Σε τεντωμένο σκοινί η Βενεζουέλα: 35 νεκροί, «παράνομες εκτελέσεις» και εκατοντάδες συλλήψεις
Ο διευθυντής της ΜΚΟ Foro Penal Αλφρέδο Ρομέρο έκανε λόγο, ενώπιον των δημοσιογράφων, για 850 συλλήψεις, εκ των οποίων οι 77 είναι ανηλίκων
Τουλάχιστον 35 άνθρωποι σκοτώθηκαν και 850 συνελήφθησαν σε διάστημα μίας εβδομάδας, κατά τη διάρκεια των διαδηλώσεων στη Βενεζουέλα κατά του προέδρου Νικολάς Μαδούρο, σύμφωνα με έναν προσωρινό απολογισμό που έδωσαν σήμερα στη δημοσιότητα μη κυβερνητικές οργανώσεις.
«Τα στοιχεία έχουν επαληθευτεί, με το όνομα, το επίθετο, την περιοχή και τους φερόμενους δράστες, σχετικά με τα 35 πρόσωπα που δολοφονήθηκαν στο πλαίσιο των διαδηλώσεων» δήλωσε ο Ραφαέλ Ουζκατεγούι, ο διευθυντής της ΜΚΟ Provea, κατά τη διάρκεια μιας συνέντευξης τύπου στο Καράκας.
Ο Ουζκατεγούι κατήγγειλε επίσης οκτώ «παράνομες εκτελέσεις» μετά τις διαδηλώσεις, σε αστυνομικές επιχειρήσεις σε λαϊκές συνοικίες. Κατηγόρησε τους πράκτορες των FAES (Αστυνομικές Δυνάμεις Ειδικών Επιχειρήσεων) ότι ευθύνονται για αυτές.
Από την πλευρά του, ο διευθυντής της ΜΚΟ Foro Penal Αλφρέδο Ρομέρο έκανε λόγο, ενώπιον των δημοσιογράφων, για 850 συλλήψεις, εκ των οποίων οι 77 είναι ανηλίκων.
Σύμφωνα με τον ίδιο, οι αρχές πραγματοποίησαν εφόδους σε «σπίτια φτωχών οικογενειών, χωρίς να έχουν κανένα ένταλμα» και προχώρησαν σε συλλήψεις.
Με αυτές τις κρατήσεις, η Foro Penal υπολογίζει σε 976 τον αριθμό των πολιτικών κρατουμένων στη Βενεζουέλα.
- ΒΗΜΑ: Έρχεται αυτή την Κυριακή με τον Β’ τόμο του Ετυμολογικού Λεξικού της Νέας Ελληνικής Γλώσσας του Γεώργιου Μπαμπινιώτη
- Οι παίκτριες της εθνικής ποδοσφαίρου του Ιράν δεν τραγούδησαν τον εθνικό ύμνο σε ένδειξη διαμαρτυρίας (vid)
- Γρηγόρης Αυξεντίου: Μπροστά στο κενό του μνήμα
- Η κυβέρνηση Τραμπ ξηλώνει τα συστήματα της Anthropic, στρέφεται στην OpenAI
- ΚΚΕ: Ερώτηση τριών βουλευτών για τη συντήρηση και ανάδειξη του «Θυσιαστηρίου της Λευτεριάς» στην Καισαριανή
- Οι 100άρες στη Euroleague, η Μονακό και ο Ολυμπιακός (pic)
- Τσίπρας: Η Ελλάδα και η Κύπρος δεν έχουν λόγο να γίνονται μέρος αυτού του πολέμου
- Περίπου 1.500 Έλληνες εγκλωβισμένοι στα ΗΑΕ – Αν δεν ανοίξει ο εναέριος χώρος, δεν μπορεί να γίνει μεταφορά τους
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Τρίτη 03.03.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/03/mo-8EJAWgGv6o-unsplash-315x220.jpg)















































































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442