Προτάσεις για αλλαγές στους κανονισμούς της Euroleague
Πραγματοποιήθηκε χθες (29/6) στην Βαρκελόνη η «παρθενική» συνεδρίαση της συμβουλευτικής ομάδας της Euroleague, που έχει σκοπό την συνεχή βελτίωση της διοργάνωσης τόσο εντός όσο και εκτός αγωνιστικού χώρου. Η ομάδα αυτή αποτελείται από παλαίμαχους παίκτες, τους προπονητές Ζέλικο Ομπράντοβιτς (Φενέρμπαχτσε), Αΐτο Γκαρθία Ρενέσες (Άλμπα Βερολίνου), τον διαιτητή Λουίτζι Λαμόνικα, τον πρόεδρο της Ζαλγκίρις Κάουνας, Παούλιους Μοτεγιούνας, και το έμπειρο στέλεχος αθλητικών εταιρειών, Πολ Γκιλς.
Πραγματοποιήθηκε χθες (29/6) στην Βαρκελόνη η «παρθενική» συνεδρίαση της συμβουλευτικής ομάδας της Euroleague, που έχει σκοπό την συνεχή βελτίωση της διοργάνωσης τόσο εντός όσο και εκτός αγωνιστικού χώρου.
Η ομάδα αυτή αποτελείται από παλαίμαχους παίκτες, τους προπονητές Ζέλικο Ομπράντοβιτς (Φενέρμπαχτσε), Αΐτο Γκαρθία Ρενέσες (Άλμπα Βερολίνου), τον διαιτητή Λουίτζι Λαμόνικα, τον πρόεδρο της Ζαλγκίρις Κάουνας, Παούλιους Μοτεγιούνας, και το έμπειρο στέλεχος αθλητικών εταιρειών, Πολ Γκιλς.
Η συμβουλευτική ομάδα θα μελετά και θα αποφασίζει για αλλαγές στους κανονισμούς που θα ισχύσουν τόσο στην Euroleague όσο και στο EuroCup.
Ανάμεσα στις προτάσεις που κατατέθηκαν ήταν η αύξηση του πλάτους του τερέν, έτσι ώστε να έχουν περισσότερο χώρο οι παίκτες για σουτ τριών πόντων απο τις γωνίες. Επιπλέον συζητήθηκαν η επιστροφή του τζάμπολ, η θέσπιση των τριών δευτερολέπτων στην άμυνα, όπως συμβαίνει στο ΝΒΑ, καθώς και το να μη μετράνε οι τεχνικές ποινές στα προσωπικά φάουλ.
Ο «Ζοτς» δήλωσε σχετικά: «Είναι πολύ σημαντικό να σκέφτονται όλοι προς την ίδια κατεύθυνση, ώστε να μπορέσουμε να αλλάξουμε το μπάσκετ και να το κάνουμε καλύτερο, πάντα με γνώμονα την ευχαρίστηση των φιλάθλων. Πρέπει να συζητήσουμε, να σκεφτούμε και εν τέλει να βοηθήσουμε με όποιο τρόπο μπορούμε να βελτιωθεί η διοργάνωση».
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Πάθη, αλήθειες και απομυθοποιήσεις: Οι «Γυναίκες στο Ντιβάνι» επιστρέφουν
- Μουζακίτης: «Θα εξακολουθήσουμε να πιστεύουμε στην πρόκριση μέχρι την τελευταία στιγμή»
- ΕΕ: Η Σύνοδος Κορυφής για τα ρωσικά περιουσιακά στοιχεία, θα συνεχιστεί μέχρι να υπάρξει συμφωνία
- Άρτα: Σοβαρό τροχαίο με ανατροπή νταλίκας που μετέφερε λάδια στην Ιονία Οδό – Εγκλωβίστηκε ο οδηγός
- Δένδιας: Η Ευρώπη χρειάζεται 20 χρόνια για να αποκτήσει σοβαρές Ένοπλες Δυνάμεις
- ΚΥΣΕΑ με θέμα εξοπλιστικά, SAFE και διεθνείς εξελίξεις
- Πορτοκαλί Τιμολόγια: Όφελος έως 18% στο ρεύμα για τις επιχειρήσεις
- Ασταν… άτητος ο Θρύλος, πατάει γκάζι για πρόκριση
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Τρίτη 09.12.2025]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2025/12/astronomy-3094066_1920-315x220.jpg)










































![Αγρότες πρόσφεραν κρόκο και μήλα στους διερχόμενους οδηγούς στην Κοζάνη [βίντεο]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2025/12/agrotes-6-315x220.jpg)





































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442