Χρυσό η Βρετανία με παγκόσμιο ρεκόρ στην ποδηλασία
Η ομάδα της Μεγάλης Βρετανίας αναδείχθηκε χρυσή Ολυμπιονίκης στο πουρσουίτ ανδρών της ποδηλασίας. Στον τελικό με την Αυστραλία, η ομάδα της «οικοδέσποινας» της διοργάνωσης επικράτησε με χρόνο 3:51.659 και πανηγύρισε το χρυσό μετάλλιο με νέο παγκόσμιο ρεκόρ. Η Βρετανίδα, Βικτόρια Πέντλετον, πήρε το χρυσό μετάλιο στο κεϊριν γυναικών με χρόνο 10.965.
Η ομάδα της Μεγάλης Βρετανίας αναδείχθηκε χρυσή Ολυμπιονίκης στο πουρσουίτ ανδρών της ποδηλασίας. Στον τελικό με την Αυστραλία, η ομάδα της «οικοδέσποινας» της διοργάνωσης επικράτησε με χρόνο 3:51.659 και πανηγύρισε το χρυσό μετάλλιο με νέο παγκόσμιο ρεκόρ.
Στο «μικρό τελικό», η Νέα Ζηλανδία ήταν ταχύτερη από την Ρωσία και με χρόνο 3:55.952 πήρε το χάλκινο μετάλλιο. Η Βρετανίδα Πέντλετον στο χρυσό στο κέιριν γυναικών Η Βρετανίδα, Βικτόρια Πέντλετον, πήρε το χρυσό μετάλιο στο κεϊριν γυναικών του ολυμπιακού τουρνουά ποδηλασίας. Ο χρόνος της ήταν 10.965. Τη δεύτερη θέση και το ασημένιο μετάλλιο κατάκτησε η Κινέζα, Σουάνγκ Γκούο, ενώ το χάλκινο η Σε Ουάι Λι από το Χονγκ Κονγκ.
Για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά, Φ hill Sessions επιστρέφει στο Θέατρο «Δόρα Στράτου» στον Λόφο Φιλοπάππου, παρουσιάζοντας ένα πολυσυλλεκτικό πρόγραμμα 16 συναυλιών
Το χαμένο δραματικό ειδύλλιο «Ο μαγεμένος βοσκός», που ο Σπυρίδων Περεσιάδης έγραψε το 1909 παρουσιάζεται μέσα από τη σύγχρονη, λυρική ανάγνωση του Γιάννη Σκουρλέτη.
Σε επαναφορά του χρωμοσομικού ελέγχου προχώρησε η Διεθνής Ολυμπιακή Επιτροπή ενόψει των Ολυμπιακών Αγώνων του Λος Άντζελες το 2028, αποκλείοντας έτσι τις τρανς αθλήτριες από τις γυναικείες κατηγορίες.
Ο Κασεμίρο δεν θα ανανεώσει το συμβόλαιο του με τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ και ο Ντέιβιντ Μπέκαμ τον προσέγγισε ήδη για την Ίντερ Μαϊάμι με σκοπό να τον κάνει συμπαίκτη με τον Λιονέλ Μέσι.