Πού πήγε το δέντρο που φύτεψαν ο Τραμπ και ο Μακρόν;
Κατά τη διάρκεια της επίσκεψής του γάλλου προέδρου στον Λευκό Οίκο
Η φωτογραφία του προέδρου των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ και του Γάλλου ομολόγου του Εμανουέλ Μακρόν με τα φτυάρια στα χέρια έκανε τον γύρο του κόσμου.
Την προηγούμενη εβδομάδα, στην αρχή της επίσκεψής του στον Λευκό Οίκο, ο Μακρόν επισκέφθηκε με τον Τραμπ τους κήπους του Λευκού Οίκου για να ρίξει υπό το βλέμμα των πρώτων κυριών των ΗΠΑ και της Γαλλίας λίγο χώμα στις ρίζες μιας μικρής βελανιδιάς.
Η πράξη αυτή ήταν άκρως συμβολική: το δεντράκι προερχόταν από το δάσος Μπελό στη βόρεια Γαλλία όπου περισσότεροι από 2.000 Αμερικανοί στρατιώτες έχασαν τη ζωή τους σε μάχη κατά τον Α’ Παγκόσμιο Πόλεμο.
Μερικές μέρες αργότερα, η βελανιδιά είχε εξαφανιστεί από τον Λευκό Οίκο. Πολλές ήταν οι εικασίες που έγιναν στη συνέχεια έως ότου η Γαλλία δώσει την απάντηση ότι το δέντρο-σύμβολο της γαλλοαμερικανικής φιλίας μπήκε σε καραντίνα.
«Είναι υποχρεωτικό για κάθε ζωντανό οργανισμό που εισάγεται στις ΗΠΑ», εξήγησε με μήνυμά του στο Twitter ο Ζεράρ Αρό, πρεσβευτής της Γαλλίας στις ΗΠΑ. «Θα ξαναφυτευτεί μετά», πρόσθεσε.
Όμως από τη στιγμή που το δέντρο είχε ήδη φυτευτεί, η καραντίνα δεν ήρθε κατόπιν εορτής; διερωτήθηκε ένας αναγνώστης του μηνύματος αυτού στο Twitter, για να πάρει γρήγορα την απάντηση του Γάλλου διπλωμάτη ότι οι ρίζες του δέντρου είχαν απομονωθεί προσεκτικά με πλαστικό και δεν ήρθαν σε επαφή με το χώμα στους κήπους του Λευκού Οίκου.
Εξάλλου αξιωματούχος του γραφείου του Μακρόν έσπευσε να τονίσει ότι «επρόκειτο για ειδική χάρη που έκανε ο Τραμπ στη Γαλλία το να καταστεί δυνατό να φυτευτεί το δέντρο την ημέρα της επίσκεψης του (Γάλλου) προέδρου».
«Από τότε το δέντρο ξαναμπήκε σε καραντίνα και πολύ σύντομα θα ξαναφυτευτεί στους κήπους του Λευκού Οίκου», πρόσθεσε για να καταλήξει: «Μην ανησυχείτε, το δέντρο είναι πολύ καλά».
- Κι αν είσαι κομμάτια; Πως να συνδυάσουμε το τρέξιμο και την κούραση
- Δίωξη Κυβερνοεγκλήματος: Σύλληψη 49χρονου για εξύμνηση κακοποίησης γυναικών και προτροπή σε αυτοκτονία στο διαδίκτυο
- IRIS: Όλες οι αλλαγές που φέρνει το 2026 στις μεταφορές χρημάτων
- Με ελλείψεις η αντιμετώπιση αναπνευστικών παθήσεων στις απομακρυσμένες περιοχές
- Οι επιχειρήσεις συμφωνούν: Η τεχνητή νοημοσύνη είναι το μέλλον – Αλλά αργεί να πάρει μπρος
- Συνταγή: Γεμιστό κοτόπουλο τυλιγμένο με προσούτο & ψητά σπαράγγια
- Εξάωρη στάση εργασίας την Τετάρτη στα λεωφορεία – Ποιες ώρες θα μείνουν ακινητοποιημένα
- Τραμπ: Καλεί σε ενωμένη δράση εναντίον «της ισλαμιστικής τρομοκρατίας», μετά την επίθεση στην Αυστραλία
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Τετάρτη 17.12.2025]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2025/12/gerrit-vermeulen-p3UCTiZIU6M-unsplash-315x220.jpg)












![Η βροχή βάφτηκε κόκκινη στο Ορμούζ του Ιράν – Εντυπωσιακές εικόνες [βίντεο]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2025/12/blood-rain2-315x220.jpg)






































































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442