Σάββατο 06 Δεκεμβρίου 2025
weather-icon 21o
Ο ΜακΚόλουμ οδήγησε τον Πανιώνιο σε «διπλό» μέσα στην Πυλαία

Ο ΜακΚόλουμ οδήγησε τον Πανιώνιο σε «διπλό» μέσα στην Πυλαία

Εντυπωσιακός ο Πανιώνιος πέρασε με νίκη 100-91 επί του ΠΑΟΚ από το κλειστό της Πυλαίας, για την 10η αγωνιστική του πρωταθλήματος μπάσκετ της Α1. Πρώτος σκόρερ και κορυφαίος της αναμέτρησης ήταν ο Ερικ ΜακΚόλουμ με 26 πόντους (5/6 τρίποντα).

Εντυπωσιακός ο Πανιώνιος πέρασε με νίκη 100-91 επί του ΠΑΟΚ από το κλειστό της Πυλαίας, για την 10η αγωνιστική του πρωταθλήματος μπάσκετ της Α1. Πρώτος σκόρερ και κορυφαίος της αναμέτρησης ήταν ο Ερικ ΜακΚόλουμ με 26 πόντους (5/6 τρίποντα).

Ενα εκρηκτικό ξεκίνημα έφερε την ομάδα του Γιάννη Σφαιρόπουλου με πλεονέκτημα μεγαλύτερο των 10 πόντων από την πρώτη περίοδο. Εκτοτε, ο ΠΑΟΚ βρέθηκε σε ρόλο κυνηγού και προσπάθησε να ανατρέψει την εις βάρος του κατάσταση.

Εκανε μια καλή προσπάθεια στο μέσον της τρίτης περιόδου, όταν οι «κυανέρυρθοι» δημιούργησαν τη μέγιστη διαφορά των 16 πόντων (45-61) και με σερί 9-0 μείωσε σε 54-61 όμως η «θανάσιμη» τριπλέτα ΜακΚόλουμ, Κάρτερ, Μίλμπουρν επανέφερε τους φιλοξενούμενους σε απόσταση ασφαλείας (58-69 στο 30΄). Η τέταρτη περίοδος ξεκίνησε με καλάθι του ΜακΚόλουμ (58-71) αλλά ένα γρήγορο 10-0 των γηπεδούχων μέσα σε δύο λεπτά έφερε τον ΠΑΟΚ για πρώτη φορά σε απόσταση βολής (68-71).

Το κρεσέντο των γηπεδούχων συνεχίστηκε και ο Χαραλαμπίδης έδωσε το πρώτο προβάδισμα στην ομάδα του (75-74) ακριβώς πέντε λεπτά πριν το τέλος. Ομως, στο σημείο εκείνο ο ΜακΚόλου με δύο «κολλητά» τρίποντα γράφει το 75-80 και επαναφέρει την καλή ψυχολογία στον Πανιώνιο που επανέκτησε τον έλεγχο και έφυγε νικητής από τη Θεσσαλονίκη.

Με… εξωπραγματικά ποσοστά ευστοχίας στα σουτ δύο πόντων (80% έως το 31ο λεπτό, έπεσε στο 77% στο τέλος) οι «κυανέρυθροι» πέτυχαν τη σημαντικότερη φετινή νίκη τους, που αποτελεί παρακαταθήκη για την εξασφάλιση της τρίτης θέσης στην κανονική περίοδο.

Τα δεκάλεπτα:
13-26, 36-48, 58-69, 91-100

Διαιτητές: Τανατζής, Μάνος, Μαλογιάννης

ΠΑΟΚ (Σούλης Μαρκόπουλος): Πέιν 4, Κούπερ 22 (2), Χαραλαμπίδης 11 (1), Τσόχλας 8 (2), Βουτσίτσεβιτς, Τσαϊρέλης 8, Δέδας, Μαργαρίτης 11 (1), Μπόγρης 17, Κασελάκης 10 (2).

ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ (Γιάννης Σφαιρόπουλος): ΜακΚόλουμ 26 (5), Ντούβνιακ 4, Κάρτερ 14 (1), Μίλμπουρν 15 (1), Αθανασούλας 3, Μπατής 5 (1), Σκορδίλης 8, Λάνγκφορντ 12, Σίμτσακ 2, Κυρίτσης 8, Σαλούστρος 3 (1).

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ALTER EGO MEDIA A.E.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΚΕΦΟΔΕ ΑΤΤΙΚΗΣ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 06 Δεκεμβρίου 2025
Απόρρητο