Chinese Man: Η κολεκτίβα της μουσικής «επανάστασης» με κινεζικό σόου
Είναι δύσκολο να τους κατατάξει κανείς σε μια κατηγορία. Κάνουν από το 2005 μουσική επανάσταση μεταδίδοντας το κινεζικό πνεύμα τους. Ο Chinese Man, η κολεκτίβα των High Ku, Sly και Ze Mateo, έρχονται για δεύτερη φορά στην Ελλάδα στις 13 Φεβρουαρίου στο Fix Factory of Sound και στις 14 Φεβρουαρίου στον Βοτανικό. Η μπάντα ξεκίνησε […]
Είναι δύσκολο να τους κατατάξει κανείς σε μια κατηγορία. Κάνουν από το 2005 μουσική επανάσταση μεταδίδοντας το κινεζικό πνεύμα τους. Ο Chinese Man, η κολεκτίβα των High Ku, Sly και Ze Mateo, έρχονται για δεύτερη φορά στην Ελλάδα στις 13 Φεβρουαρίου στο Fix Factory of Sound και στις 14 Φεβρουαρίου στον Βοτανικό.
Η μπάντα ξεκίνησε την πορεία της το 2005 με «εντολή» του μέντορα τους, του μυστηριώδους Chinese Man, ιδρυτή της Chinese Man Records Label.
H μουσική τους μπορεί να είναι επηρεασμένη από τη HipHop, αλλά οι ίδιοι παραμένουν πάντα ανοιχτοί σε κάθε μουσικό άνεμο διατυμπανίζοντας το σύνθημα «make music, not war».
Περί τα μέσα Απριλίου θα επισκεφθούν πιθανόν ξανά την Ελλάδα για ένα live κινεζικό σόου και επειδή το 2015 είναι η «χρονιά του φιδιού».
Μπορεί η έδρα τους να είναι στη Mασσαλία, το hip hop όραμα τους όμως είναι παγκόσμιο, στοιχείο που φαίνεται και από το τελευταίο studio άλμπουμ τους με τίτλο «Racing with the Sun».
Όχι μόνο η Hip Hop, αλλά και ήχοι «σκονισμένου» dub, afrobeat, baile funk, swing, jazz εντάσσονται στη μουσική των Chinese Man.
Στο ενεργητικό τους έχουν πάνω από 20 κυκλοφορίες, με τη μουσική τους να υπάρχει σε βινυλία. Το ελληνικό κοινό είναι βασικό κομμάτι της πίττας των φαν της μπάντας, με τους δείκτες της διασκέδασης να ανεβαίνουν στο άκουσμα της μουσικής τους.
Ωστόσο, οι Chinese Man δεν πιστεύουν, όπως έχουν δηλώσει σε συνέντευξή τους, ότι η μουσική μπορεί να αλλάξει τον κόσμο.
Μιλώντας για τη Γαλλία, κάνουν λόγο για αβεβαιότητα, αλλά και για μια χώρα που προσφέρει γόνιμο έδαφος στους καλλιτέχνες για να «πουν» όσα θέλουν.
Ωστόσο, πιστεύουν πως οι καταστάσεις όσον αφορά στην οικονομία θα χειροτερέψουν τα επόμενα χρόνια, με το μέλλον να προδιαγράφεται «σκοτεινό».
Να σημειωθεί ότι βασικός άξονας της μουσικής των Chinese Man είναι τα dubby beats αλλά με εμφανείς τις swing, reggae, αφρικανικές, ασιατικές, λάτιν επιρροές τους.
Μέσα στα αξιομνημόνευτα στιγμιότυπα της πορείας τους και η περιοδεία με τίτλο: «The Groove Sessions Live», που κράτησε δύο χρόνια και κυκλοφόρησε και σε dvd.
Επιμέλεια: Ελισάβετ Σταμοπούλου
Παρασκευή 13 Φεβρουαρίου 2015, Fix Factory of Sound (26ης Οκτωβρίου 15, Θεσσαλονίκη / τηλ. 2310 500670 & 2310 504014 /www.fixfactoryofsound.gr).
Σάββατο 14 Φεβρουαρίου στο Βοτανικός Live Stage
Η προπώληση ξεκινάει στα 18 ευρώ και για περιορισμένο αριθμό εισιτηρίων. Μετά την εξάντλησή τους, θα συνεχιστεί στα 22 ευρώ. Στο ταμείο, η τιμή θα είναι 26 ευρώ.
Διάθεση: τηλεφωνικά στο 11 876, στα καταστήματα Public, Seven Spots, Παπασωτηρίου, Ιανός, Reload και το www.viva.gr