Τρουφάκια με χουρμάδες, βερίκοκα, καρύδια και αμύγδαλα
Δεν έχουν καθόλου ζάχαρη ή βούτυρο και δεν μπορείς να σταματήσεις να απολαμβάνεις!
Προετοιμασία 20’, Αναμονή 20’
ΥΛΙΚΑ (για 20 τρουφάκια)
15 χουρμάδες απύρηνοι
5 βερίκοκα αποξηραμένα
Ξύσμα από ½ ακέρωτο πορτοκάλι
80 γρ. αμύγδαλα λευκά + 50 γρ. επιπλέον, αλεσμένα στο μούλτι μαζί με ½ κ.σ. χαρουπάλευρο
80 γρ. καρύδια
1 κ.σ. λάδι καρύδας λιωμένο
50 – 60 γρ. χαρουπάλευρο
50 γρ. φιστίκια Αιγίνης (καθαρισμένα), αλεσμένα στο μούλτι
Ινδοκάρυδο, για την επικάλυψη
ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ
Μουλιάζουμε για 20 λεπτά σε χλιαρό νερό τους χουρμάδες και τα βερίκοκα. Τα σουρώνουμε και τα αφήνουμε πάνω σε απορροφητικό χαρτί να στεγνώσουν. Τα χτυπάμε στο μούλτι με το ξύσμα μέχρι να γίνουν πολτός. Αδειάζουμε το μείγμα σε ένα μπολ και πλένουμε και στεγνώνουμε τον κάδο του μούλτι. Χτυπάμε χωριστά, να γίνουν τρίμμα, τα 80 γρ. αμύγδαλα και τα καρύδια και τα ανακατεύουμε με τον πολτό των ξερών φρούτων. Προσθέτουμε το λάδι καρύδας και το χαρουπάλευρο. Ζυμώνουμε το μείγμα και πλάθουμε μικρά μπαλάκια. Μερικά τα ρολάρουμε στα αλεσμένα φιστίκια Αιγίνης, μερικά στο ινδοκάρυδο και τα υπόλοιπα στα αλεσμένα αμύγδαλα με χαρουπάλευρο.
- Νομικό μέτωπο από Costco, Revlon και Kawasaki κατά των δασμών Τραμπ
- Μάλι: Νέα επίθεση τζιχαντιστών εναντίον οχηματοπομπής που μετέφερε καύσιμα [Βίντεο]
- Συνομιλία Ερντογάν με Μαδούρο για την έκρυθμη κατάσταση ανάμεσα στην Βενεζουέλα και τις ΗΠΑ
- Ο CEO της Magnum συμμαχεί με τον Κένεντι για μια «πιο υγιή Αμερική»
- Τουλάχιστον 23 νεκροί εξαιτίας πυρκαγιάς σε νυχτερινό κέντρο στην Ινδία στο κρατίδιο της Γκόα [βίντεο]
- Νέες απαγωγές στη Νιγηρία – Κακοποιοί απήγαγαν χωρικούς και ζητούν λύτρα
- Η Χαμάς είναι έτοιμη να παραδώσει τα όπλα της σε μια παλαιστινιακή αρχή, «αν σταματήσει η κατοχή»
- Οι ΗΠΑ θέτουν προς πώληση 250 τεθωρακισμένα στην Πολωνία για… 1 δολάριο!
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Κυριακή 07.12.2025]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2025/12/milky-way-4006343_1920-1-315x220.jpg)









![Μάλι: Νέα επίθεση τζιχαντιστών εναντίον οχηματοπομπής που μετέφερε καύσιμα [Βίντεο]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2025/12/jinim-3-140x85.jpg)





















![Μάλι: Νέα επίθεση τζιχαντιστών εναντίον οχηματοπομπής που μετέφερε καύσιμα [Βίντεο]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2025/12/jinim-3-315x220.jpg)


![Τουλάχιστον 23 νεκροί εξαιτίας πυρκαγιάς σε νυχτερινό κέντρο στην Ινδία στο κρατίδιο της Γκόα [βίντεο]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2025/12/goa-fire-315x220.jpg)



























![Επιθέσεις σε σιδηροδρομικό σταθμό και άλλες υποδομές στην Ουκρανία [βίντεο]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2025/12/photo_5305686788993126405_x-315x220.jpg)













Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442