Πειθαρχική δίωξη άσκησε σε βάρος της ΠΑΕ ΠΑΟΚ ο ποδοσφαιρικός εισαγγελέας, Κωνσταντίνος Σιμιτζόγλου, για όσα έγιναν στο ντέρμπι Κυπέλλου με τον Ολυμπιακό στη Τούμπα, το οποίο δεν ολοκληρώθηκε ποτέ. Ο «δικέφαλος» κατηγορείται για εκτεταμένα επεισόδια ακόμη και στον αγωνιστικό χώρο, ρίψη αντικειμένων πριν και στη διάρκεια του αγώνα και εισβολή οπαδών, μεταξύ άλλων.
Κατεπείγουσα προκαταρκτική έρευνα παρήγγειλε ο αθλητικός εισαγγελέας Θεσσαλονίκης Νίκος Κωνσταντίνου, με αφορμή την ανακοίνωση που εξέδωσε η «Θύρα 4», ένας από τους πιο ιστορικούς συνδέσμους οπαδών του ΠΑΟΚ, με την οποία φέρεται να επιχαίρει για τα επεισόδια που σημειώθηκαν στον αγώνα Κυπέλλου του «Δικεφάλου» με τον Ολυμπιακό, αναμέτρηση που τελικώς διεκόπη.
Θεωρώντας ότι η ανακοίνωση εμπίπτει στις διατάξεις του άρθρου 41 ΣΤ’ του Αθλητικού Νόμου, ο εισαγγελικός λειτουργός παρήγγειλε από το Τμήμα Αθλητικής Βίας της ΕΛ.ΑΣ. τη διενέργεια έρευνας για να διαπιστωθεί εάν στοιχειοθετείται το αδίκημα της παρότρυνσης, υποκίνησης, ενθάρρυνσης ή διευκόλυνσης διάπραξης επεισοδίων, πράξη που τιμωρείται με φυλάκιση τουλάχιστον έξι μηνών.
Κατά πληροφορίες, στο πλαίσιο αυτό θα κληθούν να καταθέσουν ανωμοτί, δηλαδή ως ύποπτοι τέλεσης αξιόποινων πράξεων, οι συντάκτες της ανακοίνωσης και όσοι ακόμη κριθεί σκόπιμο από την εξέλιξη της έρευνας.
Τα σημεία που προκάλεσαν την εισαγγελική παρέμβαση φαίνεται ότι είναι η αναφορά ότι «ο κόσμος του ΠΑΟΚ πρέπει να είναι περήφανος για όσα διαδραματίστηκαν στον ημιτελικό του Κυπέλλου με τον Ολυμπιακό», όπως επίσης το γεγονός ότι οι συντάκτες αποφεύγουν να καταδικάσουν τα επεισόδια, επιχειρώντας να δώσουν τη δική τους τεκμηρίωση για το «δίκαιο» των έκνομων ενεργειών των οπαδών.
Αφετηρία της παράστασης «Δύο ή τρία πράγματα που ξέρω γι’ αυτόν» είναι η προσέγγιση του ρόλου του πατέρα και του αποτυπώματος που αφήνει στις επόμενες γενιές.