φρούτα εποχής (μπανάνα, αχλάδι, ρόδι, ακτινίδιο) πλυμένα και κομμένα σε λεπτές φέτες (ή καθαρισμένα στην περίπτωση του ροδιού), ξερά σύκα ή άλλα αποξηραμένα φρούτα κομμένα
κανέλα σε σκόνη
κακάο σε σκόνη
Διαδικασία
Λιώνουμε το ανθότυρο με ένα πιρούνι και στη συνέχεια το ανακατεύουμε με το γιαούρτι μέχρι να ομογενοποιηθούν και να αποκτήσει το μείγμα μας ωραία υφή για άλειμμα (μπορεί να γίνει και στο μούλτι).
Απλώνουμε το άλειμμα στις φέτες του ψωμιού. Τοποθετούμε από πάνω τα φρούτα (είτε τα φρέσκα είτε τα αποξηραμένα), πασπαλίζουμε σπόρους ή ξηρούς καρπούς και περιχύνουμε από πάνω με λίγο μέλι.
Τέλος, μπορούμε να τα πασπαλίσουμε με λίγη τριμμένη κανέλα ή άγλυκο κακάο σε σκόνη.