Κυριακή 18 Ιανουαρίου 2026
weather-icon 21o
Ο Κολοσσός πέρασε σαν… σίφουνας από τα Τρίκαλα

Ο Κολοσσός πέρασε σαν… σίφουνας από τα Τρίκαλα

Ηταν να μην πάρει φόρα ο Κολοσσός. Η ομάδα του Γιάννη Σφαιρόπουλου πραγματοποίησε άλλη μια καταπληκτική εμφάνιση και πέρασε σαν σίφουνας από τα Τρίκαλα, όπου επικράτησε της τοπικής ομάδας με 94–75 φτάνοντας με αυτόν τον τρόπο στην τρίτη συνεχόμενη νίκη της.

89

Ηταν να μην πάρει φόρα ο Κολοσσός. Η ομάδα του Γιάννη Σφαιρόπουλου πραγματοποίησε άλλη μια καταπληκτική εμφάνιση και πέρασε σαν σίφουνας από τα Τρίκαλα, όπου επικράτησε της τοπικής ομάδας με 94–75 φτάνοντας με αυτόν τον τρόπο στην τρίτη συνεχόμενη νίκη της.

Οπως σε κάθε εντός έδρας παιχνίδι τους τα Τρίκαλα ξεκίνησαν καλά και με όπλο τους τη δυνατή άμυνα προηγήθηκαν 7-2. Η συνέχεια δεν ήταν ανάλογη για την ομάδα του Γιάννη Χριστόπουλου, αφού ο Κολοσσός ισοφάρισε πολύ γρήγορα με τον Λανς Χάρις σε 9-9. Με τρίποντο του αμερικανού οι ροδίτες ξέφυγαν στο 7’ με τέσσερις πόντους 16-12.

Το καλάθι του Χάρις ήταν η αρχή σε ένα σερί 9-0 για την ομάδα του Γιάννη Σφαιρόπουλου, αφού ακολούθησε ένα καλάθι από τον Στίβεν Σμιθ στον αιφνιδιασμό και δυο ακόμα πόντοι από τον Χάρις για να γίνει το σκορ 20-12.

Ο Κολοσσός είχε βρει για τα καλά το ρυθμό του με τον Χάρις να φτάνει τους 11 πόντους και έτσι μετά από καλάθι του Σάσα Βασίλιεβιτς στον αιφνιδιασμό έκλεισε την πρώτη περίοδο προηγούμενος με 23-17.

Οι «θαλασσί» γρήγορα ανέβασαν τη διαφορά τους στους 12 πόντους (29-17) και με τρίποντο του Αγγελου Τσάμη προηγήθηκαν με 16 (38-22 στο 14’).

Οι γηπεδούχοι με προσωπικές ενέργειες του Γουίλιαμ Ειβερι κατάφεραν να μειώσουν σε 43-32, όμως ο Ντράγκαν Τσέρανιτς με πέντε συνεχόμενους πόντους έστειλε τον Κολοσσό στα αποδυτήρια με διαφορά 18 πόντων (50-32).

Τα Τρίκαλα μπήκαν δυνατά στο δεύτερο ημίχρονο και με έξι συνεχόμενους πόντους από τον Πρόδρομο Νικολαΐδη, που έφτασε τους 14, έριξαν τη διαφορά στους 12 (42-54).

Ο Κολοσσός δεν προβληματίστηκε ιδιαίτερα, αφού κράτησε τους παίκτες του Γιάννη Χριστόπουλου χωρίς καλάθι για δυο λεπτά και ανέκτησε το προβάδισμα του (62-45). Λίγο αργότερα η διαφορά ξεπέρασε και τους 20 πόντους με τον Αντώνη Ασημακόπουλο να πετυχαίνει δυο συνεχόμενα τρίποντα και να κάνει το σκορ 74-51.

Οι ροδίτες μπήκαν στην τελευταία περίοδο με τη διαφορά στο +20 (76-56) και σιγά-σιγά έσβησαν τις μηχανές τους χωρίς να απειληθούν.

Ενώ όλα κυλούσαν ήρεμα ένα αντιαθλητικό φάουλ του Νίκου Πέττα στον Στίβεν Σμιθ άναψε τα αίματα. Ο Έλληνας γκαρντ έξι λεπτά πριν από τη λήξη του παιχνιδιού έκανε σκληρό φάουλ στον Αμερικανό του Κολοσσού που προσπάθησε να καρφώσει στον αιφνιδιασμό με αποτέλεσμα να τον ρίξει άτσαλα στο παρκέ.

Ο Σμιθ σηκώθηκε έξαλλος και κινήθηκε απειλητικά προς το μέρος του. Η παρέμβαση του Μάκη Νικολαΐδη τον εξαγρίωσε ακόμα περισσότερο με αποτέλεσμα να τον χτυπήσει στο πρόσωπο και να αποβληθεί.

Από εκεί και πέρα τα πνεύματα ηρέμησαν και τελικά ο Κολοσσός έφτασε χωρίς άλλα παρατράγουδα στην τρίτη συνεχόμενη νίκη του με σκορ 94-75.

Τα δεκάλεπτα: 17-26, 32-50, 56-76, 75-94

Διαιτητές: Σπυρίδωνος, Τανατζής, Μητσόπουλος

ΤΡΙΚΑΛΑ (Γιάννης Χριστόπουλος): Λεπενιώτης 2, Πέττας 9 (2), Νικολαϊδης 17 (3), Έιβερι 5 (1), Κατσαρές 3, Μπόγδανος 4 (1), Κακλαμάνος 7 (1), Μάσι 19, Τζικάνοβιτς, Χαριτόπουλος 7 (1), Φούντας, Τσούτσος 2

ΚΟΛΟΣΣΟΣ ΡΟΔΟΥ (Γιάννης Σφαιρόπουλος): Χάρις 23 (1), Παντελιάδης 6, Βασίλιεβιτς 8, Ασημακόπουλος 10 (2), Σμιθ 17 (1), Χαρίσης 6, Τσάμης 12 (2), Δανάς, Τσέρανιτς 12

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,www.sport.gr,ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ALTER EGO MEDIA A.E.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΚΕΦΟΔΕ ΑΤΤΙΚΗΣ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Κυριακή 18 Ιανουαρίου 2026
Απόρρητο