήματα», ανέφερε ο συγγραφέας της μελέτης, Μαξ Κάλαχαν, στο Γαλλικό Πρακτορείο.
Καταστρέφεται το 80% του πλανήτη
Ο Κάλαχαν και οι επιστήμονες του Ερευνητικού Ινστιτούτου Mercator, που εδρεύει στο Βερολίνο, χαρτογράφησαν αυτές τις επιπτώσεις.
Από την ανάλυσή τους προέκυψε ότι οι έρευνες που προβλέπουν αλλαγές στη θερμοκρασία και τις κατακρημνίσεις λόγω της υπερθέρμανσης αφορούν το 80% του πλανήτη, που φιλοξενεί το 85% του παγκόσμιου πληθυσμού.
Ο Κάλαχαν σημείωσε πάντως ότι οι μελέτες καταγράφουν δυσανάλογα τις επιπτώσεις στις πλούσιες χώρες και όχι τόσο αναλυτικά στις φτωχές.
Οι έρευνες για την κλιματική αλλαγή έχουν πολλαπλασιαστεί τα τελευταία χρόνια: από το 1951 μέχρι το 1990 είχαν δημοσιευτεί μόνο 1.500 τέτοιες μελέτες ενώ την τελευταία πενταετία δημοσιεύτηκαν περίπου 75-85.000.
Για πρώτη φορά, η ζωή του Νίκου Ξυλούρη ανεβαίνει στο θεατρικό σανίδι από τη Stages Network και τα Αθηναϊκά Θέατρα, με το έργο Ο Αρχάγγελος της Κρήτης. Έως τις 31 Ιανουαρίου στο θέατρο ΗΒΗ.
Μια από τις πιο ωραίες φωνές της γενιάς της, η Βιολέτα Ίκαρη επιστρέφει στη δισκογραφία με το EP Σύννεφα Μπαλόνια, αλλά και στον Σταυρό του Νότου στις 26 Δεκεμβρίου.
Φροίξος Φυντανίδης
WIDGET ΡΟΗΣ ΕΙΔΗΣΕΩΝΗ ροή ειδήσεων του in.gr στο site σας