Επτά μοναδικές ταινίες του Χίτσκοκ από τις 21 Σεπτεμβρίου με Το Βήμα της Κυριακής
Μια μοναδική συλλογή για τους λάτρεις του θρίλερ προσφέρει από τις 21 Σεπτεμβρίου η εφημερίδα Το Βήμα της Κυριακής προσφέροντας επτά αριστουργηματικές ταινίες του μετρ του είδους Αλφρεντ Χίτσκοκ.
38
Μια μοναδική συλλογή για τους λάτρεις του θρίλερ προσφέρει από τις 21 Σεπτεμβρίου η εφημερίδα Το Βήμα της Κυριακής προσφέροντας επτά αριστουργηματικές ταινίες του μετρ του είδους Αλφρεντ Χίτσκοκ.
Οι ταινίες είναι αντιπροσωπευτικές του έργου του μεγάλου δημιουργού από τη λεγόμενη «αμερικανική περίοδο», κατά τη διάρκεια της οποίας γύρισε τα μεγάλα έργα του που σημάδεψαν της ιστορία της 7ης Τέχνης.
Με εξαίρεση το «Ψυχώ», οι ταινίες αυτές κυκλοφορούν για πρώτη φορά σε DVD στην Ελλάδα.
Η νέα σειρά ξεκινάει με το γνωστότερο ίσως έργο του Χίτσκοκ, τα «Πουλιά». Το δεύτερο έργο είναι «Ο Ανθρωπος που γνώρισε πολλά», το μοναδικό ριμέικ παλιότερης ταινίας του Χίτσκοκ γυρισμένο από τον ίδιο, που παραμένει μια αξεπέραστη περιπέτεια.
Στη συνέχεια προσφέρεται το «Ψυχώ», στο οποίο η σκηνή της δολοφονίας της Τζάνετ Λη στο μπάνιο είναι μια από τις πιο εμβληματικές κινηματογραφικές σεκάνς όλων των εποχών, ενώ η ιδέα της διπλής προσωπικότητας του Αντονι Πέρκινς έχει εμπνεύσει αμέτρητους σκηνοθέτες που μιμήθηκαν το στυλ του Χίτσκοκ, χωρίς ποτέ να το φτάσουν.
Από τις υπόλοιπες ταινίες «Η θηλειά» έχει γράψει ιστορία για την πρωτοποριακή τεχνική της καθότι είναι γυρισμένη ως ένα μόνο πλάνο, η «Οικογενειακή συνομωσία», ένα κωμικό θρίλερ, όπως ο ίδιος το αποκάλεσε, αποτελεί το κύκνειο άσμα του δημιουργού, το «Χέρι που σκοτώνει» είναι από τις πρώτες του επιτυχίες, ενώ η ταινία που κλείνει τη σειρά, το «Ποιος σκότωσε τον Χάρι;», ανήκει στις πιο προσωπικές και πιο χιουμοριστικές δημιουργίες του.
Την Κυριακή μαζί με την ταινία «Τα Πουλιά» θα δοθεί και η θήκη της σειράς μαζί με το συνοδευτικό συλλεκτικό βιβλιαράκι όπου παρέχονται περιλήψεις από τις ταινίες, αποσπάσματα από συνεντεύξεις του σκηνοθέτη, ενδιαφέρουσες πληροφορίες και φωτογραφικό υλικό.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Μαρία Κίτσου: Αποκαλύπτει ποιες ήταν οι αμοιβές της στις «Άγριες Μέλισσες»
- Κρήτη: «Δεν με αφήνουν να πάρω άδεια» – Μαρτυρία «κλειδί» στενού φίλου του 33χρονου αγνοούμενου γιατρού
- ΗΠΑ: 12 πολιτείες σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης λόγω κακοκαιρίας – 10.000 πτήσεις ακυρώθηκαν
- Η αποκάλυψη του προέδρου της Παρτιζάν για Μίτσιτς: «Ήθελα να τον φέρω – Του έδωσα 10.000.000 ευρώ για 3 χρόνια»
- Το στοίχημα του ΠΑΣΟΚ και του Νίκου Ανδρουλάκη για να αποτελέσει πραγματικά αντίπαλο δέος
- From Crisis to Clicks: How Greek Banks Went Fully Digital
- Airbnb: Νέοι περιορισμοί το 2026 – Σε ποια περίπτωση χάνεται η άδεια μίσθωσης
- Ο Ολυμπιακός ψάχνει μόνο τρίποντο κόντρα στον Βόλο – Δύσκολη έξοδος για την ΑΕΚ στην Τρίπολη
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Σάββατο 24.01.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/01/john-hernandez-i1TgEOhyH48-unsplash-315x220.jpg)










































![Χρυσή βίζα: Γιατί επενδύουν στην Αθήνα Ιρανοί και Τούρκοι [πίνακας]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/01/ot_golden_world-1-315x220.jpg)



![Ελαιόλαδο: Νέο τοπίο αλλά με αβεβαιότητες – Πώς εξελίσσεται παραγωγή και τιμές [γραφήματα]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/01/ελαιολαδο-315x220.jpg)
































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442