Ολοκληρώθηκε η πρώτη μη επανδρωμένη αποστολή της Κίνας στη Σελήνη
Με την προγραμματισμένη συντριβή του δορυφόρου Change-1 ολοκληρώθηκε το πρώτο βήμα της Κίνας προς την κατεύθυνση μίας επανδρωμένης αποστολής στη Σελήνη. Ο δορυφόρος τράβηξε χιλιάδες φωτογραφίες της επιφάνειας του δορυφόρου της Γης με στόχο τη χαρτογράφησή του.
Με την προγραμματισμένη συντριβή του δορυφόρου Change-1 ολοκληρώθηκε το πρώτο βήμα της Κίνας προς την κατεύθυνση μίας επανδρωμένης αποστολής στη Σελήνη.
Ο Change-1 κατέπεσε ελεγχόμενα στην επιφάνεια της Σελήνης, έπειτα από 16 μήνες σε τροχιά και χιλιάδες φωτογραφίες της επιφάνειας του δορυφόρου της Γης με στόχο τη χαρτογράφησή του.
Η Κίνα σχεδιάζει να αποστείλει στο μέλλον ένα δεύτερο δορυφόρο, τον Change-2, προκειμένου να ολοκληρώσει άλλες παραμέτρους της αποστολής, και το 2012 να προχωρήσει σε προσελήνωση.
Τελικός στόχος, όπως λένε Κινέζοι αξιωματούχοι, είναι μία επανδρωμένη αποστολή στη Σελήνη, αλλά δεν έχει ανακοινωθεί κάποιο επίσημο χρονοδιάγραμμα.
Το περασμένο φθινόπωρο το Πεκίνο πραγματοποίησε την τρίτη επανδρωμένη αποστολή του στο Διάστημα, κατά την οποία ένας Κινέζος πραγματοποίησε για πρώτη φορά διαστημικό περίπατο.
Για πρώτη φορά, η ζωή του Νίκου Ξυλούρη ανεβαίνει στο θεατρικό σανίδι από τη Stages Network και τα Αθηναϊκά Θέατρα, με το έργο Ο Αρχάγγελος της Κρήτης. Έως τις 31 Ιανουαρίου στο θέατρο ΗΒΗ.
Μια από τις πιο ωραίες φωνές της γενιάς της, η Βιολέτα Ίκαρη επιστρέφει στη δισκογραφία με το EP Σύννεφα Μπαλόνια, αλλά και στον Σταυρό του Νότου στις 26 Δεκεμβρίου.
Φροίξος Φυντανίδης
WIDGET ΡΟΗΣ ΕΙΔΗΣΕΩΝΗ ροή ειδήσεων του in.gr στο site σας