Ο ΠΑΟ πάτησε γκάζι στο β’ μέρος και… 80-59 τη Λιέτουβος Ρίτας
Μεγάλο διπλό πέτυχε ο Παναθηναϊκός μέσα στην έδρα της Λιέτουβος Ρίτας στην πρεμιέρα του «Top 16» της Ευρωλίγκας με σκορ 80-59. Οι «πράσινοι» ήταν κακοί στο 1ο μέρος αλλά εκπληκτικοί στο 2ο και έφτασαν τελικά σε μία εύκολη επικράτηση, πράγμα που δεν φαινόταν πως θα συμβεί με την εικόνα των ομάδων στο ημίχρονο. Κορυφαίοι για τον ΠΑΟ ήταν οι φανταστικοί Μπατίστ και Καϊμακόγλου, με τους Τσαρτσαρή και Διαμαντίδη να προσφέρουν επίσης πολλά στο «τριφύλλι».
Μεγάλο διπλό πέτυχε ο Παναθηναϊκός μέσα στην έδρα της Λιέτουβος Ρίτας στην πρεμιέρα του «Top 16» της Ευρωλίγκας με σκορ 80-59. Οι «πράσινοι» ήταν κακοί στο 1ο μέρος αλλά εκπληκτικοί στο 2ο και έφτασαν τελικά σε μία εύκολη επικράτηση, πράγμα που δεν φαινόταν πως θα συμβεί με την εικόνα των ομάδων στο ημίχρονο. Κορυφαίοι για τον ΠΑΟ ήταν οι φανταστικοί Μπατίστ και Καϊμακόγλου, με τους Τσαρτσαρή και Διαμαντίδη να προσφέρουν επίσης πολλά στο «τριφύλλι». Ισσοροπία στο 1ο μέρος
Δυναμικά ξεκίνησε το παιχνίδι ο Παναθηναϊκός, που σημείωσε 6 αναπάντητους πόντους και πήρε με την έναρξη της αναμέτρησης μία βραχεία κεφαλή στο σκορ. Η Λιέτουβος Ρίτας όμως αντέδρασε άμεσα και ισοφάρισε σε 6-6, ενώ λίγο αργότερα πήρε και το προβάδισμα με 9-8, δείχνοντας εξ αρχής της διαθέσεις της στους φιλοξενούμενους, ότι δηλαδή δεν θα αποτελέσει έναν εύκολο αντίπαλο για την ελληνική ομάδα. Οι δύο ομάδες πήγαν χέρι χέρι μέχρι το τέλος του 1ου δεκαλέπτου, με ένα τρίποντο του Μίλκο Μπιέλιτσα να διαμορφώνει το 21-18.
Στο 2ο δεκάλεπτο ήταν η σειρά των γηπεδούχων να μπουν πιο δυνατά στο παρκέ και να ξεφύγουν πολύ γρήγορα με ένα 27-20. Η Λιέτουβος ωστόσο δεν κατάφερε να εκμεταλλευτεί το μικρό έστω που προβάδισμα που είχε και να το διευρύνει. Η ελληνική ομάδα μείωσε στο σκορ και το ημίχρονο βρήκε τους Λιθουανούς μπροστά με 33-29, αλλά την αναμέτρηση να έχει πολύ δρόμο ακόμα. Ανατροπή μέσω… άμυνας
Στην 3η περίοδο ο Παναθηναϊκός… στραγγάλισε την Λιέτουβος και κατάφερε να χτίσει μια πολύ σημαντική διαφορά, της τάξεως των 12 πόντων. Το «τριφύλλι» έπαιξε άμυνα για σεμινάριο, επιτρέποντας στην αντίπαλό του να σκοράρει μόλις 8 πόντους, την ίδια ώρα που το ίδιο… κεντούσε στη επίθεση!
Μπατίστ, Καϊμακόγλου και Τσαρτσαρής πέτυχαν πολύ κρίσιμους πόντους και βοήθησαν τα μέγιστα ώστε οι «πράσινοι» να πραγματοποιήσουν σερί 10-0 και να μετατρέψουν το 43-41 σε 53-41, που ήταν και το σκορ με το οποίο τελείωσε η 3η περίοδος. Την… ξέκανε!
Η δουλειά για τον Παναθηναϊκό είχε ξεκινήσει από το 3ο δεκάλεπτο και στο 4ο απλά την τελείωσε. Οι «πράσινοι» με φόρα από το εκπληκτικό τελείωμα που έκαναν στην προηγούμενη περίοδο, άρχισαν να αυξάνουν την διαφορά και δεν σταμάτησαν, όπως φαίνεται και από το επιβλητικό τελικό 80-59.
Για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά, Φ hill Sessions επιστρέφει στο Θέατρο «Δόρα Στράτου» στον Λόφο Φιλοπάππου, παρουσιάζοντας ένα πολυσυλλεκτικό πρόγραμμα 16 συναυλιών
Το χαμένο δραματικό ειδύλλιο «Ο μαγεμένος βοσκός», που ο Σπυρίδων Περεσιάδης έγραψε το 1909 παρουσιάζεται μέσα από τη σύγχρονη, λυρική ανάγνωση του Γιάννη Σκουρλέτη.
Με γκολ του Καντίογλου στο 53', η Τουρκία του Μοντέλα νίκησε 1-0 τη Ρουμανία στο γήπεδο της Μπεσίκτας κι έγινε η πρώτη ομάδα που περνάει στους τελικούς των ευρωπαϊκών πλέι οφ για πρόκριση στο Μουντιάλ
Ο Ντίνος Μήτογλου αναφέρθηκε στο παιχνίδι του Παναθηναϊκού με τη Μονακό, για τη νίκη επί της Ντουμπάι, αλλά και για το γεγονός ότι το ΟΑΚΑ θα είναι πιθανότατα κατάμεστο.
Οι δηλώσεις που έκανε στους εκπροσώπους του Τύπου ο Ιβάν Γιοβάνοβιτς ενόψει του φιλικού αγώνα της Εθνικής με την Παραγουάη. Τι είπε για το μέλλον της ομάδας αλλά και για την αποχώρηση του Μάνταλου.
Σύνταξη
WIDGET ΡΟΗΣ ΕΙΔΗΣΕΩΝΗ ροή ειδήσεων του in.gr στο site σας