Σπιτικό αναψυκτικό κεράσι
Εύκολο, γρήγορο, δροσιστικό και με ελάχιστες θερμίδες
Spotlight
-
Η ελληνική παραλία σύμβολο μιας ολόκληρης εποχής – Ένα εντυπωσιακό βίντεο από ψηλά
-
Κακή εξέλιξη με τον ιό H5N1 - Εντοπίστηκε σε αγελαδινό γάλα
-
Καθηγητής του Χάρβαρντ: «Απεχθάνομαι το ιρανικό καθεστώς, αλλά έχει δίκιο – Ένοχες οι ΗΠΑ»
-
Υποψήφια του Μελανσόν στις ευρωεκλογές, καλείται να ζητήσει «συγγνώμη για τρομοκρατία» - Τι της αποδίδουν;
Προετοιμασία 10’, Βράσιμο 25′
ΥΛΙΚΑ (για 4 μερίδες)
½ κούπα κεράσια καθαρισμένα από τα κουκούτσια τους
Χυμό από 1 lime ή λεμόνι
Ξύσμα από 1 ακέρωτο λεμόνι
60 ml νερό
50 γρ. μέλι (ή σιρόπι αγαύης)
Ανθρακούχο νερό ή σόδα
ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ
Βράζουμε καθαρισμένα τα κεράσια με 60 ml νερό για 10 λεπτά. Τα χτυπάμε με ραβδομίξερ χειρός και συνεχίζουμε να τα σιγοβράζουμε για άλλα 15 λεπτά. Κατεβάζουμε από τη φωτιά και προσθέτουμε το ξύσμα λεμονιού και τον χυμό λεμονιού ή lime. Αφήνουμε να κρυώσει και στη συνέχεια βάζουμε στο ψυγείο.
Για να φτιάξουμε το αναψυκτικό βάζουμε πάγο, 30 γρ. από το μείγμα κερασιού και λεμόνι ή lime και συμπληρώνουμε με ανθρακούχο νερό, ανακατεύοντας καλά. Γαρνίρουμε με δυόσμο και κεράσια.
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις