Νίκη τετράδας για τον ΠΑΟΚ που επικράτησε του Πανελληνίου στη Λαμία
Με άμυνα για σεμινάριο στο τέταρτο δεκάλεπτο, ο ΠΑΟΚ ανέτρεψε διαφορά οχτώ πόντων και πήρε μια σπουδαία νίκη στη Λαμία επί του Πανελληνίου επικρατώντας 62-63 για την 21η αγωνιστική της Α1. Ενα βήμα πιο κοντά στην τετράδα ο Δικέφαλος, μπλέκουν εκ νέου σε περιπέτειες οι Ολυμπιονίκες.
Με άμυνα για σεμινάριο στο τέταρτο δεκάλεπτο, ο ΠΑΟΚ ανέτρεψε διαφορά οχτώ πόντων και πήρε μια σπουδαία νίκη στη Λαμία επί του Πανελληνίου επικρατώντας 62-63 για την 21η αγωνιστική της Α1. Ενα βήμα πιο κοντά στην τετράδα ο Δικέφαλος, μπλέκουν εκ νέου σε περιπέτειες οι Ολυμπιονίκες.
Ο ΠΑΟΚ ταξίδεψε στη Λαμία έχοντας στη σύνθεσή του τον Ντάντε Στίγγερς που αποκτήθηκε ως αντικαταστάτης του Τζάστιν Γκρέι. Ο Δικέφαλος έψαχνε τη νίκη για να διατηρήσει το πάνω χέρι στη μάχη που δίνει για κατάληψη μίας θέσης στη πρώτη τετράδα, προκειμένου να εξασφαλίσει το πλεονέκτημα έδρας στον πρώτο γύρο των πλέι οφ. Στον αντίποδα ο Πανελλήνιος παλεύει να αποφύγει τον υποβιβασμό και ειδικά μετά την επικράτηση της ΑΕΚ η νίκη φάνταζε επιβεβλημένη.
Οι φιλοξενούμενοι ξεκίνησαν καλύτερα το παιχνίδι και προηγήθηκαν με 4-11 και 6-13 με τη συμπλήρωση 7 λεπτών αγώνα. Ο Παπαμακάριος όμως με διαδοχικά τρίποντα μείωσε για τον Πανελληνίο σε 14-16. Ο Ξανθόπουλος έφερε το ματς στα ίσια με λέι απ, αλλά ο Στίγγερς στην εκπνοή της περιόδου έδωσε ξανά το προβάδισμα (16-18) στον Δικέφαλο.
Ο ΠΑΟΚ με τον Ντόζιερ να παίρνει τη σκυτάλη στο σκοράρισμα διαμόρφωσε το 24-30 στο 15’. Η αντίδραση όμως του Πανελληνίου ήταν άμεση. Η τριάδα των Αμερικανών, Φράνσις, Σμιθ και Μπέιλι βρήκε το χέρι της και οι Ολυμπιονίκες προσπέρασαν με 36-32 ένα λεπτό πριν λήξει το ημίχρονο. Η απάντηση του Δικέφαλου δόθηκε με τρίποντο από τον Αποστολίδη για ολοκληρωθεί το πρώτο 20λεπτο με τον Πανελλήνιο μπροστά στο σκορ με 36-35.
Το τρίτο δεκάλεπτο άνηκε αποκλειστικά στους γηπεδούχους που κατόρθωσαν να ξεφύγουν ακόμη και με δέκα πόντους. Ο Παμαμακάριος ευστοχώντας σε τρίποντο έκανε το 51-41 στο 29’ και το συγκρότημα του Θανάση Σκουρτόπουλου είχε το πάνω χέρι. Στην τελευταία περίοδο όμως το σκηνικό άλλαξε άρδην. Ο ΠΑΟΚ με εκπληκτική άμυνα εγκλώβισε τον Πανελλήνιο και σταδιακά άρχιζε να ροκανίζει τη διαφορά. Ο Μάρσαλ ήταν η πλέον αξιόπιστη λύση επιθετικά και η ομάδα του Σούλη Μαρκόπουλου έφθασε στην μεγάλη ανατροπή. Με τρίποντο μάλιστα του Γιαννακίδη προηγήθηκε με 54-59 στο 39’ ολοκληρώνοντας ένα επιμέρους σκορ 5-16 στο τέταρτο δεκάλεπτο!
* Να σημειωθεί πως ο Πανελλήνιος κυριάρχησε κατά κράτος στα ριμπάουντ έχοντας 40 έναντι 28 του ΠΑΟΚ. Ωστόσο οι Θεσσαλονικείς είχαν μόλις 11 λάθη, τη ώρα που οι παίκτες του Σκουρτόπουλου υπέπεσαν σε 21!
Τα συστατικά του χυμού παντζαριού υποστηρίζουν την καρδιά και την κυκλοφορία του αίματος, ενώ παράλληλα συμβάλλουν στη φυσική ρύθμιση της αρτηριακής πίεσης.