Ο Τσακίρης δίνει διορία ενός μηνός για την πώληση του Πανιωνίου
Η... οργή λαού το απόγευμα της Τετάρτης στη Νέα Σμύρνη φαίνεται ότι είχε αποτέλεσμα καθώς ο Κωνσταντίνος Τσακίρης να ακυρώσει την απόφασή του για μεταβίβαση του πλειοψηφικού πακέτου των μετοχών σε ομάδα επιχειρηματιών, στην οποία φερόταν να εμπλέκεται ο Μάκης Ψωμιάδης. Είχε προηγηθεί ένταση κατά τη διάρκεια της Γενικής Συνέλευσης του Ερασιτέχνη και απειλές για τη δέσμευση του γηπέδου. «Καμία πρόταση για τον Πανιώνιο» υποστηρίζει ο Σταύρος Ψωμιάδης. Τσακίρης: «Εύχομαι ο Θεός να τους συγχωρήσει».
Η… οργή λαού το απόγευμα της Τετάρτης στη Νέα Σμύρνη φαίνεται ότι είχε αποτέλεσμα καθώς ο Κωνσταντίνος Τσακίρης να ακυρώσει την απόφασή του για μεταβίβαση του πλειοψηφικού πακέτου των μετοχών σε ομάδα επιχειρηματιών, στην οποία φερόταν να εμπλέκεται ο Μάκης Ψωμιάδης.
Παράλληλα, έδωσε περιθώριο ενός μηνός , προκειμένου να βρεθεί αγοραστής, όπως ενημέρωσε πριν από λίγα λεπτά,
Αυτό ενημέρωσε μέσω… sms τον πρόεδρο του Ερασιτέχνη Γεράσιμο Βεντούρη κατά τη διάρκεια της Γενικής Συνέλευσης του συλλόγου στο Members Club με περίπου 500 οπαδούς των «κυανέρυθρων» να βρίσκονται συγκεντρωμένοι απειλώντας μάλιστα να μην παραχωρήσουν στην ομάδα το γήπεδο!
Η είδηση έγινε δεκτή με ενθουσιασμό από τους φιλάθλους που ξέσπασαν σε χειροκροτήματα.
Η εξέλιξη αυτή ήρθε μετά τη διαρροή πληροφοριών για παρέμβαση του γενικού γραμματέα Αθλητισμού, Πάνου Μπιτσαξή και της Επιτροπής Επαγγελματικού Αθλητισμού, κι ενώ η κατάσταση στη Νέα Σμύρνη… μύριζε μπαρούτι, με τους φίλους του Πανιωνίου να πνέουν μένεα κατά του Κώστα Τσακίρη.
Το ζητούμενο πλέον είναι πώς θα κινηθεί η ομάδα στο διάστημα που θα μεσολαβήσει μέχρι να βρεθεί ενδιαφερόμενος για τις μετοχές, καθώς το πρωί παραιτήθηκε από την τεχνική ηγεσία ο Γιώργος Παράσχος, διοίκηση ουσιαστικά δεν υπάρχει και οι ποδοσφαιριστές βρίσκονται σε καθεστώς αβεβαιότητας και με την ψυχολογία στο ναδίρ.
Τσακίρης: «Εύχομαι ο Θεός να τους συγχωρήσει»
Με επίσημη ανακοίνωσή του, ο Κωνσταντίνος Τσακίρης, γνωστοποίησε πως από την Πέμπτη 18 Νοεμβρίου ξεκινάει ανοιχτός διαγωνισμός για την πώληση έως και του 80% των μετοχών της ΠΑΕ, ξεκαθάρισε πως δεν έχει πωληθεί ούτε προσυμφωνηθεί η πώληση της εταιρίας, ενώ εξέφρασε και το παράπονό του για τα μύρια όσα άκουσε ο ίδιος και η οικογένειά του από τους οπαδούς του Πανιωνίου.
Παράλληλα, ξεκαθάρισε πως μέχρι να πωληθεί η ομάδα, θα διοικείται από τους Γεώργιο Ζερβακάκο και Λάζαρο Καμπανόπουλο, με προπονητή τον Ακη Μάντζιο και γενικό αρχηγό τον Γιάννη Παυλόπουλο.
Αναλυτικά η ανακοίνωση του Τσακίρη:
«1) Η ΠΑΕ δεν έχει πωληθεί ούτε έχει προσυμφωνηθεί η πώληση της. Είναι όμως υπό πώληση, διότι προσωπικά, όπως δήλωσα και χθες ενώπιον της Γ.Σ. της ΠΑΕ, δεν μπορώ να ανταπεξέλθω στα διοικητικά και μετοχικά μου καθήκοντα, όπως αρμόζει στο σύλλογο και ειδικά αυτή τη δύσκολη στιγμή.
» 2) Από αύριο Πέμπτη, ξεκινάει ανοιχτός διαγωνισμός για την πώληση έως και 80% των μετοχών της ΠΑΕ ως εξής:
» (α) Οι υποψήφιοι αγοραστές μπορούν να υποβάλλουν προσφορές για ποσοστό μετοχών από 5% έως και 81% του μετοχικού κεφαλαίου της ΠΑΕ.
» (β) Οι υποψήφιοι αγοραστές μπορούν από μεθαύριο Παρασκευή 19/11/2010 να λαμβάνουν Εμπιστευτικό Φάκελο (Info Memorandum) ο οποίος θα περιέχει: (Α) πλήρη στοιχεία περί της οικονομικής κατάστασης της ΠΑΕ. και (Β) βασικές προϋποθέσεις αγοράς των μετοχών. Βεβαίως οι υποψήφιοι αγοραστές μπορούν να ζητούν κάθε άλλη σχετική διευκρίνιση. Προϋπόθεση υποβολής προσφορών και λήψης των ως άνω στοιχείων είναι η προκαταβολή δικαιώματος συμμετοχής ποσού 5.000 Ευρώ υπέρ του Ερασιτέχνη Πανιωνίου.
» (γ) Θα δεχτώ έγγραφες και δεσμευτικές προσφορές μέχρι τη Δευτέρα 29 Νοεμβρίου 2010 και ώρα 10:00 πμ.
» (δ) Εντός των πρώτων ημερών του Δεκεμβρίου θα λάβω τις αποφάσεις μου για το πρόσωπο ή τα πρόσωπα που θα αποκτήσουν τις μετοχές. Διευκρινίζω ότι δε θα δεχτώ καμία πρόταση για ανάληψη του management της ΠΑΕ.
» 3) Το Δ.Σ. που προέκυψε χθες απαρτίζεται από φίλους συνεργάτες μου, δε θα ασκεί ουσιαστική διοίκηση και εξελέγη με μόνο σκοπό να ολοκληρώσει τη μεταβίβαση των μετοχών. Μέχρι την ολοκλήρωση της ως άνω διαδικασίας, η ΠΑΕ θα διοικείται από τους κ.κ. Γεώργιο Ζερβακάκο και Λάζαρο Καμπανόπουλο. Προπονητής της ομάδας είναι ο Άκης Μάντζιος και καθήκοντα Γενικού Αρχηγού αναλαμβάνει ο Γιάννης (Έβανς) Παυλόπουλος.
» Σε προσωπικό επίπεδο και έχοντας δαπανήσει δεκάδες εκατομμύρια Ευρώ, χωρίς να έχω πάρει ποτέ ούτε ένα Ευρώ από τον Πανιώνιο (τα ποσά εκ των πωλήσεων παικτών, στο σύνολό τους, κατέληξαν στα ταμεία της ΠΑΕ και δαπανήθηκαν για ανάγκες της – άλλωστε τα αποσπάσματα των τραπεζικών καταθέσεων, επιταγών και τα συμβόλαια πωλήσεων ετέθησαν στη διάθεσή των συνδέσμων οπαδών, σε συνάντηση που έγινε το φετικό καλοκαίρι – κάτι που για πρώτη φορά έχει γίνει σε ΠΑΕ), θα ήθελα απλά να εκφράσω την πικρία μου για την αχαριστία με την οποία αντιμετωπίστηκα όλα αυτά τα χρόνια. Σε αυτούς που μέχρι πριν λίγο «αποφάσιζαν» να διώξουν τον Πανιώνιο (που είναι Ένας και Ενιαίος, ανεξαρτήτως μετόχων, μετοχών, αφεντικών, managers κλπ) από το σπίτι του, έχω απλά να τους πω ότι ως Πανιώνιος λυπάμαι πολύ.
» Τέλος, σε αυτούς από τους «φίλους» και «γνωστούς» μου, που, χθες, έβριζαν, κάτω από τα γραφεία μου, τη μητέρα μου και τα παιδιά μου, εύχομαι απλά ο Θεός να τους συγχωρήσει, καθώς εγώ δε θα τους συγχωρήσω ποτέ».
Ψωμιάδης: «Καμία πρόταση για τον Πανιώνιο»
Σε μια παράλληλη εξέλιξη, ο πρόεδρος της Καβάλας, Σταύρος Ψωμιάδης προχώρησε σε επίσημη διάψευση ότι υπήρχε εμπλοκή του ονόματος της οικογένειάς του στην αγορά του πλειοψηφικού πακέτου των μετοχών της ΠΑΕ Πανιώνιος.
Μέσω γραπτής δήλωσής του στα ΜΜΕ ανέφερε τα εξής: «Επειδή από χθες έχει δημιουργηθεί μεγάλη παραφιλολογία σχετικά με την ανάμειξη της οικογένειάς μου με την ΠΑΕ Πανιώνιος, επιθυμώ να ξεκαθαρίσω ότι εμείς έχουμε αποδείξει έμπρακτα την αγάπη μας στην ΠΑΕ Καβάλα, με σημαντικές επενδύσεις τα τελευταία χρόνια και δεν έχουμε κάνει καμία πρόταση για την ΠΑΕ Πανιώνιος».