Αίσθηση έχουν προκαλέσει οι εικόνες από τη δραματική διάσωση στην οποία προέβησαν ναύτες του Πολεμικού Ναυτικού της Ταϊλάνδης.

Οι ναύτες αψήφησαν την τρικυμισμένη θάλασσα και βούτηξαν στο νερό, αφού ανακάλυψαν ότι τέσσερις γάτες είχαν εγκαταλειφθεί στο πλοίο “Phamonsin Nava 10” που είχε πιάσει φωτιά και βυθιζόταν στα ανοικτά ενός νησιού.

ภารกิจช่วยน้องงง😽และโฉมหน้าผู้รอดชีวิต😊
การช่วยเหลือที่ประทับใจทาสแมวเรื่องนี้โด่งดังไปทั่วโซเชียล…

Δημοσιεύτηκε από ธนาคารจิตอาสา JitArsa Bank στις Τρίτη, 2 Μαρτίου 2021

Είχαν μείνει πίσω

Αφού το πλήρωμα μεταφέρθηκε με ασφάλεια, από το βυθιζόμενο πλοίο, ένα σκάφος του Πολεμικού Ναυτικού εστάλη επιτόπου για να ελέγξει αν υπάρχει διαρροή πετρελαίου.

Όμως οι ναύτες ανακάλυψαν πως μερικά… μέλη του πληρώματος είχαν ξεχαστεί.

«Έκανα ζουμ με την κάμερά μου στο πλοίο και είδα να ξεπροβάλλουν τα κεφάλια ενός ή δύο γατιών», λέει ο αρχικελευστής Ουίτσιτ Πακντίλον του ταϊλανδικού Πολεμικού Ναυτικού.

Ένας ναύτης φόρεσε τότε σωσίβιο, έπεσε στο νερό και κολύμπησε μέχρι το ναυαγισμένο πλοίο, όπως αναφέρει η ΕΡΤ. Εκεί βρήκε στριμωγμένες τη μία δίπλα στην άλλη τέσσερις γάτες.

Ο διασώστης μετέφερε τις γάτες στο πλοίο του τοποθετώντας τις πάνω στους ώμους του και κρατώντας τις έτσι πάνω από την επιφάνεια του νερού, ενώ η ομάδα του τον τραβούσε μ’ ένα σχοινί.

Τις γάτες φροντίζουν τώρα οι σωτήρες τους στη βάση του Πολεμικού Ναυτικού στο νησί Κο Λίπε.

Photos of four cats rescued at sea by the Royal Thai Navy went viral on Thai social media on Wednesday. #Navy #cat #ThailandNews
https://www.nationthailand.com/news/30403263

Δημοσιεύτηκε από The Nation Thailand στις Τετάρτη, 3 Μαρτίου 2021

Γράψτε το σχόλιό σας

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο