Υγρή ομελέτα με σπαράγγια και ηλιόσπορο
Το λαχανικό πρωταγωνιστεί σε αυτή τη νόστιμη και πρωτότυπη ομελέτα
Προετοιμασία 10′ Ψήσιμο 15′-18′
YΛΙΚΑ (για 2 μερίδες)
Ενα μάτσο πράσινα σπαράγγια, όχι πολύ χοντρά
6 αβγά
50 γρ. βούτυρο
50 ml ελαιόλαδο + 1 κ.γ. για τον ηλιόσπορο
1 φρέσκο κρεμμυδάκι, ψιλοκομμένο
30 γρ. ηλιόσπορο
2 φέτες ψωμί του τοστ
Αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ
Αν τα σπαράγγια είναι πολύ λεπτά, δεν τα καθαρίζουμε. Διαφορετικά, τα καθαρίζουμε με το πίλερ που χρησιμοποιούμε για το ξεφλούδισμα της πατάτας.
Τα βράζουμε σε μια κατσαρόλα με άφθονο αλατισμένο νερό για 2-3 λεπτά, τα βγάζουμε με τρυπητή κουτάλα και τα βυθίζουμε σε μια λεκάνη με κρύο νερό και παγάκια, για να σταματήσει ο βρασμός και να διατηρήσουν το χρώμα τους. Τα σκουπίζουμε με χαρτί κουζίνας.
Σε ένα τηγάνι γκριλ ή στη σχάρα, αν έχουμε, τα ψήνουμε για 2-3 λεπτά για να πάρουν το άρωμα του καπνιστού και να σχηματίσουν ραβδώσεις. Τα βγάζουμε και τα διατηρούμε ζεστά.
Σε ένα μπολ σπάμε τα 3 αβγά. Τα υπόλοιπα 3 τα χτυπάμε καλά σε ένα δεύτερο μπολ.
Σε ένα κατσαρολάκι ρίχνουμε το βούτυρο, τα 3 αβγά και αλατοπίπερο και βάζουμε σε πολύ χαμηλή φωτιά ανακατεύοντας συνεχώς με το σύρμα. Θέλουμε να γίνει μια κρέμα, σαν υγρά αβγά σκραμπλ, όχι πολύ ψημένα.
Παράλληλα, σε ένα αντικολλητικό τηγάνι ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και ρίχνουμε τα 3 χτυπημένα αβγά, προσθέτουμε αλατοπίπερο και κάνουμε την ομελέτα ψήνοντάς τη μόνο από τη μία πλευρά και αφήνοντάς τη λίγο υγρή από την άλλη.
Κόβουμε το ψωμί σε κυβάκια και τα ψήνουμε για 5 λεπτά να γίνουν τραγανά κρουτόν. Εναλλακτικά, ψήνουμε το ψωμί στη φρυγανιέρα και κόβουμε τις φέτες σε κυβάκια.
Σε ένα μικρό τηγάνι βάζουμε τον ηλιόσπορο με το ελαιόλαδο και το φρέσκο κρεμμυδάκι να τσιγαριστούν.
Σερβίρουμε την ομελέτα σε ένα πιάτο με την ψημένη πλευρά προς τα κάτω, στρώνουμε μερικά σπαράγγια και από πάνω την «κρέμα» των αβγών. Τυλίγουμε την ομελέτα ώστε να κλείσουμε την κρέμα αβγών και τα σπαράγγια μέσα και κόβουμε σε δύο κομμάτια. Με μια σπάτουλα μεταφέρουμε την ομελέτα σε δύο πιάτα προσεκτικά, για να μην αδειάσει, και μοιράζουμε πάνω τα υπόλοιπα σπαράγγια. Πασπαλίζουμε με τα κρουτόν, τον τσιγαρισμένο ηλιόσπορο και μπόλικο φρεσκοτριμμένο πιπέρι.
- Κείτ Γουίνσλετ: Περπατώντας στο κόκκινο χαλί αγκαλιά με τον γιο της στην πρεμιέρα της ταινίας τους
- Mπαρτσελόνα: Το νέο λούτρινο της μασκότ CAT «εξαφανίστηκε» σε χρόνο-ρεκόρ
- Hellenic Train: Διακόπηκαν τα δρομολόγια στο τμήμα Λάρισα – Λειανοκλάδι λόγω της υπερχείλισης του Ενιπέα
- Πασκουάλ για την Μπαρτσελόνα και το NBA Europe: «Είμαστε στην Euroleague»
- Μαλακάσα: Οδηγός χάνει τον έλεγχο και πέφτει πάνω στις προστατευτικές μπάρες και σε λεωφορείο
- Δολοφονία Καρυώτη: «Μου δώσανε φράγκα για να ομολογήσω» – Το ηχητικό που ανατρέπει την ομολογία στην υπόθεση
- Τσερνόμπιλ: Η προστατευτική κατασκευή δεν μπλοκάρει πλέον τη ραδιενέργεια οκτώ μήνες μετά το πλήγμα
- Κακοκαιρία Byron: Συναγερμός στη Λάρισα – Πλημμύρισαν τα πρώτα σπίτια από την υπερχείλιση του Ενιπέα
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Σάββατο 06.12.2025]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2025/12/pexels-eser-tokas-54876734-25854069-315x220.jpg)









































































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442