Την Τετάρτη 19 Ιουλίου ο Ψαραντώνης θα βρεθεί στο θέατρο Βράχων Δήμου Βύρωνα, συμμετέχοντας στην παράσταση-αναλόγιο «Αισχύλου Πέρσες», σε σκηνοθεσία και μουσική Λουκά Θάνου.
Πρόκειται για μία παράσταση βασισμένη στη μέθοδο του Λουκά Θάνου, με αφορμή την έκδοση του βιβλίου του «Αισχύλου Πέρσες» από τις εκδόσεις Μετρονόμος, με ελεύθερη είσοδο για το κοινό.
Συντελεστές της παράστασης: Α΄ κορυφαίος: Ψαραντώνης Β΄ κορυφαίος: Σταύρος Σιόλας Άτοσσα: Ειρήνη Λαμπράκη Αγγελιαφόρος – Ξέρξης: Κωνσταντίνος Μάρκελλος Α΄ κορυφαία χορού: Βάσω Μορφιαδάκη Β΄ κορυφαία χορού: Χαρά Γεωργάτου Δαρείος: Χρήστος Θάνος
Ο Λουκάς Θάνος, συνθέτης, σκηνοθέτης και χορογράφος, ξεκίνησε τη μεταφραστική διαδικασία των «Περσών» το 2006, προσπαθώντας να αναδείξει ως κυρίαρχο στοιχείο την ποιητική γλώσσα του μεγάλου τραγικού, με κεντρικό άξονα τον ρυθμό και τη μουσικότητα του ποιητικού του λόγου.
Η μέθοδός του έχει διδαχθεί στην Ευρώπη και την Αμερική και έργα του έχουν παιχτεί σε σημαντικά θέατρα στον κόσμο.
Τα τελευταία χρόνια έχει στραφεί στη μελέτη του Αισχύλου, στη ρυθμική και σωματική αγωγή του τραγικού λόγου, στη έκφραση του χορού, στη ρίζα της συλλογικής εμπειρίας.
Για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά, Φ hill Sessions επιστρέφει στο Θέατρο «Δόρα Στράτου» στον Λόφο Φιλοπάππου, παρουσιάζοντας ένα πολυσυλλεκτικό πρόγραμμα 16 συναυλιών
Το χαμένο δραματικό ειδύλλιο «Ο μαγεμένος βοσκός», που ο Σπυρίδων Περεσιάδης έγραψε το 1909 παρουσιάζεται μέσα από τη σύγχρονη, λυρική ανάγνωση του Γιάννη Σκουρλέτη.