Κυριακή 21 Δεκεμβρίου 2025
weather-icon 21o
Σάντουιτς με αυγοσαλάτα

Σάντουιτς με αυγοσαλάτα

Χορταστικό και δροσερό συγχρόνως

Προετοιμασία 10’ Αναμονή 45’ Βράσιμο 8’

Υλικά (για 4 σάντουιτς)

5 μεγάλα αυγά

1 μικρό κόκκινο κρεμμύδι ψιλοκομμένο

2 κ.σ. κάπαρη

1 κ.σ. σχοινοπρασο ψιλοκομμένο

2 κ.σ. κουκουνάρι καβουρδισμένο

1 γεμάτη κ.σ. ανθότυρο λιωμένο με το πιρούνι

1 1/2 κ.σ. μαγιονέζα

2 κ.γ. αγγλική μουστάρδα

1 κ.γ. ελαιόλαδο

1 κ.σ. ξύδι κόκκινο

αλάτι θαλασσινό

μαύρο πιπέρι τριμμένο

4 φύλλα μαρούλι iceberg κομμένα σε μεγάλα κομμάτια με τα χέρια

1 τομάτα κομμένη σε λεπτές φέτες, χωρίς τα σπόρια

1 μεγάλη μπαγκέτα ή άλλο ψωμί της προτίμησης μας

ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ

Βράζουμε τα αυγά σφιχτά και τα αφήνουμε να κρυώσουν. Τα καθαρίζουμε από τα τσόφλια και τα ψιλοκόβουμε. Τα βάζουμε σε ένα μπολ μαζί με το κρεμμύδι, την κάπαρη, το σχοινόπρασο, το κουκουνάρι και το ανθότυρο. Προσθέτουμε τη μαγιονέζα, τη μουστάρδα, το αγουρέλαιο και το ξύδι και ανακατεύουμε να ομογενοποιηθούν. Προσθέτουμε αλάτι και πιπέρι κατά προτίμηση. Βάζουμε σε μπολ και αφήνουμε στο ψυγείο για τουλάχιστον 45 λεπτά.

Κόβουμε τη μπαγκέτα στα τέσσερα. Ανοίγουμε στα δυο τα ψωμάκια μας και τοποθετούμε στη βάση το μαρούλι, από πάνω τις φέτες τις τομάτας και από πάνω απλώνουμε από το μείγμα της αυγοσαλάτας. Κλείνουμε τα σάντουιτς και τα τυλίγουμε με λαδόκολλα.

Πηγή: Γευσιγνώστης

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ALTER EGO MEDIA A.E.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΚΕΦΟΔΕ ΑΤΤΙΚΗΣ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Κυριακή 21 Δεκεμβρίου 2025
Απόρρητο