Αγωγές κατά της Apple και της RIM κατέθεσε η Kodak
Η Eastman Kodak κατέθεσε αγωγές κατά της Apple και της Research In Motion υποστηρίζοντας ότι οι δύο εταιρείες παραβίασαν πατέντες της που αφορούν τις ψηφιακές κάμερες στο iPhone και τα Blackberry αντίστοιχα.
2
Η Eastman Kodak κατέθεσε αγωγές κατά της Apple και της Research In Motion υποστηρίζοντας ότι οι δύο εταιρείες παραβίασαν πατέντες της που αφορούν τις ψηφιακές κάμερες στο iPhone και τα Blackberry αντίστοιχα.
Η Kodak ζήτησε από την αμερικανική Επιτροπή Διεθνούς Εμπορίου (ITC) να απαγορεύσει τη διάθεση των συσκευών που παραβιάζουν διπλώματα ευρεσιτεχνίας για μια λειτουργία προεπισκόπησης φωτογραφιών.
Η μεγάλη εταιρεία φωτογραφικής τεχνολογίας κατέθεσε επίσης δύο ανεξάρτητες αγωγές σε δικαστήριο της Νέας Υόρκης, κάνοντας λόγο για παραβίαση διπλωμάτων που αφορούν τις ψηφιακές κάμερες και ορισμένες λειτουργίες λογισμικού.
Η εκδίκαση των υποθέσεων αυτού του είδους συχνά διαρκούν χρόνια, και οι αντίδικοι συχνά καταλήγουν σε εξωδικαστικές συμφωνίες για εκατέρωθεν αξιοποίηση των πατεντών.
Αυτό συνέβη εξάλλου με την πρόσφατη, αντίστοιχη νομική διαμάχη της Kodak με τις LG και Samsung.
H Kodak έχει κατοχυρώσει πάνω από 1.000 ευρεσιτεχνίες που αφορούν την ψηφιακή φωτογραφία και οι περισσότερες κάμερες της αγοράς βασίζονται σε κάποιες από αυτές τις πατέντες.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,Associated Press
- Γιώργος Μαζωνάκης: Με αποθέωση η πρεμιέρα του στην Ακτή Πειραιώς – Τι είπε ο ίδιος στο κοινό
- Θεσσαλονίκη: Νεκρός 19χρονος – Έπεσε από μπαλκόνι τετάρτου ορόφου
- Ψάχνει αντίδραση και βαθμολογική ανάσα ο Ολυμπιακός κόντρα στη Βιλερμπάν
- Τέμπη: Συνεχίζεται στην αίθουσα του ΜΟΔ η δίκη για τα «χαμένα» βίντεο της εμπορικής αμαξοστοιχίας
- Κρήτη: Εντοπίστηκε πλοίο με πάνω από 500 μετανάστες
- Βαθιά ρήξη στις σχέσεις των διαιτητών Σιδηρόπουλου, Φωτιά (pic)
- Ο Γιώργος Παπαγεωργίου και οι Polkar σε μια πρωτοχρονιάτικη εμφάνιση στο Block 33
- ΗΠΑ: Βρέθηκε νεκρός ο ύποπτος για τους φονικούς πυροβολισμούς στο πανεπιστήμιο Μπράουν
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Παρασκευή 19.12.2025]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2025/12/hessamoddin-jafari-Rjs0QP4wL9E-unsplash-315x220.jpg)















































































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442