Θετικό και το δεύτερο δείγμα Γερμανίδας αθλήτριας στο δίαθλο
Η αθλήτρια του διάθλου, Έβι Ζαχενμπάχερ-Στέλε, βρέθηκε «θετική» σε απαγορευμένη διεγερτική ουσία στους Χειμερινούς Ολυμπιακούς Αγώνες του Σότσι, όπως ανακοίνωσε σήμερα η Γερμανική Ολυμιακή Επιτροπή (DOSB), επιβεβαιώνοντας τις σχετικές πληροφορίες που είχε μεταδώσει νωρίτερα το γερμανικό τηλεοπτικό δίκτυο ARD.
Η αθλήτρια του διάθλου, Έβι Ζαχενμπάχερ-Στέλε, βρέθηκε «θετική» σε απαγορευμένη διεγερτική ουσία στους Χειμερινούς Ολυμπιακούς Αγώνες του Σότσι, όπως ανακοίνωσε σήμερα η Γερμανική Ολυμιακή Επιτροπή (DOSB), επιβεβαιώνοντας τις σχετικές πληροφορίες που είχε μεταδώσει νωρίτερα το γερμανικό τηλεοπτικό δίκτυο ARD.
Η DOSB γνωστοποίησε ότι στη δις «χρυσή» Ολυμπιονίκη, η οποία έχει κατακτήσει συνολικά πέντε μετάλλια σε Χειμερινούς Αγώνες, απαγορεύθηκε η συμμετοχή στο υπόλοιπο της διοργάνωσης.
Και στα δύο δείγματά της ανιχνεύθηκε η απαγορευμένη ουσία «methylhexanamin», με αποτέλεσμα, ύστερα από πειθαρχική εξέταση της Διεθνούς Ολυμπιακής Επιτροπής, η 33χρονη να τεθεί εκτός της γερμανικής ομάδας στο Σότσι και να κινηθούν άμεσα οι διαδικασίες για να επιστρέψει στη Γερμανία.
Από την πλευρά της, η Ζαχενμπάχερ-Στέλε εξέδωσε δήλωση, μέσω της εταιρείας που την εκπροσωπεί, στην οποία τονίζει ότι δεν έκανε εν γνώσει της χρήση της εν λόγω διεγερτικής ουσίας.
«Βιώνω τον χειρότερο εφιάλτη που μπορείτε να φανταστείτε, επειδή δεν μπορώ καθόλου να εξηγήσω πώς βγήκε το θετικό δείγμα» επισημαίνει και υπογραμμίζει πως, για να είναι ασφαλής, ερευνούσε εάν όλα τα συμπληρώματα διατροφής που κατανάλωνε είχαν υποβληθεί σε εργαστηριακούς ελέγχους ή ζητούσε επιβεβαίωση από τους παραγωγούς ότι τα συμπληρώματά τους δεν περιείχαν παράνομες ουσίες.
«Μπορώ μόνο να διαβεβαιώσω ρητά όσους ανησυχούν ότι ουδέποτε πήρα συνειδητά απαγορευμένες ουσίες και θα κάνω τα πάντα για να διαλευκανθεί πλήρως η υπόθεση» προσθέτει.
Αξίζει να σημειωθεί ότι, στην ιστορία των Χειμερινών Ολυμπιακών, μόνο ένας Γερμανός αθλητής είχε βρεθεί «θετικός» σε έλεγχο ντόπινγκ, ο παίκτης του χόκεϊ επί πάγου, Αλόις Σλόντερ, στο Σαπόρο της Ιαπωνίας το 1972.
Για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά, Φ hill Sessions επιστρέφει στο Θέατρο «Δόρα Στράτου» στον Λόφο Φιλοπάππου, παρουσιάζοντας ένα πολυσυλλεκτικό πρόγραμμα 16 συναυλιών
Το χαμένο δραματικό ειδύλλιο «Ο μαγεμένος βοσκός», που ο Σπυρίδων Περεσιάδης έγραψε το 1909 παρουσιάζεται μέσα από τη σύγχρονη, λυρική ανάγνωση του Γιάννη Σκουρλέτη.
Ο Νίκος Ρογκαβόπουλος υπέστη θλάση πρώτου βαθμού στους οπίσθιους μηριαίους του αριστερού του ποδιού και δεν υπολογίζεται για το ματς με την Μονακό (27/3, 21:15). Αμφίβολος για το ντέρμπι με Ολυμπιακό
Σε έντονους ρυθμούς «φεύγουν» τα εισιτήρια που έχει στη διάθεσή τής η ΠΑΕ ΟΦΗ για τον τελικό του Κυπέλλου με τον ΠΑΟΚ, με τις εκτιμήσεις να κάνουν λόγο για 4.700 «κομμάτια» που έχουν ήδη βρει κατόχους
Ο Παναθηναϊκός θα προσπαθήσει να διεκδικήσει τουλάχιστον την 3η θέση στα Play Off, αλλά και ο Ράφα Μπενίτεθ έχει τους δικούς του στόχους για να ενισχύσει τη δουλειά του.