H μουσική επανάσταση των Chinese Man ξανά στην Ελλάδα
Ο Chinese Man, στέλνει τους τρεις αγαπημένους μαθητές του να διαδώσουν το κινεζικό ζεν πνεύμα σε όλο τον κόσμο. Οι Chinese Man, η εκρηκτική κολεκτίβα των High Ku, Sly και Ze Mateo έρχονται για δεύτερη φορά στην Ελλάδα στις 13 Φεβρουαρίου στο Fix Factory of Sound και στις 14 Φεβρουαρίου στον Βοτανικό. Η μπάντα ξεκίνησε […]
Ο Chinese Man, στέλνει τους τρεις αγαπημένους μαθητές του να διαδώσουν το κινεζικό ζεν πνεύμα σε όλο τον κόσμο. Οι Chinese Man, η εκρηκτική κολεκτίβα των High Ku, Sly και Ze Mateo έρχονται για δεύτερη φορά στην Ελλάδα στις 13 Φεβρουαρίου στο Fix Factory of Sound και στις 14 Φεβρουαρίου στον Βοτανικό.
Η μπάντα ξεκίνησε το 2005 κατ’εντολή του μέντορα τους, του ιδιοφυούς και μυστηριώδους Chinese Man, ιδρυτή και αναπόσταστουμέλους της Chinese Man Records Label. Το κομμάτι «I’ve got that Tune» και μερικές εκατοντάδες ημερομηνίες για Dj sets ήταν ό,τι χρειαζόταν για να ξεκινήσει η παγκόσμια περιπέτεια των μαθητών του. Ταυτόχρονα, όμως, έπρεπε να διαδώσουν το ζεν πνεύμα καιμέσα από τις live εμφανίσεις τους.
Η περιοδεία τους με τίτλο: «The Groove Sessions Live», που κράτησε 2 ολόκληρα χρόνια, ήταν μιατεράστια επιτυχία που στη συνέχεια έπρεπε να εορταστεί ανάλογα για αυτό και κυκλοφόρησε και σε dvd.
Έκτοτε, ο μέντορας τους, πιο ήρεμος, παρατηρεί την nonstop πορεία τους και απολαμβάνει την επιτυχία τους από την άνεση του..καναπέ του. Το κινεζικό πνεύμα πέτυχε τον στόχο του, αφού οι Chinese Man κάνουν ‘μουσικό πραξικόπημα’ μεταδίδοντας
H μουσική τους είναι μεν επηρεασμένη από τη HipHop, αλλά οι ίδιοι παραμένουν πάντα ανοιχτοί σε κάθε μουσικό άνεμο.
Ήχοι σκονισμένου dub, afrobeat, baile funk, swing, jazz, αλλά και πιο παραδοσιακοί, εναρμονίζονται άψογα στο τελικό αποτέλεσμα. Μπορεί η έδρα τους να είναι στη Mασσαλία, το hip hop όραμα τους όμως είναι παγκόσμιο, κάτι που φαίνεται και από το τελευταίο studio άλμπουμ τους με τίτλο «Racing with the Sun», στο οποίο το τρίο κάλεσε διεθνείς μουσικούς για να προσδώσουν τα δικά τους στοιχεία στημουσική τους. Βασικός άξονας τους είναι τα dubby beats αλλά με εμφανείς τις swing, reggae, αφρικανικές, ασιατικές, λάτιν επιρροές τους.
Το 2015 είναι η «χρονιά του φιδιού»… οπότε μέσα Απριλίου οι Chinese Man, έρχονται και στη χώρα μας για να στήσουν ένα live showόπου πικάπ, μηχανήματα, βίντεο και MCs θα δώσουν τη μάχη σε ένα σκηνικό που θα είναι …100% κινέζικο!
Παρασκευή 13 Φεβρουαρίου 2015, Fix Factory of Sound (26ης Οκτωβρίου 15, Θεσσαλονίκη / τηλ. 2310 500670 & 2310 504014 /www.fixfactoryofsound.gr).
Σάββατο 14 Φεβρουαρίου στο Βοτανικός Live Stage
Η προπώληση ξεκινάει στα 18 ευρώ και για περιορισμένο αριθμό εισιτηρίων. Μετά την εξάντλησή τους, θα συνεχιστεί στα 22 ευρώ. Στο ταμείο, η τιμή θα είναι 26 ευρώ.
Διάθεση: τηλεφωνικά στο 11 876, στα καταστήματα Public, Seven Spots, Παπασωτηρίου, Ιανός, Reload και το www.viva.gr