Σίγουρα γνωρίζουμε τον Ερμή, την Αφροδίτη, τον Άρη, τον Δία, τον Κρόνο, τον Ουρανό, τον Ποσειδώνα. Μέχρι σχετικά πρόσφατα είχαν κατατάξει και τον Πλούτωνα μέσα στους 9 πλανήτες του ηλιακού μας συστήματος, αν και αυτή η κατάταξη έχει αλλάξει πλέον.
Τι γίνεται όμως πέραν του δικού μας ηλιακού συστήματος; Έχουμε συνηθίσει να τοποθετούμε μια νοητή γραμμή ότι πέραν των δικών μας πλανητών δεν υπάρχει κάτι άλλο, πράγμα τελείως λάθος.
Μέχρι πρόσφατα έχουν ανακαλυφθεί κι άλλοι πλανήτες έξω φυσικά από αυτά τα «νοητά όρια» που έχουμε θέσει. Πλανήτες που καίνε λόγω θερμοκρασιών και πλανήτες που είναι σα γιγάντιοι πάγοι χαμένοι στο διάστημα.
Πλανήτες που έχουν προσελκύσει το επιστημονικό ενδιαφέρον, το οποίο πάντοτε αναζητά ενδείξεις εμφάνισης μορφών ζωής.
Η Σονάτα του Σεληνόφωτος, ο σκηνικός μονόλογος του μεγάλου ποιητή Γιάννη Ρίτσου, θα παρουσιαστεί για μία μοναδική βραδιά τη Δευτέρα 2 Φεβρουαρίου στο θέατρο Ολύμπια «Μαρία Κάλλας».
Στις 30 και 31 Ιανουαρίου, στο Ολύμπια θα πραγματοποιηθεί η συναυλία «Δύο Επέτειοι, Μία Σκηνή» - αφορμή τη συμπλήρωση 30 δημιουργικών χρόνων του συνθέτη Κώστα Λειβαδά και για τα 40 χρόνια της Ορχήστρας Νυκτών Εγχόρδων «Θανάσης Τσιπινάκης» του Δήμου Πατρέων.